Actualitate

De cinci luni, şase poliţişti sunt blocaţi zilnic în faţa casei unui baştan rom din Lugoj

De cinci luni, şase poliţişti sunt blocaţi zilnic în faţa casei unui baştan rom din Lugoj

Autoliv

În vara anului 2013, două grupuri de romi din Lugoj s-au luat la ceartă într-o dimineaţă, imediat după o nuntă, din cauză că nu s-au înţeles asupra împărţirii averii. În conflict a avut loc şi un atac armat, în urma căruia Ion Mihai a fost rănit la ambele picioare. După aproape doi ani de procese, acesta a intrat într-un program de supraveghere şi pază a martorilor, locuinţa lui fiind păzită 24 de ore din 24, şapte zile pe săptămână.

În total, din 17 iulie 2015, ziua în care s-a dat decizia de protecţie a casei lui Ion Mihai, situată pe strada Mărăşeşti, agenţii Poliţiei Lugoj au petrecut un număr de peste 200.000 de minute în faţa locuinţei acestuia. Am solicitat Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş mai multe informaţii despre activitatea pe care agenţii o desfăşoară în fiecare zi în acest caz.

„În conformitate cu minuta încheierii penale numărul 2102/252/2013 emisă la data de 17.07.2015 de către Curtea de Apel Timişoara prin care s-au dispus măsuri de supraveghere şi pază a locuinţei unui martor, efectivele Poliţiei Municipiului Lugoj – Biroul de Ordine Publică, începând cu data mai sus menţionată, asigură paza imobilului martorului în trei schimburi, cu 2 agenţi de poliţie şi un autoturism. Poliţiştii care, pe lângă atribuţiile prevăzute în fişa postului, desfăşoară aceste activităţi sunt remuneraţi conform prevederilor legale, respectiv salariul. Costul carburantului folosit pentru activităţile desfăşurate nu poate fi precizat, întrucât în această situaţie autoturismul este folosit cu precădere în staţionare”, se arată în răspunsul IPJ Timiş.

Şeful Poliţiei Municipiului Lugoj spune că agenţii care stau în permamenţă în jurul casei lui Ion Mihai ar putea fi angrenaţi în alte activităţi specifice domeniului lor de activitate.

„Cei şase sunt blocaţi acolo, ar putea să desfăşoare alte activităţi în timpul acesta. Dacă nu ar fi acolo, ar putea fi angrenaţi în patrulare, în ce fac ei de obicei. Ei stau în zonă acolo, cu o maşină, misiunea e supravegherea şi paza locuinţei, aşa e dispus de instanţă. Când pleacă de acasă nu, cu persoana lui nu avem obligaţia decât atunci când pleacă la instanţă la Timişoara. Acum urmează, în 23 are termen”, este declaraţia lui Dan Lupulescu, şeful Poliţiei Lugoj.

Ultima dată când Ion Mihai a ajuns la Curtea de Apel Timişoara, însoţit de poliţişti, se întâmpla pe 28 septembrie. Baştanul a declarat atunci pentru Cetăţeanul că a mai primit ameninţări în timp ce poliţiştii stăteau chiar în faţa casei lui.

„Am mai primit ameninţări. M-am săturat, într-un fel e bine că e asigurată viaţa mea, dar nu e bine că stau tot închis în casă. E a noua lună de când stau închis în casă”, declara la acea vreme Ion Mihai.

Contactat pentru un punct de vedere, Ion Mihai a declarat că se află acasă şi că într-adevăr nu este escortat de poliţie la magazin sau oricând părăseşte locuinţa, doar când merge la instanţă. Bărbatul nu a vrut să facă alte comentarii.

Vezi comentarii (7)

7 Comments

 1. Sad

  11 noiembrie 2015 at 13:20

  Ce rusine sa platim noi taxe pt protectia unui mancator de mortaciuni

 2. pusa

  11 noiembrie 2015 at 13:26

  Aici sunt banii dvs

 3. olvi

  11 noiembrie 2015 at 13:45

  200000 de minute! Wow nu ne spui si cate secunde? Jurnalism lugojean!

  • Gabriel Iosa

   11 noiembrie 2015 at 15:42

   12.000.000 de secunde.

   • olvi

    11 noiembrie 2015 at 17:30

    Fenomenal! Multumesc pentru raspuns!
    Ps. Asa un mic sfat, nu ca as sti eu mai multe ca tine, dar… daca vrei sa scri un articol senzational, scrie si despre crimele facute de acesti tigani, neinvestigate pana azi de politie, sau despre implicarea politiei din Lugoj in traficul de tigari…etc. ar fi interesant. Spor!

    • Gabriel Iosa

     11 noiembrie 2015 at 19:41

     Aveti si ceva dovezi la ceea ce spuneti, sau doar spuneti ca sa imi aratati mie ca sunteti bine informat?

     • olvi

      12 noiembrie 2015 at 11:40

      Nu am dovezi domnule Gabriel, am norocul sau ghinionul sa fiu „vecin” cu un oarecare din Politia Lugoj si vad aproape zilnic cine ii viziteaza.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Panică pe linia ferată. O locomotivă care a luat foc din cauza unui furtun de ulei nu a putut fi „ruptă” de vagoanele pline cu gaz pe care le tracta

Banatenii20 iulie 2017

Un nou show aviatic în apropiere de Lacul Surduc. Ziua Aviaţiei este marcată în satul lui Traian Vuia

Banatenii20 iulie 2017

Un IT-ist din Timişoara primeşte de la Statul Român peste 5.000 de euro, despăgubiri morale şi materiale, pentru că a lovit un câine pe autostradă

Daniel Dancea20 iulie 2017

Toate explicaţiile despre cum “s-a rupt” trenul Timişoara-Bucureşti, la Radomireşti. Culmea e că nu sunt oferite de CFR!

Banatenii19 iulie 2017

VIDEO Tinerii cântăreți care au făcut senzație în centrul Timișoarei. Robu a fost impresionat și s-a oprit să îi asculte

Banatenii19 iulie 2017

Servicii Complete pentru Nunta sau Botez, Dj, Foto-Video, Schela de Lumini si Fum pentru Dansul Mirilor (P)

Banatenii18 iulie 2017

Controale pe şantierele de la autostrăzi: calitatea slabă a materialelor, mobilizarea insuficientă a constructorilor şi lucrări neconforme proiectului

Banatenii17 iulie 2017

O timişoreancă a uitat o plasă cu o sumă importantă de bani într-o sală de aşteptare. A avut noroc că au găsit-o jandarmii

Banatenii14 iulie 2017

Jandarmii timişeni au descins în piaţa din Lugoj, ca să-i prindă pe traficanţii de ţigări. Au găsit doar un singur contrabandist

Banatenii13 iulie 2017

Un taximetrist din Timişoara a furat telefonul unui client. A fost reţinut de poliţişti

Banatenii13 iulie 2017

Un hotel simbol din Herculane, sancţionat de Ministerul Turismului din cauza condiţiilor proaste de cazare

Banatenii12 iulie 2017

Doi bărbaţi s-au bătut pentru droguri, într-un cartier din Timişoara, şi i-au prins jandarmii

Banatenii11 iulie 2017