Inchiriere spatii Lugoj

Actualitate

Cum prelungim durata de viata a bateriei de la laptop?

Cum prelungim durata de viata a bateriei de la laptop?

Autoliv

Mentor-Market.ro ne ofera mai multe sfaturi si solutii pentru a avea o baterie cu o viata indelungata indiferent ca folosim incarcatoare auto laptop sau alte tipuri de incarcatoare.

Desigur, exista cea mai buna solutie dintre toate – nu utilizati laptop-ul pe baterie, daca nu trebuie. In prezent chiar daca vreti sa obtineti durate lungi de viata ale bateriei, este usor sa omiteti sa scoateti bateria cand va intoarceti la birou. Dar, in cele din urma, veti scurta durata de viata a bateriei.

In timpurile vechi, mai putin luminate, a existat o problema numita „memorie a bateriei”, care a determinat ca bateriile nichel-metal hidrura (NiMH) sa „uite” capacitatea completa de incarcare si sa inceapa incarcarea la niveluri inferioare si tot mai inferioare.

Aceasta problema nu mai exista datorita bateriilor moderne cu litiu-ion, dar a dus la multe sfaturi si argumente proaste privind ingrijirea bateriei pe baza informatiilor depasite. E timpul sa va pliati pe noile tehnologii.

Contrar unor recomandari, nu este nevoie sa descarcati complet o baterie litiu-ion si apoi sa o reincarcati pentru a reporni sau calibra intr-un fel bateria – aceasta este o practica distructiva care este foarte dificila pentru bateria dvs.

Indiferent daca este sau nu o idee inteligenta aceea de a efectua o descarcare completa de cateva ori pe an, aceasta ramane o intrebare fara raspuns. In general, consensul pare sa fie acela ca ar trebui sa permiteti descarcarea acumulatorului (fara sa-l dati jos – pana la aproximativ 20%) si sa il incarcati atunci cand este posibil, aceasta este cea mai buna practica.

Apoi, a existat un moment in care utilizatorii au fost sfatuiti sa se abtina de la pastrarea bateriilor lor conectate, bazandu-se pe ideea ca permitand o incarcare a bateriei la 100% ar putea fi distrusa bateria mai repede. Astazi, totusi, dispozitivele moderne sunt proiectate sa opreasca incarcarea la 100% si, astfel, mentinandu-le conectate, nu se va influenta durata de viata a bateriei.

Ca si in multe alte intrebari referitoare la baterii, problema pastrarii bateriei in laptop la atingerea capacitatii maxime este dezbatuta in mod superficial, deci nu este nimic in neregula cu oprirea laptopului si deconectarea bateriei. Daca intentionati sa stocati laptopul pentru un timp indelungat fara al folosi, descarcati-l sau incarcati-l la 50% inainte de a il pune la pastrare.

In general vorbind, cel mai bun lucru pe care il puteti face pentru bateria litiu-ion este sa evitati sa o descarcati sub 20%.  Si la bateriile si sistemele moderne va pueti asteapta in mod rezonabil ca bateria sa inceapa in cele din urma sa-si piarda capacitatea globala.

Bateriile litiu-ion de astazi sunt durabile, dar pot sa se incalzeasca. Temperaturile ridicate pot deteriora permanent bateria laptopului sau pot reduce durata de viata utila.

Acest lucru duce la unele sugestii de bun simt. De exemplu, daca incarcati bateria si incepe sa se incalzeasca prea mult, probabil deoarece procesorul sau procesorul video functioneaza din greu sau daca mediul este prea cald, inchideti dispozitivul si scoateti bateria, daca este posibil.

Dati-i o pauza astfel incat sa se raceasca sau puteti sa va deplasati intr-un loc cu o temperatura mai scazuta. Desigur, multe laptopuri moderne au baterii sigilate, caz in care inchiderea laptopului si lasarea sa se raceasca este foarte recomandata daca maximizarea duratei de viata a bateriei este preocuparea dumneavoastra.

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe în Actualitate

Enel întrerupe curentul în mai multe localități din Timiș

Daniel Groza11 decembrie 2017

Polițiștii locali ar putea să primească aceleași atribuții ca și cei de la Rutieră

Banatenii5 decembrie 2017

Cum poți ajunge la închisoare din cauza petardelor

Banatenii5 decembrie 2017

Doi bănățeni în primii zece cei mai bogați români

Banatenii4 decembrie 2017

Avansări în grad la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin

Banatenii29 noiembrie 2017

O femeie a sunat la 112 pentru că a răpit-o amantul! Polițiștii i-au dat amenda

Banatenii29 noiembrie 2017

Tinerii din Timiș consumă mai multe droguri. Canabisul, ecstasy și amfetamina în topul substanțelor traficate

Banatenii28 noiembrie 2017

Inspecția Tehnică Periodică pentru mașinile mai vechi de 12 ani se va face anual

Banatenii22 noiembrie 2017

Minoră de 15 ani prinsă la furat într-un magazin din Timișoara

Banatenii21 noiembrie 2017

Când se deschide ansamblul Openville din Timişoara

Banatenii21 noiembrie 2017

Ce zone va afecta ciclonul polar care va lovi duminică România

Banatenii16 noiembrie 2017
Penitenciarul Timişoara

Deținuții din Penitenciarul Timişoara care vorbesc limba italiană pot avea muncă de birou

Banatenii16 noiembrie 2017