Politică

Dacă vrem normalitate, instituția familiei autentice este foarte importantă(P)

Dacă vrem normalitate, instituția familiei autentice este foarte importantă(P)

Autoliv

Alături de colegii mei din ALDE, am semnat zilele trecute iniţiativa „Coaliţiei pentru familie” care presupune modificarea constituției pentru a defini căsătoria ca uniune între bărbat şi femeie.

Chiar dacă sunt trecut de prima tinerețe, mă pot considera o persoană flexibilă, adaptată la nou și cu disponibilitate în fața opiniilor susținute de argumente clare.

Curtea Constituţională a României a avizat, cu unanimitate de voturi, iniţiativa constituţională care defineşte căsătoria ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie.

Cum descrie codul civil instituția familiei

Conform noului cod civil familia este privită ca o entitate biologică şi social juridică, alcătuită din două persoane de sex diferit – soţi, uniţi între ei prin căsătorie.

Este adevărat că suntem într-o continuă schimbare, reorganizare și adaptare, pe tot parcursul vieții însă sunt lucruri de care dacă ne atingem și încercăm să le schimbăm, putem risca să ne pierdem reperele după care funcționăm.

Psihologii și studiile de până astăzi atestă că…

Un copil, pentru a se dezvolta armonios, are nevoie să se nască într-o familie biparentală, compusă dintr-o mamă (de sex feminin) și un tată (de sex masculin). Această nevoie este și pentru ca acel copil să aibă în fața lui atât un model masculin, o figură paternă de reper cât și unul feminin (figura maternă), altfel acesta riscă să dezvolte multiple probleme sau tulburări psihologice pe parcursul vieții.

Conform unui studiu recent, publicat în Social Science Research şi realizat de către profesorul Mark Regnerus de la Universitatea din Texas, „acei copii care se nasc şi cresc în familii de homosexuali sau de lesbiene au dificultăţi mari de adaptare socială, comparativ cu copiii născuţi şi crescuţi în familii heterosexuale”.

Statisticile întreprinse în vederea elaborării studiului au scos în evidenţă faptul că aceşti copii au şanse mai mari să devină şomeri şi şanse mai puţine să aibă o relaţie sănătoasă şi stabilă cu cineva.

Impactul asupra copiilor din familiile homosexuale

Cum se simt acești copii când sunt întrebați la școală care este numele mamei și care este numele tatălui, sau și mai profund, cum se dezvoltă personalitatea acestor copii?!

Homosexualitatea reprezintă o anumită categorie de devianţă psihologică şi socială.  Cercetătorii dezbat încă asupra cauzelor medicale, genetice, erditare, psihologice sau culturale ale homosexualităţii.

Cercetările asupra familiilor de homosexuali şi a celor de lesbiene sunt limitate şi cele mai multe dintre acestea au fost realizate pe homosexualii cu copii din căsătorii anterioare, căsătorii heterosexuale.

Așadar, până în prezent este evident faptul că normalitatea din punct de vedere a familiei este cea în care ea este constituită din mama (persoană de sex feminin), tată (persoană de sex masculin) şi copiii acestora. În afara acestui principiu, nu avem nimic cu aceste cupluri de homosexuali.

În prezent, definirea conceptului de familie, în Constituția României, nu presupune limitarea sau excluderea unor raporturi sociale între persoane de același sex.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

 1. Stefan

  18 noiembrie 2016 at 15:18

  Una din tehnicile de manipulare consta in devierea de la subiectul principal, adica exact ce face acest individ. In loc sa ne vorbeasca despre activitatea colegilor din ALDE, cum ar fi despre atacul impotiva justitiei, impotiva DNA, despre comportamentul nerusinat pe care il are Tariceanu, el ce face? Ne vorbeste despre institutia familiei.
  In ziua de azi nu ni se mai spune despre binefacerile bolsevismului, deoarece nu mai prinde, dar infractorii tarii ne spun ca am ajuns colonie, cu toate ca ne aflam in cel mai sigur sistem de siguranta, prin NATO, si in cel mai prosper sistem de prosperitate, prin UE, in care am fost vreodata. La fel, ni se spune ca occidentul doreste sa avem casatorii intre homosexuali si, astfel, ni se ataca valorile crestine, valori ortodoxe care, de fapt, sunt comandate din Rusia.
  Intr-o democratie, majoritatea nu are dreptul sa ia masuri impotriva minoritatii. Incalcarea drepturilor minoritatilor, indiferent care ar fi acestea, nu numai in cazul homosexualilor, reprezinta o incalcare a drepturilor omului incompatibila cu principiile tarilor democrate.
  Incalcarea drepturilor omului se va face printr-un referendum si va reprezenta un subiect de discutat atunci, nu acum cum doreste acest Petru Ehegartner. Acest subiect l-a abordat deoarece nu are nimic sa ne prezinte.
  Destramarea Europei se poate face prin atacul valorilor dupa care se guverneaza aceasta, atac ce prinde foarte bine la oamenii superficiali si fara educatie. Sa vedem cine este acest individ:
  http://www.senat.ro/FisaSenator.aspx?ParlamentarID=fecbcc7a-fe69-423e-a2e9-d2830ae1287f
  Se observa ca face parte din grupurile parlamentare prietene cu Rusia si China. Sa ne miram atunci ca ataca valorile europene?
  Trebuie sa ne hotaram, mai vrem in Europa s-au plecam?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politică

Mai multe în Politică

Primarul Lugojului, reclamat la ANI de către un consilier local pentru conflict de interese

Banatenii22 iunie 2017

Francisc Boldea este primul lider PSD din Timiș, care spune de ce parte este după demiterea lui Grindeanu

Banatenii21 iunie 2017

Prima reacție a președintelui CJ Timiș, Călin Dobra, după demiterea lui Grindeanu

Banatenii21 iunie 2017

Viceprimarul Lugojului, un fost consilier si o femeie, donatii pentru Calin Dobra in campania electorala

Banatenii20 iunie 2017

Parlamentarii din Timiș, Caraș-Severin și Iași, în sprijinul lui Grindeanu

Banatenii20 iunie 2017

Călin Dobra, anunț-avertisment: “Grindeanu nu va fi schimbat! Va fi remaniere, dar premierul rămâne”

Banatenii13 iunie 2017

Fostul șef al Fiscului din Lugoj: “Îs prea deștept pentru funcția de viceprimar la Fârdea”

Banatenii12 iunie 2017

Scrisoarea lui Buciu, prin care cere să se recupereze banii cheltuiţi pentru chefurile PSD, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Lugoj

Banatenii25 mai 2017

Lugojeanul Dorin Briciu, candidat la alegerile locale din Italia

Banatenii24 mai 2017

Călin Dobra este secundul lui Marian Oprişan, în fruntea Uniunii Consiliilor Judeţene din România

Banatenii24 mai 2017

Claudiu Buciu, preşedintele PNL, cere Consiliului Local Lugoj să recupereze 125 de mii de lei, cheltuiţi illegal pentru balurile şi sindrofiile PSD

Banatenii11 mai 2017

Primarii scapă de răspundere pentru actele semnate, conform unui proiect aprobat de senatorii din Comisia Juridică

Banatenii4 mai 2017