Actualitate

Un IT-ist din Timişoara primeşte de la Statul Român peste 5.000 de euro, despăgubiri morale şi materiale, pentru că a lovit un câine pe autostradă

Un IT-ist din Timişoara primeşte de la Statul Român peste 5.000 de euro, despăgubiri morale şi materiale, pentru că a lovit un câine pe autostradă

Autoliv

Un programator în vârstă de 32 de ani din Timişoara a câştigat, recent, un proces deschis împotriva Statului Român după un accident în care a lovit un câine ciobănesc intrat pe autostrada Arad – Timişoara. Timişoreanul a demonstrat că plasele de protecţie ale autostrăzii erau rupte pe mai multe porţiuni, iar judecătorii i-au dat câştig de cauză, obligând statul să îi achite şoferului daune morale de 10.000 de lei şi daune materiale de 14.000 de lei.

Accidentul care l-a avut ca protagonist pe Marius Pop a avut loc în august 2014. Tânărul se întorcea împreună cu soţia şi cu copilul de un an din concediu. Pe autostrada Timişoara – Arad, când mai avea câţiva kilometri până acasă, timişoreanul, care circula cu aproximativ 120 km/h a lovit în plin un câine ciobănesc intrat pe autostradă.

În urma impactului câinele a murit pe loc, iar maşina şoferului a fost avariată. Marius Pop a deschis un proces în care i-a cerut Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale daune materiale de 14.000 de lei şi daune morale de 10.000 de lei.

Judecătoria Timişoara, unde procesul s-a judecat în primă instanţă, i-a respins cererea tânărului arătând că şoferul ar fi trebuit să îl identifice pe proprietarul câinelui pentru a se îndrepta împotriva lui. În acelaşi timp, judecătorul a ignorat pozele depuse la dosar, în care se arată că plasa de protecţie montată de-a lungul autostrăzii are deficienţe.

Judecătorul a arătat că nu se poate demonstra că animalul a intrat pe autostradă prin locurile în care plasa este ruptă. Şoferul a avut, însă, câştig de cauză la Tribunaul Timiş, unde cererea i-a fost admisă, iar statul a fost obligat să achite daune morale de 10.000 de lei şi despăgubiri materiale de 14.000 de lei. „Consider că este foarte grav incidentul pentru că la 120 de km/h orice manevră bruscă poate fi fatală. Dacă încercam să evit câinele intram sub TIR-ul aflat pe prima bandă”, a declarat Marius Pop.  La recurs, Tribunalul Timiş a schimbat decizia.

Mai multe detalii despre caz şi despre cum şi-au motivat judecătorii hotarârea puteţi citi AICI.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

VIDEO Primăria Lugoj a instalat camere să-i prindă pe cei care aruncă gunoaie, însă i-a filmat pe cei care se “iubesc în boscheți”

Banatenii16 august 2017

Aeroportul Internaţional Timişoara sărbătoreşte pasagerul 1.000.000

Banatenii16 august 2017

Boala care face ravagii vara. Câte cazuri au fost descoperite în Timiș

Banatenii14 august 2017

VIDEO Ţiganii implicaţi în ultimul scandal cu topoare de la Lugoj sunt liberi să continue măcelul

Banatenii14 august 2017

FOTO Primăria Dumbrăviţa prezintă pixurile de 145 de lei bucata. Motivul pentru care au fost cumpărate

Banatenii14 august 2017

EXCLUSIV/VIDEO  Un nou conflict violent între ţiganii din Lugoj. BMW distrus cu toporul

Banatenii13 august 2017

“Ziua diasporei” de la Reșița se încheie cu concertele trupelor Taxi și Vunk

Banatenii10 august 2017

Drumuri blocate în șase județe din vestul țării. Mașinile cu masă de peste 30 de tone sunt trase pe dreapta

Banatenii10 august 2017
biciclete

Moreno, Samir și Alisabetei, judecați pentru furt de biciclete

Banatenii9 august 2017

Organele unei timişorence de numai 20 de ani, aflată în moarte cerebrală, vor salva alte vieţi. Familia şi-a dat consinţământul să fie prevelate

Banatenii9 august 2017

Un hoţ s-a bucurat că a dat lovitura, după ce a furat 90.000 de lei şi mai multe bijuterii dintr-o rulotă. A fost prins a două zi!

Banatenii8 august 2017

Jumătate dintre studenţii de anul întâi de la Universitatea de Vest Timişoara, învaţă „cu taxă”. Rectorul UVT: „Este o performanţă”

Banatenii4 august 2017