Actualitate

Criminalişti din Spania, aşteptaţi la Lugoj! Maşina lui Morate, cheia anchetei, în curtea poliţiei din oraş

Criminalişti din Spania, aşteptaţi la Lugoj! Maşina lui Morate, cheia anchetei, în curtea poliţiei din oraş

Autoliv

Doi specialişti din cadrul poliţiei spaniole, Serviciul pentru Investigaţii Criminale sunt aşteptaţi să sosească la Lugoj joi dimineaţa, acolo unde vor cerceta una dintre cele mai importante dovezi ale crimei care a şocat Spania.

După ce a ucis două tinere într-un oraş din provincia Cuenca din centrul ţării, Sergio Morate, spaniolul de 30 de ani a urcat la bordul unei maşini Seat Ibiza şi a plecat spre România. Maşina, despre care poliţiştii spun că ar putea fi chiar cea cu care Morate a trasnsportat cadavrele celor două victime până la un râu, unde s-a debarasat de ele, este în curtea poliţiei din Lugoj.

„La o săptămână după arestarea lui Sergio Morate pentru uciderea Marinei Okarynska și a Laurei del Hoyo, am localizat vehiculul cu care a fugit presupusul criminal. Maşina, care nu are plăcuţe de înmatriculare, urmează să fie analizată de poliția spaniolă, care se va deplasa în România pentru a ajuta poliția română în cadrul anchetei”, scriu jurnaliştii de la Telecinco.

Conform presei spaniole, poliţiştii români au primit directive clare să nu intervină în niciun fel în cazul maşinii, aceasta fiind una dintre cele mai importante piese ale anchetei, putând scoate la iveală dovezi importante pentru derularea cazului.

În timp ce maşina cu care Morate şi amicul lui, lugojeanul Istvan Horvath au ajuns la Lugoj, aşteaptă investigaţia specialiştilor spanioli, spaniolul se află în continuare în arestul poliţiei timişorene, unde aşteaptă decizia de extrădare.

Între timp, lugojeanul care l-a găzduit pe Sergio Morate pentru câteva zile continuă să susţină că nu are nicio legătură cu crima pe care cel care avea să-i devină naş a comis-o în Peninsula Iberică.

Sergio Morate, de 30 de ani, este acuzat că le-a ucis pe Marina Okarynska, 24, și Laura del Hoyo Chamón, 26 de ani. Corpurile tinerelor au fost găsite miercurea trecută în râul Huécar din provincia Cuenca, din centrul Spaniei.

Una din ele era fosta iubită a asasinului. Împreună cu prietena ei, dispăruseră fără urmă pe 6 august, în aceeași zi cu bărbatul, după ce fosta iubită a venit însoțită de prietena sa la locuința acestuia să-și ia lucrurile rămase la el după despărțire. După ce le-a ucis, bărbatul le-a ars corpurile cu var, pentru a le face greu de recunoscut.

Din datele deținute de poliție, bărbatul a fugit în România cu mașina. Aici a beneficiat de sprijinul unui prieten din Lugoj care i-a închiriat o garsonieră.masina morate lugoj 3

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

Parcul din preajma restaurantului timişorean „Flora” va fi reamenajat de către administraţia locală

Banatenii25 iulie 2017

Avertizări de inundaţii în Timiş şi Caraş Severin. Creşte debitul pe mai multe râuri!

Banatenii25 iulie 2017

VIDEO Gestul făcut de o mamă pentru salvarea fiului filmat cum fură şi făcut de ruşine pe Facebook

Daniel Dancea25 iulie 2017

GEC Nera acuză din nou tăieri ilegale de pădure într-o zonă de protecţie integrală din Caraş-Severin

Banatenii25 iulie 2017

Cum au fost rezolvate dosarele de evaziune care „zăceau” în fişetele poliţiştilor din Timiş: „Nu cred că a fost vorba de delăsare”

Banatenii24 iulie 2017

Nu sunt pericol public, chiar dacă au îngrozit un oraş! Romii scandalagii din Lugoj au fost eliberaţi

Banatenii24 iulie 2017

RATT devine istorie. Timişorenii vor circula cu autobuze şi tramvaie ale STPT

Banatenii24 iulie 2017

Aproape 400 de şoferi au fost penalizaţi. Cei mai mulţi au primit amenzi pentru viteză

Banatenii24 iulie 2017

EXCLUSIV Conflict reizbucnit între clanurile ţigăneşti din Lugoj care au vrut să se măcelărească

Banatenii21 iulie 2017

Pistolar urmărit în Germania, prins în Timiş. A fost reţinut şi va fi repatriat

Banatenii21 iulie 2017

O tânără de 24 de ani, din Timiş, căutată de poliţişti pentru că nu s-a mai întors acasă de două zile

Banatenii21 iulie 2017

La Buziaş funcţionează una dintre cele mai bune şcoli de piloţi din ţară. Aero West oferă pregătire pentru o gamă largă de licenţe şi calificări de zbor

Banatenii21 iulie 2017