Educație

Delegație din Germania la Colegiul Național „Coriolan Brediceanu” din Lugoj

Delegație din Germania la Colegiul Național „Coriolan Brediceanu” din Lugoj

Autoliv

Un grup format din patru eleve, doi profesori și un părinte din Saarlouis (Germania) se află în aceste zile în cadrul Colegiului Național „Coriolan Brediceanu” din Lugoj pentru a sărbători 25 de ani de parteneriat între școala pe care o reprezintă – „Max Planck” Gymnasium din Saarlouis (Germania) și Colegiul lugojean. Pe parcursul șederii lor în oraș, aceștia vor avea parte de multe activități, dar și de deplasări în diferite locații.

Luni, delegaţia germană a făcut un tur al Lugojului, iar marţi a fost la Timişoara şi la centrul de călărie de la Herneacova. Astăzi partenerii germani au participat la un curs de iniţiere în limba română, desfășurat chiar în cadrul Colegiului „Coriolan Brediceanu”.

“Astăzi au activitate în școală. Au avut un curs de inițiere în limba română, așa cum am procedat de fiecare dată. Copiii învață câteva cuvinte minimale în limba română, cuvinte de uz general, formulă de salut, de politețe, cum să se descurce în împrejurări concrete, eu știu, la bar, la restaurant, la spital în cazul în care au o problemă sau să exprime zilele săptămânii, lunile anului, data, să știe să numere. Au avut, de asemenea, un curs susținut de domnul profesor Schlupp, de Geografia României și de Geografia Banatului, dar și o lecție de fizică. Mâine vom merge la Gărâna, unde vom vizita muzeul Șvabilor. De asemenea, clădiri vechi, case vechi. Le vor desena, vor observa diferențele și evoluția modului de construcție al acestor așezări din zona Banatului”, a declarat prof. Mihaela Bînă, director adjunct la Colegiul Național „Coriolan Brediceanu”.

„Mă bucur că suntem din nou aici, parteneriatul nostru are deja 25 de ani și eu personal de 20 de ani sunt activ în acest parteneriat. Avem un program foarte frumos, am început să-l desfășurăm, am fost la Timișoara și am vizitat orașul. Am constatat că se face mult în această țară, există multe șantiere de renovare în Timișoara, piețele se schimbă și asta ne place foarte mult. Mâine vom merge la Gărâna, unde vom vedea cum s-au așezat germanii fiindcă avem o temă a vizitei de acum, care spune tipuri de așezări omenești. Ne bucurăm foarte mult că vom merge și în Clisura Dunării. Cea mai valoroasă trăire de aici este însă ospitalitatea gazdelor noastre și ne impresionează din nou și din nou foarte mult”, a spus prof. Jullien Eckart, reprezentant Max Planck – Gymnasium.

Vineri nemții lua parte la întreceri sportive iar sâmbătă vor face, împreună cu colegii români, o excursie în Clisura Dunării şi la Băile Herculane. Duminică vor avea parte de o zi relaxantă alături de gazdele din Lugoj, iar luni va fi finalizat proiectul “Aşezări omeneşti din Banat”, care constă într-un foto montaj cu instantanee din satele şi oraşele vizitate. Tot luni, colegii germani vor participa la serbarea colegiului ‘Noi pentru școala noastră’ , care va avea loc la Teatrul Municipal, începând cu orele 17.00.

Marți, delegația germană va vizita Primăria Lugoj, unde va fi primită de primarul FrancisC Boldea, urmând ca a doua zi să plece spre casă.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Educație

Un elev a dat examenul de capacitate de pe patul de spital. A fost supravegheat video și de o comisie specială

Banatenii21 iunie 2017

Peste 7500 de elevi, din Timiș și Caraș-Severin, susțin primul examen din Evaluarea Națională

Banatenii19 iunie 2017

Elevii din Lugoj, invitați să stea șase zile fără telefon și internet

Banatenii7 iunie 2017

Omuleții verzi vor mărșălui pentru natură până în fața Primăriei Lugoj

Banatenii6 iunie 2017

Un elev din Lugoj a fost eliminat de la proba orală de limba română a Bacalaureatului

Banatenii6 iunie 2017

O lugojeancă va studia Dreptul Internațional și European la Universitatea de la Haga. A fost acceptată de trei universități din Olanda

Banatenii31 mai 2017

La Lugoj, Ziua Internaţională a Copilului  se ţine în 31 mai. Ce activităţi vor avea loc

Banatenii29 mai 2017

Târgul liceelor timişene se ţine la Universitatea „Drăgan” din Lugoj

Banatenii28 mai 2017

12 premii pentru elevii de la Şcoala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu” Lugoj, la un concurs internaţional

Banatenii23 mai 2017

Elevii de la Brediceanu, încă două medalii naţionale de bronz la olimpiadă. O elevă, admisă direct la Facultatea de calculatoare

Banatenii22 mai 2017

Copiii unei şcoli din Lugoj au fost vizitaţi de pompieri. Maşina şi echipamentele au fost marile atracţii

Banatenii17 mai 2017

Elevii de la Colegiul “Coriolan Brediceanu”, premiaţi la mai multe concursuri judeţene

Banatenii16 mai 2017