Inchiriere spatii Lugoj

Administrație

Consilierii independenţi ameninţă Salprestul cu un proces pentru banii încasaţi ilegal de la populaţie

Consilierii independenţi ameninţă Salprestul cu un proces pentru banii încasaţi ilegal de la populaţie

Autoliv

Consilierii independenţi, Liviu Brânduşoni şi Marius Martinescu au anunţat că au cerut Consiliului de Administraţie de la Salprest să elimine taxa de depozitare de 80 de lei/tonă, pe care o precepe ilegal de la populaţie.

Societatea de salubritatea a început să încaseze taxa după ce operatorul deponeului de la Ghizela, societatea Retim i-a solicitat Salprestului să plătească această taxă, impusă de către Uniunea Europeană ca şi penalizare pentru faptul că România nu adună selectiv deşeurile.

Consilierul Marius Martinescu susţine că tariful de 11,72 de lei pe metru cub pentru luna ianuarie şi cel de 12,03 lei pentru luna februarie, valoare facturată ca taxă de depozit pentru cantitate care a fost depozitată la deponeul de la Ghizela, apare pe factură şi îi obligă pe lugojeni la plată absolut ilegal, pentru că nu există niciun cadrul legal de preţ pentru solicitarea de sume.

“Ordinul Nr.2413/ 21 decembrie 2016 prevede la capitolul IV Art.16 că începand cu data de 1 ianuarie 2017, proprietarii sau dupa caz, administratorii de depozite au obligaţia de a declara şi de a plăti la Fondul pentru mediu taxa pentru deseurile inerte şi deşeurile nepericuloase încredinţate de către terţi în vederea eliminării finale prin depozitare în spaţii autorizate în acest scop”, spune Martinescu.

Consilierul independent susţine că, acelaşi ordin interzice transferul acestei taxe către populaţie, drept urmare Retim nu putea pretinde Salprestului să achite acest tarif, cu atât mai mult Salprest nu poate cere populaţiei să plătească sume suplimentare.

“Hotărârea nr.5/17.02.2017 a Consiliului de Administraţie a S.C. SALPREST S.A. nu are suport în legislaţie şi solicităm abrogarea în regim de urgenţă. De asemenea, solicităm Cosiliului de Administraţie o soluţie privind administrarea sumelor achitate deja ca taxa de depozitare de către lugojeni”, arată Marius Martinescu şi Liviu Brânduşoni în adresa trimisă Salprestului.

Cei doi spun că dacă societatea nu va abroga hotărârea în cauză şi nu va înapoia banii încasaţi ilegal, o vor acţiona în instanţă.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

 1. Badina Nicu

  2 mai 2017 at 13:04

  Nicu Badina ACTIVITATEA DE GESTIONARE A DESEURILOR

  ART. 9
  (1) Autorităţile administraţiei publice locale trebuie să ţină seama de prevederile Strategiei naţionale de gestionare a deşeurilor şi ale Planului naţional de gestionare a deşeurilor, precum şi de planurile regionale de gestionare a deşeurilor, pentru realizarea depozitelor zonale de deşeuri municipale.

  ART. 10
  (1) Costurile aferente activităţii de depozitare se suportă de către generatorii şi deţinătorii de deşeuri.
  (4) Tarifele pentru activitatea de depozitare a deşeurilor trebuie să includă cheltuielile aferente tuturor operaţiilor precizate de autoritatea centrală pentru protecţia mediului.

  👍 🎩 NOTA: Rog pe cei interesati de legislaţia cu privire la Planului naţional de gestionare a deşeurilor să afiseze actul normativ care arata prevederile de mai sus.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Administrație

Zece proiecte de drumuri din Timiș primesc finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală

Banatenii6 decembrie 2017

Cine se ocupă cu deszăpezirea pe drumurile din Timiș

Banatenii24 noiembrie 2017

Lucrări la drumurile din Banat. Unde se circulă cu restricții

Banatenii27 octombrie 2017

Consilierii județeni vor reglementa situația transportului de persoane până în 2019

Banatenii25 octombrie 2017

Cursă reluată spre Bucureşti, de la Aeroportul Timişoara

Banatenii24 octombrie 2017

Încep să pice primarii care au făcut afaceri cu Măran. Doi au ajuns la DNA. Câți mai urmează?

Banatenii19 octombrie 2017

Biroul Vamal de Interior Timiș are un nou sediu

Banatenii18 octombrie 2017

Consilierii județeni alocă bani pentru modernizarea și lărgirea mai multor drumuri din Timiș

Banatenii17 octombrie 2017

Consilierii judeţeni se întrunesc în şedinţă. Mai multe drumuri din Timiş intră în reabilitare

Banatenii11 octombrie 2017

Un consilier local din Timișoara “inventariază” gropile din drumurile municipiului de pe Bega

Banatenii2 octombrie 2017

Pe ce drumuri din Banat se circulă cu restricţii, din cauza lucrărilor de remediere

Banatenii29 septembrie 2017

Consilierii judeţeni din Timiş se întâlnesc în şedinţă, pentru a discuta vânzarea unor spaţii, desfiinţarea unor centre de copii şi alte proiecte

Banatenii22 septembrie 2017