Actualitate

Demonstrație de mini-roboți în Parcul “George Enescu”, organizată de CoderDojo

Demonstrație de mini-roboți în Parcul “George Enescu”, organizată de CoderDojo

Autoliv

Sâmbătă, 30 mai, între orele 10 și 12, se va desfășura o nouă sesiune CoderDojo, de această dată nu la Universitatea Europeană Drăgan ci în Parcul “George Enescu”, în apropierea jocurilor gonflabile.

“Dorim ca această ediție, desfășurată în aer liber, să fie una mai specială, cu ocazia Zilei Copilului, astfel că am invitat doi elevi de liceu, fiecare cu invenția proprie în domeniul pe care proiectul CoderDojo îl abordează. Astfel, Andrei Ţenescu de la Colegiul Naţional “Iulia Hasdeu” va prezenta Own Radio iar Robert Ihnatişin, de la Colegiul National “Coriolan Brediceanu”, cu invenția sa, Control prin Bluetooth. Pentru desfășurarea acestui eveniment ne bucurăm de sprijinul Primăriei Municipiului Lugoj și al firmei Ice Net”, a declarat Monica Niga, manager de proiect la Casa Flora și organizator CoderDojo Lugoj.

Proiectul CoderDojo Lugoj, susținut de Casa Flora din Lugoj, a împlinit un an de activitate și se poate mândri cu patru participanți (elevi) deveniți mentori și cu primele patru note la Olimpiada de Informatică pe oraș, obținute de participanți la CoderDojo.

“Ca o noutate care ne bucură foarte mult, este faptul că începând cu luna mai, avem o firmă în Lugoj care ne susține material. Este vorba de firma S.C. COSAGEL S.R.L. mulțumită căreia sesiunile CoderDojo au devenit mai motivante pentru participanți. Astfel, acum putem organiza concursuri dotate cu mici premii. De menționat este și faptul că, intenționăm să ne continuăm activitatea și în timpul vacanței de vară”, a adăugat Monica Niga.

CoderDojo, comunitatea globală de cluburi de programare non-profit, a apărut din dorința de a le oferi copiilor și tinerilor acces la magia din spatele tehnologiei care este tot mai prezentă în aproape tot ceea ce ne înconjoară. Inițiată în iulie 2011, în Irlanda, de către James Whelton, un licean pasionat de programare, și Bill Liao, un antreprenor, filantrop și investitor vizionar, mișcarea CoderDojo creează spații și contexte în care tinerii învăță gratuit programare într-un mod informal și deschis. La CoderDojo sunt urmărite dezvoltarea creativității tehnice, deprinderea de abilități de lucru în echipă, creșterea dorinței de auto-perfecționare, asumarea și practicarea mentoratului și voluntariatului.

Cele peste 600 de dojo-uri active în peste 50 de țări sunt comunități care promovează voluntariatul, programarea și tehnologia ca forțe de schimbare pozitivă.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

Si-a omorat fosta concubina cu un topor! Crima terifianta la Lugoj

Banatenii26 iunie 2017

Răsturnare de situație în dosarul de corupție al doctoriței de la Casa de Pensii Lugoj. Camelia Rămneanțu a scăpat de pușcărie

Banatenii26 iunie 2017

Cum a aparut Gelateria lui Iury si Ivan din Lugoj! Povestea celei mai cautate inghetate din oras

Banatenii26 iunie 2017

15.000 de turişti pe an vizitează Cramele Recaș. În 2003 erau doar 300

Banatenii26 iunie 2017

VIDEO Prăpăd făcut de furtună, la Lugoj. Acoperiș înlocuit recent, smuls și aruncat zeci de metri

Banatenii23 iunie 2017

Avertizare de furtuni! Se strică vremea în Banat: vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, vijelii şi grindină

Banatenii23 iunie 2017

Tineri din Timiș, prinși pe stradă de jandarmi cu droguri asupra lor

Banatenii23 iunie 2017

Mafia primește informații „pe surse”. Banda de hoți care a speriat Vestul, scăpată de o „cârtiță”

Banatenii22 iunie 2017

Galerie FOTO – Cele mai scumpe apartamente din Timisoara! Cum arată penthouse-ul de 670.000 de euro

Banatenii22 iunie 2017

A furat alcool din magazin și a fost prins de polițiști. Acum merge la închisoare

Banatenii22 iunie 2017

Deținuți din cinci penitenciare românești joacă fotbal la Timișoara: „Sportul educă foarte mult”

Banatenii22 iunie 2017

Timișoara, Lugoj și mai multe comune vor avea întreruperi de curent săptămâna viitoare

Banatenii22 iunie 2017