Actualitate

Cum prelungim durata de viata a bateriei de la laptop?

Cum prelungim durata de viata a bateriei de la laptop?

Autoliv

Mentor-Market.ro ne ofera mai multe sfaturi si solutii pentru a avea o baterie cu o viata indelungata indiferent ca folosim incarcatoare auto laptop sau alte tipuri de incarcatoare.

Desigur, exista cea mai buna solutie dintre toate – nu utilizati laptop-ul pe baterie, daca nu trebuie. In prezent chiar daca vreti sa obtineti durate lungi de viata ale bateriei, este usor sa omiteti sa scoateti bateria cand va intoarceti la birou. Dar, in cele din urma, veti scurta durata de viata a bateriei.

In timpurile vechi, mai putin luminate, a existat o problema numita „memorie a bateriei”, care a determinat ca bateriile nichel-metal hidrura (NiMH) sa „uite” capacitatea completa de incarcare si sa inceapa incarcarea la niveluri inferioare si tot mai inferioare.

Aceasta problema nu mai exista datorita bateriilor moderne cu litiu-ion, dar a dus la multe sfaturi si argumente proaste privind ingrijirea bateriei pe baza informatiilor depasite. E timpul sa va pliati pe noile tehnologii.

Contrar unor recomandari, nu este nevoie sa descarcati complet o baterie litiu-ion si apoi sa o reincarcati pentru a reporni sau calibra intr-un fel bateria – aceasta este o practica distructiva care este foarte dificila pentru bateria dvs.

Indiferent daca este sau nu o idee inteligenta aceea de a efectua o descarcare completa de cateva ori pe an, aceasta ramane o intrebare fara raspuns. In general, consensul pare sa fie acela ca ar trebui sa permiteti descarcarea acumulatorului (fara sa-l dati jos – pana la aproximativ 20%) si sa il incarcati atunci cand este posibil, aceasta este cea mai buna practica.

Apoi, a existat un moment in care utilizatorii au fost sfatuiti sa se abtina de la pastrarea bateriilor lor conectate, bazandu-se pe ideea ca permitand o incarcare a bateriei la 100% ar putea fi distrusa bateria mai repede. Astazi, totusi, dispozitivele moderne sunt proiectate sa opreasca incarcarea la 100% si, astfel, mentinandu-le conectate, nu se va influenta durata de viata a bateriei.

Ca si in multe alte intrebari referitoare la baterii, problema pastrarii bateriei in laptop la atingerea capacitatii maxime este dezbatuta in mod superficial, deci nu este nimic in neregula cu oprirea laptopului si deconectarea bateriei. Daca intentionati sa stocati laptopul pentru un timp indelungat fara al folosi, descarcati-l sau incarcati-l la 50% inainte de a il pune la pastrare.

In general vorbind, cel mai bun lucru pe care il puteti face pentru bateria litiu-ion este sa evitati sa o descarcati sub 20%.  Si la bateriile si sistemele moderne va pueti asteapta in mod rezonabil ca bateria sa inceapa in cele din urma sa-si piarda capacitatea globala.

Bateriile litiu-ion de astazi sunt durabile, dar pot sa se incalzeasca. Temperaturile ridicate pot deteriora permanent bateria laptopului sau pot reduce durata de viata utila.

Acest lucru duce la unele sugestii de bun simt. De exemplu, daca incarcati bateria si incepe sa se incalzeasca prea mult, probabil deoarece procesorul sau procesorul video functioneaza din greu sau daca mediul este prea cald, inchideti dispozitivul si scoateti bateria, daca este posibil.

Dati-i o pauza astfel incat sa se raceasca sau puteti sa va deplasati intr-un loc cu o temperatura mai scazuta. Desigur, multe laptopuri moderne au baterii sigilate, caz in care inchiderea laptopului si lasarea sa se raceasca este foarte recomandata daca maximizarea duratei de viata a bateriei este preocuparea dumneavoastra.

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

Primii doi romi implicaţi în ultimele incidente de la Lugoj au fost arestaţi. Nu sunt cei care au tras cu arma

Banatenii22 august 2017

Accident mortal pe autostrada Timișoara – Arad. Cum s-a petrecut tragedia în care au murit doi șoferi de TIR

Banatenii22 august 2017

Cine îi poate opri pe romii care trag cu pistoale pe străzile Lugojului. Încă un conflict armat şi niciun arestat

Banatenii22 august 2017

Decizie „bombă” în dosarul procurorului DNA care a cerut închisoare pentru Ostaficiuc, Ciuhandu, Cojocari și alți „grei” din Timișoara

Banatenii18 august 2017

Şeful clanului de romi acuzat că a cerut taxă de protecţie neagă implicarea în conflictul armat de la Lugoj

Banatenii18 august 2017

Focuri de armă pe o stradă din Lugoj. Din nou romii sunt protagoniştii scandalului

Banatenii18 august 2017

Clanurile ţigăneşti au început să se încaiere şi la Timişoara, după ce toată vara Lugojul a fost “teatru de război”

Banatenii17 august 2017

Un fost militar din Craiova, condamnat la Timișoara pentru uciderea iubitei cu 23 de ani mai în vârstă

Banatenii17 august 2017

VIDEO Imagini spectaculoase de pe traseul autostrăzii aflate în construcție, în zona Lugoj-Deva

Banatenii17 august 2017

VIDEO Primăria Lugoj a instalat camere să-i prindă pe cei care aruncă gunoaie, însă i-a filmat pe cei care se “iubesc în boscheți”

Banatenii16 august 2017

Aeroportul Internaţional Timişoara sărbătoreşte pasagerul 1.000.000

Banatenii16 august 2017

Boala care face ravagii vara. Câte cazuri au fost descoperite în Timiș

Banatenii14 august 2017