Social

Contribuția părinților la creșele din Lugoj scade aproape cu jumătate. Vezi explicația!

Contribuția părinților la creșele din Lugoj scade aproape cu jumătate. Vezi explicația!

Autoliv

Primăria Lugoj propune spre dezbatere proiectul de hotărâre care stabilește costul mediu și contribuția părinților pentru copiii care frecventează creșele. Este un procedeu bazat pe calcule exacte, iar suma de plată pentru un copil/lună reiese după ce se împart cheltuielile creșelor la numărul de copii prezenți în anul școlar precedent.

”Se aprobă costul mediu lunar de întreținere pentru copiii care frecventează creșele din subordinea DASC Lugoj în anul școlar 2015-2016 în cuantum de 135.13 lei”, se arată în proiectul de hotărâre propus spre dezbatere și afișat la parterul Primăriei.

Anul trecut costul mediu lunar a fost de 253,23 lei, aproape dublu.

”Anul acesta avem mai mulți copii prezenți la care se împart cheltuielile. Chiar și cheltuielile sunt mai mici decât în anul precedent, astfel s-a ajuns la o sumă mai mică”, ne-a explicat Angelica Uscat, directorul DASC.

Contribuția părinților se face în funcție de venituri. Spre exemplu, părinții care au venit mediu cumulat de peste 700 de lei, plătesc 1,3 lei de copil pentru o zi de prezență. În anul școlar 2014-2015, la care se raportează studiul de impact, prezența medie pe zi a fost de 36 de copii pe zi.

Persoanele interesate pot depune în scris propuneri, sugestii sau reclamații cu privire la proiectul de hotărâre până în 12 octombrie, la ora 12, la Biroul Relații cu publicul din cadrul Primăriei.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social

Mai multe în Social

De 12 zile, pompierii din Caraş-Severin se luptă cu incendiilor de vegetaţie. ISU face apel la populaţie!

Banatenii21 iulie 2017

Cum să vă găsiţi legal un loc de muncă în străinătate şi ce trebuie să ştiţi ca să nu fiţi înşelaţi

Banatenii21 iulie 2017

VIDEO Un tânăr, aflat la Cazanele Dunării, a prins o vipera cu mâna şi a fost muşcat. E încă în pat, la două săptămâni de la păţanie

Banatenii19 iulie 2017

Doi copii de ispravă! Şi-au petrecut o săptămână din vacanţă muncind ca voluntari la adăpostul de animale

Banatenii19 iulie 2017

ROMANIA INCOMPETENTA – Trenul Timişoara-Bucureşti a pierdut vagoanele pe drum. 100 de persoane au rămas izolate, în câmp

Banatenii18 iulie 2017

Fiscul din Timişoara a lăsat doi copii cu autism fără bani de tratamente. A virat sumele care li se cuveneau în contul altei asociaţii

Banatenii14 iulie 2017

Tânăr, cu master în Economie, zilnic pe câmp, la volanul tractorului: “Nu mi-e ruşine cu ceea ce fac, e o pasiune frumoasă”

Banatenii14 iulie 2017

Romania incompetentă! “Mama a dispărut de două săptămâni din spitalul de la Jebel. Mi-au spus că ei nu au ce face, că mai au şi alţi bolnavi de îngrijit”

Banatenii14 iulie 2017

Ecologiştii atrag atenţia că pădurile UNESCO din Banat sunt încă sub securea Romsilva

Banatenii14 iulie 2017

Primăria Caransebeş, o organizaţie creştină şi o multinaţională au construit case pentru 10 familii

Banatenii13 iulie 2017

Galerie FOTO – În Banat se construiesc trenuri şi tramvaie de lux, dar românii circulă tot în condiţii mizerabile

Banatenii12 iulie 2017

Şase tineri au fost opriţi de poliţişti doar cu ajutorul focurilor de armă. Încercau să scape după ce au fost prinşi în flagrant la un furt

Daniel Groza12 iulie 2017