Actualitate

Consiliul Local Lugoj, obligat să vândă un teren din centrul orașului cu 8,9 euro/mp

Consiliul Local Lugoj, obligat să vândă un teren din centrul orașului cu 8,9 euro/mp

Autoliv

O lugojeancă a dat în judecată Consiliul Local al Municipiului Lugoj, solicitând instanței să oblige municipalitatea la vânzarea unui teren de 518 metri pătrați, aferent unui apartament de pe strada Odeanu. Prin cererea de chemare în judecată, femeia a cerut instanței inclusiv ca vânzarea să se facă la un anumit preț. În final, judecătorii au dispus obligarea Consiliului Local la emiterea unei hotărâri de vânzare a terenului la prețul de 8,9 euro/mp. Sentința finală urmează să fie pronunțată în 22 septembrie, la Tribunalul Timiș.

Totul a început după ce lugojeanca a cumpărat un apartament în baza legii 112/1995, care le permite chiriașilor din casele naționalizate să cumpere locuințele pe care le-au închiriat în condiții foarte avantajoase. Intrată în posesia apartamentului cumpărat în baza legii 112, lugojeanca a făcut cerere și pentru cumpărarea terenului aferent apartamentului, teren pe care l-a închiriat de la primărie.

Executivul primăriei a întocmit un proiect de hotărâre pentru vânzarea terenului, dar proiectul a fost „trântit”„ întrucât o parte din membrii consiliului local au apreciat că preţul stabilit prin negociere ar fi prea mic faţă de cel de piaţă pentru terenuri similare, votând astfel împotrivă, motiv pentru care nu s-a aprobat proiectul de hotărâre”.

Lugojeanca a mers în instanță, iar magistrații Judecătoriei Lugoj au decis, în primă instanță, obligarea Consiliului Local la emiterea unei hotărâri de vânzare a terenului la prețul de 8,9 euro/mp. „Din interpretarea logică sistematică a acestor dispoziţii legale reiese că dreptul de proprietate ce poarta asupra terenurilor aferente locuinţelor, care nu se restituie foştilor proprietari în natură, se dobândeşte de către chiriaşii titulari de contract de închiriere în urma vânzării, ca şi construcţia, cu plata integrală sau în rate a preţului, adică în aceleaşi condiţii în care se dobândeşte şi dreptul de proprietate asupra locuinţei, titularul dreptului de folosinţă asupra terenului având opţiunea cumpărării acestuia, fără ca proprietarul terenului să poată refuza vânzarea din considerente de oportunitate sau din alte motive”, se arată în sentința Judecătoriei Lugoj potrivit căreia refuzul Consiliului Local de a vinde terenul este un abuz.

„Cum refuzul pârâţilor de a aproba cererea reclamantei privind vânzarea-cumpărarea terenului aferent construcţiei proprietatea sa, dobândită în baza Legii nr. 112/1995, nu a fost exercitat în condiţiile dispoziţiilor legale sus amintite, instanţa apreciază că pârâtul şi-a exercitat în mod abuziv dreptul său referitor la aprobarea cererii reclamantei, neputându-i fi impuse reclamantei alte condiţii decât cele prevăzute de dispoziţiile legale, condiţii care au fost îndeplinite de aceasta, astfel cum rezultă din cuprinsul proiectului de hotărâre întocmit în vederea vânzării către reclamantă a terenului aferent construcţiei dobândite prin cumpărare în temeiul Legii nr. 112/1995”, se mai arată în sentința care a fost atacată la Tribunalul Timiș, unde urmează a fi emisă în 22 septembrie sentința finală.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

Si-a omorat fosta concubina cu un topor! Crima terifianta la Lugoj

Banatenii26 iunie 2017

Răsturnare de situație în dosarul de corupție al doctoriței de la Casa de Pensii Lugoj. Camelia Rămneanțu a scăpat de pușcărie

Banatenii26 iunie 2017

Cum a aparut Gelateria lui Iury si Ivan din Lugoj! Povestea celei mai cautate inghetate din oras

Banatenii26 iunie 2017

15.000 de turişti pe an vizitează Cramele Recaș. În 2003 erau doar 300

Banatenii26 iunie 2017

VIDEO Prăpăd făcut de furtună, la Lugoj. Acoperiș înlocuit recent, smuls și aruncat zeci de metri

Banatenii23 iunie 2017

Avertizare de furtuni! Se strică vremea în Banat: vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, vijelii şi grindină

Banatenii23 iunie 2017

Tineri din Timiș, prinși pe stradă de jandarmi cu droguri asupra lor

Banatenii23 iunie 2017

Mafia primește informații „pe surse”. Banda de hoți care a speriat Vestul, scăpată de o „cârtiță”

Banatenii22 iunie 2017

Galerie FOTO – Cele mai scumpe apartamente din Timisoara! Cum arată penthouse-ul de 670.000 de euro

Banatenii22 iunie 2017

A furat alcool din magazin și a fost prins de polițiști. Acum merge la închisoare

Banatenii22 iunie 2017

Deținuți din cinci penitenciare românești joacă fotbal la Timișoara: „Sportul educă foarte mult”

Banatenii22 iunie 2017

Timișoara, Lugoj și mai multe comune vor avea întreruperi de curent săptămâna viitoare

Banatenii22 iunie 2017