Inchiriere spatii Lugoj

Actualitate

Continuă scandalul tăierilor de păduri de la Reşiţa. GEC Nera cere dovada că firmele care au tăiat ilegal au fost amendate

Continuă scandalul tăierilor de păduri de la Reşiţa. GEC Nera cere dovada că firmele care au tăiat ilegal au fost amendate

Autoliv

Banatenii

Într-un comunicat de presă trimis redacţiei, Grupul Ecologic de Colaborare Nera anunţă că a monitorizat în ultimele  11 luni tăierile de arbori în parcele de pe Dealul Cioara; deasupra caselor de pe strada Murelor  şi în zona Minda, toate situate în imediata apropiere a Municipiului  Reşiţa.

„Modul haotic de realizare a acestor tăieri, precum şi informaţiile furnizate de cetăţeni sau apărute în presa locală, au dat senzaţia că este vorba tăieri ilegale de arbori. În acest context, GEC Nera s-a adresat prin scrisoarea  nr. 1317/08.03.2017 Gărzii Forestiere Timişoara şi a cerut un punct de vedere în legătură cu legalitatea acestor tăieri.

În răspunsul furnizat de  Garda Forestieră Timişoara prin scrisoarea nr.2026/03.04.2016  se afirmă că în toate cazurile sesizate a fost vorba de tăieri ilegale de arbori motiv pentru care au fost aplicate amenzi operatorilor care au exploatat lemn în parchetele deschise în aceste zone.”, se arată în comunicat.

GEC Nera consideră că cuantumul mic al amenzilor aplicate, atât în cazul tăierilor de arbori din pădurile situate în imediata apropiere a Municipiului  Reşiţa cât şi din alte părţi ale judeţului Caraş – Severin, nu reprezintă o modalitate de stopare a acestor fenomene iar acestea pot fi diminuate şi stopate prin intensificarea controalelor efectuate de autorităţile direct responsabile.

În acest context,  prin scrisoarea nr 1412/31.05.2017 GEC Nera a cerut  în baza Legii 544/2001  Gărzii Forestiere Timişoara un supliment de răspuns prin care s-a solicitat copii după notele de constatare din anii 2016 şi 2017 pentru controlul efectuat referitor la tăierea arborilor în zonele precizate în scrisoarea iniţială.

La această solicitare Garda Forestieră Timişoara nu a oferit un răspuns în termen legal.

„Faţă de cele prezentate solicităm public Ministerului Apelor şi Pădurilor şi Ministerului Mediului verificarea în comun a modului de exercitare a autorităţii de control a tăierilor de arbori  în judeţele Caraş Severin şi Mehedinţi, în special în cazul tăierilor de arbori din pădurile situate în imediata apropiere a Municipiului  Reşiţa precum  şi în interiorul parcurilor naţionale Semenic –  Cheile Caraşului şi Domogled – Valea Cernei”, solicită activiştii de la Gec Nera.

FOTO expresdebanat.ro

 

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

Enel întrerupe curentul în mai multe localități din Timiș

Daniel Groza11 decembrie 2017

Polițiștii locali ar putea să primească aceleași atribuții ca și cei de la Rutieră

Banatenii5 decembrie 2017

Cum poți ajunge la închisoare din cauza petardelor

Banatenii5 decembrie 2017

Doi bănățeni în primii zece cei mai bogați români

Banatenii4 decembrie 2017

Avansări în grad la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin

Banatenii29 noiembrie 2017

O femeie a sunat la 112 pentru că a răpit-o amantul! Polițiștii i-au dat amenda

Banatenii29 noiembrie 2017

Tinerii din Timiș consumă mai multe droguri. Canabisul, ecstasy și amfetamina în topul substanțelor traficate

Banatenii28 noiembrie 2017

Inspecția Tehnică Periodică pentru mașinile mai vechi de 12 ani se va face anual

Banatenii22 noiembrie 2017

Minoră de 15 ani prinsă la furat într-un magazin din Timișoara

Banatenii21 noiembrie 2017

Când se deschide ansamblul Openville din Timişoara

Banatenii21 noiembrie 2017

Ce zone va afecta ciclonul polar care va lovi duminică România

Banatenii16 noiembrie 2017
Penitenciarul Timişoara

Deținuții din Penitenciarul Timişoara care vorbesc limba italiană pot avea muncă de birou

Banatenii16 noiembrie 2017