Sport

CSM Lugoj nu va mai primi niciun ban în acest an de la Consiliul Judeţean

CSM Lugoj nu va mai primi niciun ban în acest an de la Consiliul Judeţean

Autoliv

Clubul Sportiv Municipal Lugoj spera măcar la o parte din suma de 800 de mii de lei pe care Consiliul Judeţean trebuia să o aloce în acest an sportului de performanţă din municipiul de pe Timiş, pentru a putea ieşi din impasul financiar în care se află.

Gheorghe Bologa, directorul CSM-ului, a afirmat însă că lucrurile sunt clare pentru acest an şi CSM Lugoj nu mai are nicio şansă să primească vreun ban în 2016 de la CJT. S-a ajuns în această situaţie deoarece, conform spuselor conducătorului clubului, a fost elaborat greşit în 2015 un ghid care priveşte finanţările nerambursabile.

“Nu vom primi niciun fel de finanţare pentru că în 2015, atunci când a fost eliberat ghidul privind finanţările nerambursabile, a fost omisă legea 69 care reglementează că beneficiază de finanţări nerambursabile şi cluburile de drept public. Când au întocmit acest ghid au trecut doar ordinul 130 care face referire doar la cluburile de drept privat. Deşi am depus două proiecte, în luna martie şi în luna mai, am fost consideraţi de către comisia de selecţie a proiectelor ca neeligibili”, a afirmat Gheorghe Bologa, directorul CSM Lugoj.

Aproape un milion de lei acordat cluburilor timişorene

Frustrarea şefului clubului lugojean provine din faptul că de curând CJT a acordat o finanţare de aproape un milion de lei doar pentru cluburi din Timişoara, iar unele dintre ele nici măcar nu se află în prima ligă.

“S-au dat în jur de un milion de lei în total. De aceşti bani au beneficiat cluburi din Timişoara, unele dintre ele aflându-se chiar în Liga a II-a. Este vorba despre Agroland, care a primit 186 de mii de lei. A mai primit ASU Politehnica Timişoara 530 de mii de lei. Toate cluburile care au beneficiat de finanţare sunt din Timişoara: Agroland Timşoara, Club Sportiv Floretă Timişoara, Club Sportiv Warriors Timişoara, Club Sportiv Timba Timişoara, Auto Club Rally Timişoara şi altele. Noi nu am primit nimic pentru că cineva din greşeală, ca să nu spun din alte motive, a întocmit un ghid ca să fim eliminaţi. Eu în Liga I cu o echipă de volei mă bat cu o echipă din Liga a II-a pentru obţinere de fonduri, dar care are anumite avantaje. Ea primeşte bani de la Consiliul Judeţean, pe când eu nu. Eu trebuie să mă mulţumesc cu puţinul pe care îl primesc de la Consiliul Local”, a declarat Gheorghe Bologa.

Conform spuselor directorului, singura soluţie care îi rămâne Clubului Sportiv Municipal Lugoj este să găsescă nişte sponsori puternici care să ajute sportul lugojean, iar în completare să vină Consiliul Local.

“Trebuie salvat sportul şi toate disciplinele, indiferent că obţin performanţe mai mari sau mai mici. Trebuie să le păstrăm pentru că sunt ale noastre, ale lugojenilor”, a încheiat Bologa.

Vezi comentarii (3)

3 Comments

 1. Petru

  20 octombrie 2016 at 19:15

  Domnul Bologa, ca fost consilier judetean, ar trebui sa se intereseze macar la federatiile de profil inainte da a face afirmatii publice ce pot afecta imaginea unei entitati sau institutii. Agroland este finantat pe sportul de performanta pe volei la juniori, avand de la federatia de profil adeverinta ca este la cel mai inalt nivel competitional, iar Poli este pe sportul pentru toti unde nu exista o conditie de performanta, astfel incat nu exista termen de comparatie. Mai mult, in declaratie ar fi trebuit sa spuna ca CSM Lugoj este o entitate de drept public si nu de drept privat cum se prevede in legislatie (ordinul 130). Incearca oare domnul Bologa sa faca trafic de influenta pentru a fi finantat?

 2. Borosteanu Cristian Stefan

  20 octombrie 2016 at 23:13

  Am avut dreptate. S-a văzut capacitatea limitată a celor ce conduc CSM Lugoj. Am un sfat pentru sportivi. Căutați-vă din timp alte cluburi sportive.

 3. Andrei

  21 octombrie 2016 at 9:43

  Pana sa căutam trebuie sa își onoreze datoriile fata de sportivii ,pentru ca ei au muncit Și au ieșit campioni naționali !!!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Sport

Înotători din Norvegia, la pregătire în Reșița. Sportivii sunt antrenați de o reșițeancă

Banatenii23 iunie 2017

De ce este bine sa ne creem conturi la mai multe case de pariuri

Banatenii22 iunie 2017

De ce se implică Nicolae Robu în transferurile de la Poli: „Eu am avut inițiativa creării acestei echipe”

Banatenii22 iunie 2017

Raliu în Banat! Între Nădrag și Fârdea se desfășoară “Cupa României la Automobilism – ACR-CNAK TIMIS 2017”

Banatenii21 iunie 2017

Piloţii de la Moto Extrem Lugoj, din nou pe podium în etapa de la Zărneşti

Alina Damian14 iunie 2017

Lugojeanul Ioan Ladanyi a fost eliminat de la Campionatul Mondial de Biliard

Banatenii14 iunie 2017

Medalie de argint pe echipe la Campionatul Naţional pentru gimnaştii lugojeni de la Clubul Sportiv Şcolar

Alina Damian12 iunie 2017

Turneu internațional de baschet la Lugoj, pentru old-boys

Banatenii9 iunie 2017

Lugojenii sunt așteptați să se înscrie la un campionat de bowling

Daniel Groza8 iunie 2017

Lugojeanul Ioan Ladanyi va participa din nou la Campionatul Mondial de biliard

Banatenii3 iunie 2017

Un lugojean în vârstă de 72 de ani este în premieră campion naţional la pescuit

Alina Damian30 mai 2017

Reprezentanţi ai zece sporturi se vor reuni pe platoul Casei de Cultură

Alina Damian26 mai 2017