Actualitate

Cum îşi explică decizia judecătorii care au obligat Poliţia să îl păzească pe liderul unui clan de romi din Lugoj

Cum îşi explică decizia judecătorii care au obligat Poliţia să îl păzească pe liderul unui clan de romi din Lugoj

Autoliv

Motivele pentru care judecătorii Curţii de Apel Timişoara au dispus protejarea lui Ioan Mihai, liderul unui clan de romi din Lugoj, nu pot fi făcute cunoscute publicului larg. Potrivit legii, astfel de decizii se iau în condiţii de confidenţialitate, iar judecătorii au explicat că nu pot să facă publice motivele pentru care au dispus protecţia lui Ioan Mihai.

Poliţiştii lugojeni s-au confruntat cu o situaţie fără precedent după ce au fost obligaţi să îl păzească pe liderul unui clan de romi din Lugoj, inclus într-un program de protecţie. Astfel, judecătorii Curţii de Apel Timişoara au dispus ca poliţiştii să îl păzească şi să îl supravegheze pe Mihai pentru a-i asigura protecţia.

La solicitarea formulată de ziarul „Cetăţeanul” în baza legii 544/2001, privind liberul acces la informaţii, de comunicare a motivării deciziei prin care s-a dispus protecţia lui Ioan Mihai, Curtea de Apel a emis un răspuns în care arată că informaţiile nu pot fi făcute publice, potrivit legii astfel de decizii luându-se în condiţii de confidenţialitate.

„Urmare a solicitării dumneavoastră , înregistrată la Curtea de Apel Timişoara vă comunicăm că nu putem da curs celor solicitate întrucât obiectul dosarului în care s-a pronunţat încheierea solicitată a fost protecţie parte vătămată, iar conform art. 128 alin. 7 din Codul de procedură penală, încheierea prin care se dispune măsura de protecţie se păstrează în condiţii de confidenţialitate”, se arată într-un răspuns al Curţii de Apel Timişoara comunicat ziarului “Cetăţeanul”.

Chiar dacă judecătorii nu pot comunica motivele pentru care au dispus protecţia lui Ioan Mihai, din datele publice de pe portalul instanţelor de judecată reiese că decizia are legătură cu conflictul dintre Ioan Mihai, pe de o parte, şi Boţ Iulian Senior şi fiul său, Boţ Iulian Junior, zis Viscol, pe de altă parte. Pe rolul Curţii de Apel Timişoara există un proces în care cei doi membri ai familiei Boţ sunt judecaţi pentru un scandal cu pistoale petrecut în urmă cu doi ani. Procesul se reia în septembrie.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

 1. victor L

  20 august 2015 at 19:06

  Politistii lugojeni nu au fost „obligati”, ci au ca sarcina de serviciu pazirea lui Ioan Mihai.
  Sigur ca „are legătură cu conflictul dintre Ioan Mihai, pe de o parte, şi Boţ Iulian Senior şi fiul său, Boţ Iulian Junior, zis Viscol, pe de altă parte”.
  Dar nu numai.
  Sigur ca Ioan Mihai a ciripit foarte multe despre ceilalti, iar Justitia a acceptat sa fie protejati; se practica si la case mai mari.
  NB,
  poza masinii este mai veche si masina e in miscare, ca doar nu sta masina „pîrcu-n drum” 😛 O sa vina cei de la circulatie sa le dea amenda.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

EXCLUSIV Conflict reizbucnit între clanurile ţigăneşti din Lugoj care au vrut să se măcelărească

Banatenii21 iulie 2017

Pistolar urmărit în Germania, prins în Timiş. A fost reţinut şi va fi repatriat

Banatenii21 iulie 2017

O tânără de 24 de ani, din Timiş, căutată de poliţişti pentru că nu s-a mai întors acasă de două zile

Banatenii21 iulie 2017

La Buziaş funcţionează una dintre cele mai bune şcoli de piloţi din ţară. Aero West oferă pregătire pentru o gamă largă de licenţe şi calificări de zbor

Banatenii21 iulie 2017

Sete mare! Un tânăr din Timişoara s-a alimentat de la benzinărie cu băutură, pe care nu a plătit-o

Banatenii21 iulie 2017

Panică pe linia ferată. O locomotivă care a luat foc din cauza unui furtun de ulei nu a putut fi „ruptă” de vagoanele pline cu gaz pe care le tracta

Banatenii20 iulie 2017

Un nou show aviatic în apropiere de Lacul Surduc. Ziua Aviaţiei este marcată în satul lui Traian Vuia

Banatenii20 iulie 2017

Un IT-ist din Timişoara primeşte de la Statul Român peste 5.000 de euro, despăgubiri morale şi materiale, pentru că a lovit un câine pe autostradă

Daniel Dancea20 iulie 2017

Toate explicaţiile despre cum “s-a rupt” trenul Timişoara-Bucureşti, la Radomireşti. Culmea e că nu sunt oferite de CFR!

Banatenii19 iulie 2017

VIDEO Tinerii cântăreți care au făcut senzație în centrul Timișoarei. Robu a fost impresionat și s-a oprit să îi asculte

Banatenii19 iulie 2017

Servicii Complete pentru Nunta sau Botez, Dj, Foto-Video, Schela de Lumini si Fum pentru Dansul Mirilor (P)

Banatenii18 iulie 2017

Controale pe şantierele de la autostrăzi: calitatea slabă a materialelor, mobilizarea insuficientă a constructorilor şi lucrări neconforme proiectului

Banatenii17 iulie 2017