Actualitate

Cum au fost rezolvate dosarele de evaziune care „zăceau” în fişetele poliţiştilor din Timiş: „Nu cred că a fost vorba de delăsare”

Cum au fost rezolvate dosarele de evaziune care „zăceau” în fişetele poliţiştilor din Timiş: „Nu cred că a fost vorba de delăsare”

Autoliv

Banatenii

Dosare de evaziune fiscală deschise în urmă cu mai bine de cinci ani au început să fie rezolvate rezolvate „brusc” de Parchetul Tribunalului Timiş. „Întâmplător”, dosarele au început să fie rezolvate odată cu schimbarea din funcţia de prim-procuror a lui Vasile Bâc, cu Mihaela Pop, care a câştigat concursul pentru ocuparea funcţiei de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş şi a început lucrul la începutul acestui an.

Venită cu un suflu nou, Mihaela Pop s-a axat pe rezolvarea acestor dosare de evaziune fiscală, deschise în urmă cu mai bine de cinci ani. „Aspectele pe care le-am considerat prioritare au fost în primul rând de natură organizatorică. M-am axat pe reducerea stocului de dosare mai vechi de cinci ani de la prima sesizare. La 1 ianuarie 2017 erau 37 de dosare mai vechi de cinci ani aflate în lucru la IPJ Timiș. Astăzi (n.r. 28 iunie 2017) am ajuns la un număr de 13 astfel de dosare care se mai află în lucru. În momentul de față sunt intrate opt la procuror cu propuneri de la organele de cercetare penală. Din cele opt, cinci sunt cu propunere de terminare a urmăririi penale, ceea ce înseamnă că în ele se va întocmi rechizitoriu în următoarea perioadă”, a declarat prim-procurorul Parchetului Tribunalului Timiş, Mihaela Pop.

Întrebată dacă o cauză pentru nelucrarea dosarelor este delăsarea procurorilor sau a poliţiştilor ,şefa Parchetului de pe lângă Tribunalului Timiş a că dosarele „nu cred că e vorba de o delăsare”. „Am încercat să îi implic mai mult pe procurori în activitatea de urmărire penală pentru că în momentul de faţă la Serviciul Economic sunt mari probleme de personal. Foarte mulţi din ofiţerii de Poliţie cu experienţă au ieşit la pensie sau au plecat la alte structuri şi nu au venit alţi oameni în loc. Pentru a suplini această lipsă de personal am implicat procurorii în sensul că au preluat dosarele la urmărire penală proprie sau au făcut activităţi de urmărire penală”, a declarat Mihaela Pop.

În privinţa numărului de dosare de evaziune fiscală, Mihaela Pop a declarat că Timişul nu este printre primele judeţe la numărul de dosare, dar asta nu depinde de procurori. „Noi lucrăm dosare ca urmare a unor sesizări, iar aceste sesizări se fac de către ANAF”, a mai declarat Mihaela Pop.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş a explicat şi motivele pentru care dosarele de evaziune fiscală se soluţionează în termene mai lungi de timp. „În toate dosarele de evaziune fiscală în care se întocmesc rechizitorii trebuie întocmit raport de constatare tehnico-ştiinţific pe care îl poate întocmi specialistul antifraudă – avem opt specialişti delegaţi – sau expertize. Expertizele durează luni întregi. Avem probleme şi în sensul că nu nu întodeauna poate fi achitată contravaloarea expertizelor la zi pentru că sistemul bugetar nu dispune întodeauna de sumele de bani necesare la un moment dat şi atunci se mai tergiversează. În plus, întâmpinăm greutăţi în ridicarea actelor contabile de la societăţi. Nu le mai găsim întodeauna, trebuie refăcută contabilitatea şi toate aceste proceduri presupun timp”, a arătat şefa procurorilor din Timiş.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Primii doi romi implicaţi în ultimele incidente de la Lugoj au fost arestaţi. Nu sunt cei care au tras cu arma

Banatenii22 august 2017

Accident mortal pe autostrada Timișoara – Arad. Cum s-a petrecut tragedia în care au murit doi șoferi de TIR

Banatenii22 august 2017

Cine îi poate opri pe romii care trag cu pistoale pe străzile Lugojului. Încă un conflict armat şi niciun arestat

Banatenii22 august 2017

Decizie „bombă” în dosarul procurorului DNA care a cerut închisoare pentru Ostaficiuc, Ciuhandu, Cojocari și alți „grei” din Timișoara

Banatenii18 august 2017

Şeful clanului de romi acuzat că a cerut taxă de protecţie neagă implicarea în conflictul armat de la Lugoj

Banatenii18 august 2017

Focuri de armă pe o stradă din Lugoj. Din nou romii sunt protagoniştii scandalului

Banatenii18 august 2017

Clanurile ţigăneşti au început să se încaiere şi la Timişoara, după ce toată vara Lugojul a fost “teatru de război”

Banatenii17 august 2017

Un fost militar din Craiova, condamnat la Timișoara pentru uciderea iubitei cu 23 de ani mai în vârstă

Banatenii17 august 2017

VIDEO Imagini spectaculoase de pe traseul autostrăzii aflate în construcție, în zona Lugoj-Deva

Banatenii17 august 2017

VIDEO Primăria Lugoj a instalat camere să-i prindă pe cei care aruncă gunoaie, însă i-a filmat pe cei care se “iubesc în boscheți”

Banatenii16 august 2017

Aeroportul Internaţional Timişoara sărbătoreşte pasagerul 1.000.000

Banatenii16 august 2017

Boala care face ravagii vara. Câte cazuri au fost descoperite în Timiș

Banatenii14 august 2017