Inchiriere spatii Lugoj

Actualitate

Decizie „bombă” în dosarul procurorului DNA care a cerut închisoare pentru Ostaficiuc, Ciuhandu, Cojocari și alți „grei” din Timișoara

Decizie „bombă” în dosarul procurorului DNA care a cerut închisoare pentru Ostaficiuc, Ciuhandu, Cojocari și alți „grei” din Timișoara

Autoliv

Banatenii

Curtea de Apel Oradea, acolo unde este trimis în judecată fostul procuror DNA, Ciprian Dorobanțu, acuzat că a condus sub influența băuturilor alcoolice, a emis în urmă cu două zile o decizie care l-ar putea scăpa pe Dorobanțu de dosarul penal în urma căruia a fost obligat să demisioneze de la DNA, fiind ulterior suspendat din magistratură.

Concret, judecătorii Curții de Apel Oradea au decis excluderea principalei probe din dosarul în care este judecat Dorobanțu a principalei probe: buletinul de analiză toxicologică emis de IML Timișoara. Practic, în lipsa acestui document, alcoolemia lui Dorobanțu nu mai poate fi dovedită, surse judiciare declarând că sunt șanse foarte mari ca fostul procuror DNA să scape de dosarul penal înainte de începerea procesului propriu-zis.

Conform deciziei, Curții de Apel Oradea, procurorii care l-au trimis în judecată au termen cinci zile să decidă dacă vor să continue procesul cu probele existente la dosar sau vor restituirea dosarului pentru refacerea/completarea rechizitoriului.

„ADMITE cererea formulată de inculpatul DOROBANŢU CIPRIAN şi în baza art. 345 Cod procedură penală cu referire la art. 280-282 Cod procedură penală constată nulitatea cererii de analiză – anexa 1 seria 00144992 emisă de IPJ Timiş şi înregistrată cu nr. 2124/06.05.2016 şi exclude Buletinul de analiză toxicologică nr. 222/A/10.05.2016 întocmit de IML Timişoara. Respinge celelalte cereri şi excepții invocate. În baza art. 345 alin.3 Cod procedură penală dispune comunicarea prezentei încheieri Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea pentru ca în termen de 5 zile să comunice judecătorului de cameră preliminară dacă menține dispoziția de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei”, se arată în decizia Curții de Apel Oradea.

Ciprian Dorobanțu, acuzat că a condus în luna mai a anului trecut sub influența băuturilor alcoolice, este cel care i-a trimis în judecată pe fostul președinte al CJ Timiș, Constantin Ostaficiuc, pe fostul primar al Timișoarei, Gheorghe Ciuhandu, pe fostul viceprimar, Adrian Orza, pe fostul secretar al Primăriei Timișoara, Ioan Cojocari, sau fostul secretar al județului Timiș, Petrișor Nădăștean. De asemenea, Dorobanțu este cel care a trimis în judecată dosarul „Heaven”, dosar în care fostul șef al Direcției de Patrimoniu din Primăria Timișoara, Nicușor Miuț, a fost condamnat la închisoare cu executare.

Foto – Palatul de Justiție Oradea.
Sursa: bihon.ro

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

Inspecția Tehnică Periodică pentru mașinile mai vechi de 12 ani se va face anual

Banatenii22 noiembrie 2017

Minoră de 15 ani prinsă la furat într-un magazin din Timișoara

Banatenii21 noiembrie 2017

Când se deschide ansamblul Openville din Timişoara

Banatenii21 noiembrie 2017

Ce zone va afecta ciclonul polar care va lovi duminică România

Banatenii16 noiembrie 2017
Penitenciarul Timişoara

Deținuții din Penitenciarul Timişoara care vorbesc limba italiană pot avea muncă de birou

Banatenii16 noiembrie 2017

„Peștele” unei prostituate din Timiș a fost reținut de polițiști

Banatenii15 noiembrie 2017

Transport agabaritic pe autostradă, de la Nădlag la Margina

Banatenii14 noiembrie 2017

Ce amenzi primesc biciliștii care nu respectă legea, de la 1 ianuarie

Banatenii7 noiembrie 2017

170 de muncitori evacuați dintr-o fabrică din Timiș. Incendiu provocat de un scurt-circuit

Banatenii3 noiembrie 2017

Trei timișoreni au inventat un sistem prin care să fii plătit dacă mergi la serviciu cu bicicleta

Banatenii2 noiembrie 2017

Timișoara a rămas fără servicii de întreținere a iluminatului public

Banatenii1 noiembrie 2017

Tot mai multe amenzi în weekend. 700 de sancţiuni contravenţionale şi 64 de permise reţinute în Timiş

Banatenii30 octombrie 2017