Administrație

Consilierii independenţi ameninţă Salprestul cu un proces pentru banii încasaţi ilegal de la populaţie

Consilierii independenţi ameninţă Salprestul cu un proces pentru banii încasaţi ilegal de la populaţie

Autoliv

Consilierii independenţi, Liviu Brânduşoni şi Marius Martinescu au anunţat că au cerut Consiliului de Administraţie de la Salprest să elimine taxa de depozitare de 80 de lei/tonă, pe care o precepe ilegal de la populaţie.

Societatea de salubritatea a început să încaseze taxa după ce operatorul deponeului de la Ghizela, societatea Retim i-a solicitat Salprestului să plătească această taxă, impusă de către Uniunea Europeană ca şi penalizare pentru faptul că România nu adună selectiv deşeurile.

Consilierul Marius Martinescu susţine că tariful de 11,72 de lei pe metru cub pentru luna ianuarie şi cel de 12,03 lei pentru luna februarie, valoare facturată ca taxă de depozit pentru cantitate care a fost depozitată la deponeul de la Ghizela, apare pe factură şi îi obligă pe lugojeni la plată absolut ilegal, pentru că nu există niciun cadrul legal de preţ pentru solicitarea de sume.

“Ordinul Nr.2413/ 21 decembrie 2016 prevede la capitolul IV Art.16 că începand cu data de 1 ianuarie 2017, proprietarii sau dupa caz, administratorii de depozite au obligaţia de a declara şi de a plăti la Fondul pentru mediu taxa pentru deseurile inerte şi deşeurile nepericuloase încredinţate de către terţi în vederea eliminării finale prin depozitare în spaţii autorizate în acest scop”, spune Martinescu.

Consilierul independent susţine că, acelaşi ordin interzice transferul acestei taxe către populaţie, drept urmare Retim nu putea pretinde Salprestului să achite acest tarif, cu atât mai mult Salprest nu poate cere populaţiei să plătească sume suplimentare.

“Hotărârea nr.5/17.02.2017 a Consiliului de Administraţie a S.C. SALPREST S.A. nu are suport în legislaţie şi solicităm abrogarea în regim de urgenţă. De asemenea, solicităm Cosiliului de Administraţie o soluţie privind administrarea sumelor achitate deja ca taxa de depozitare de către lugojeni”, arată Marius Martinescu şi Liviu Brânduşoni în adresa trimisă Salprestului.

Cei doi spun că dacă societatea nu va abroga hotărârea în cauză şi nu va înapoia banii încasaţi ilegal, o vor acţiona în instanţă.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

 1. Badina Nicu

  2 mai 2017 at 13:04

  Nicu Badina ACTIVITATEA DE GESTIONARE A DESEURILOR

  ART. 9
  (1) Autorităţile administraţiei publice locale trebuie să ţină seama de prevederile Strategiei naţionale de gestionare a deşeurilor şi ale Planului naţional de gestionare a deşeurilor, precum şi de planurile regionale de gestionare a deşeurilor, pentru realizarea depozitelor zonale de deşeuri municipale.

  ART. 10
  (1) Costurile aferente activităţii de depozitare se suportă de către generatorii şi deţinătorii de deşeuri.
  (4) Tarifele pentru activitatea de depozitare a deşeurilor trebuie să includă cheltuielile aferente tuturor operaţiilor precizate de autoritatea centrală pentru protecţia mediului.

  👍 🎩 NOTA: Rog pe cei interesati de legislaţia cu privire la Planului naţional de gestionare a deşeurilor să afiseze actul normativ care arata prevederile de mai sus.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Administrație

S-au stabilit firmele care adună gunoiul în Timiș, în următorii cinci ani. La Lugoj și Buziaș, tariful va fi mai mare decât la Timișoara

Banatenii16 august 2017

Lugojul rămâne fără apă. Meridian face lucrări la magistrala orașului

Banatenii16 august 2017

Pasajul „Jiul” din Timișoara se închide până în septembrie

Banatenii11 august 2017

Cum își schimbă Fiscul din Timiș programul de lucru în perioada următoare

Banatenii11 august 2017

VIDEO Penalități și rezilieri parțiale pentru constructorii autostrăzii Lugoj-Deva. Cu ce l-au supărat pe ministru

Banatenii11 august 2017

Primăria Dumbrăvița a cumpărat 20 de pixuri cu 145 de lei bucata

Banatenii10 august 2017

Serviciile de Evidența Persoanelor și Starea Civilă din Lugoj se mută în sediu nou. Din aceeași locație se vor elibera și pașapoartele

Banatenii9 august 2017

Locomotivele de epocă de la Reșița sunt mâncate de rugină. De ce nu pot fi reabilitate

Banatenii9 august 2017

Primarul Sorin Munteanu cere sprijinul locuitorilor: Colonada de la Buziaş, recent reabilitată, a fost vandalizată!

Banatenii4 august 2017

CNAIR trimite dronele să supravegheze șantierele autostrăzilor din România. Imaginile vor putea fi văzute de toată lumea

Banatenii2 august 2017

Reșițenii vor fi alarmați în fiecare lună. IGSU face exerciții publice

Banatenii1 august 2017

Avertisment în Timiș, din cauza caniculei! Aquatim cere limitarea consumului de apă

Banatenii1 august 2017