Actualitate

Continuă scandalul tăierilor de păduri de la Reşiţa. GEC Nera cere dovada că firmele care au tăiat ilegal au fost amendate

Continuă scandalul tăierilor de păduri de la Reşiţa. GEC Nera cere dovada că firmele care au tăiat ilegal au fost amendate

Autoliv

Banatenii

Într-un comunicat de presă trimis redacţiei, Grupul Ecologic de Colaborare Nera anunţă că a monitorizat în ultimele  11 luni tăierile de arbori în parcele de pe Dealul Cioara; deasupra caselor de pe strada Murelor  şi în zona Minda, toate situate în imediata apropiere a Municipiului  Reşiţa.

„Modul haotic de realizare a acestor tăieri, precum şi informaţiile furnizate de cetăţeni sau apărute în presa locală, au dat senzaţia că este vorba tăieri ilegale de arbori. În acest context, GEC Nera s-a adresat prin scrisoarea  nr. 1317/08.03.2017 Gărzii Forestiere Timişoara şi a cerut un punct de vedere în legătură cu legalitatea acestor tăieri.

În răspunsul furnizat de  Garda Forestieră Timişoara prin scrisoarea nr.2026/03.04.2016  se afirmă că în toate cazurile sesizate a fost vorba de tăieri ilegale de arbori motiv pentru care au fost aplicate amenzi operatorilor care au exploatat lemn în parchetele deschise în aceste zone.”, se arată în comunicat.

GEC Nera consideră că cuantumul mic al amenzilor aplicate, atât în cazul tăierilor de arbori din pădurile situate în imediata apropiere a Municipiului  Reşiţa cât şi din alte părţi ale judeţului Caraş – Severin, nu reprezintă o modalitate de stopare a acestor fenomene iar acestea pot fi diminuate şi stopate prin intensificarea controalelor efectuate de autorităţile direct responsabile.

În acest context,  prin scrisoarea nr 1412/31.05.2017 GEC Nera a cerut  în baza Legii 544/2001  Gărzii Forestiere Timişoara un supliment de răspuns prin care s-a solicitat copii după notele de constatare din anii 2016 şi 2017 pentru controlul efectuat referitor la tăierea arborilor în zonele precizate în scrisoarea iniţială.

La această solicitare Garda Forestieră Timişoara nu a oferit un răspuns în termen legal.

„Faţă de cele prezentate solicităm public Ministerului Apelor şi Pădurilor şi Ministerului Mediului verificarea în comun a modului de exercitare a autorităţii de control a tăierilor de arbori  în judeţele Caraş Severin şi Mehedinţi, în special în cazul tăierilor de arbori din pădurile situate în imediata apropiere a Municipiului  Reşiţa precum  şi în interiorul parcurilor naţionale Semenic –  Cheile Caraşului şi Domogled – Valea Cernei”, solicită activiştii de la Gec Nera.

FOTO expresdebanat.ro

 

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

Decizie „bombă” în dosarul procurorului DNA care a cerut închisoare pentru Ostaficiuc, Ciuhandu, Cojocari și alți „grei” din Timișoara

Banatenii18 august 2017

Şeful clanului de romi acuzat că a cerut taxă de protecţie neagă implicarea în conflictul armat de la Lugoj

Banatenii18 august 2017

Focuri de armă pe o stradă din Lugoj. Din nou romii sunt protagoniştii scandalului

Banatenii18 august 2017

Clanurile ţigăneşti au început să se încaiere şi la Timişoara, după ce toată vara Lugojul a fost “teatru de război”

Banatenii17 august 2017

Un fost militar din Craiova, condamnat la Timișoara pentru uciderea iubitei cu 23 de ani mai în vârstă

Banatenii17 august 2017

VIDEO Imagini spectaculoase de pe traseul autostrăzii aflate în construcție, în zona Lugoj-Deva

Banatenii17 august 2017

VIDEO Primăria Lugoj a instalat camere să-i prindă pe cei care aruncă gunoaie, însă i-a filmat pe cei care se “iubesc în boscheți”

Banatenii16 august 2017

Aeroportul Internaţional Timişoara sărbătoreşte pasagerul 1.000.000

Banatenii16 august 2017

Boala care face ravagii vara. Câte cazuri au fost descoperite în Timiș

Banatenii14 august 2017

VIDEO Ţiganii implicaţi în ultimul scandal cu topoare de la Lugoj sunt liberi să continue măcelul

Banatenii14 august 2017

FOTO Primăria Dumbrăviţa prezintă pixurile de 145 de lei bucata. Motivul pentru care au fost cumpărate

Banatenii14 august 2017

EXCLUSIV/VIDEO  Un nou conflict violent între ţiganii din Lugoj. BMW distrus cu toporul

Banatenii13 august 2017