Politică

Conflict în ograda liberală! Prima demisie din PNL Lugoj după dezastrul de la alegerile locale

Conflict în ograda liberală! Prima demisie din PNL Lugoj după dezastrul de la alegerile locale

Autoliv

Sorin Jivulescu, purtător de cuvânt al PNL Lugoj şi fost candidat pentru un fotoliu în consiliul local şi-a anunţat pe Facebook demisia din funcţia pe care o deţine în partid, ca reacţie după rezultatele slabe pe care liberalii le-au obţinut la alegerile locale. Conflictul a izbucnit, susţin surse din cadrul partidului, între reprezentanţii PNL şi liderul de filială Ambruş, care le-ar fi reproşat acestora că sunt de vină pentru rezultatele slabe din duminica alegerilor.

„Datorită faptului că nu am dorit să vin cu prea multe explicații, îmi anunț aici, pe Facebook, demisia din funcția de purtător de cuvânt al PNL Lugoj, în primul rând ca un gest de onoare, urmare a rezultatelor slabe obținute la ultimele alegeri, dar și în urma acuzațiilor aduse de către președintele organizației locale a partidului, acuzații adresate atât mie, cât și celor veniți mai târziu în partid, în urma fuziunii PNL-PDL, fiind catalogați ca principali vinovați pentru numărul mic de voturi obținute”, a precizat Jivulescu.

Acesta mai susţine că se gândeşte şi la părăsirea biroului permanent local.

„Consider că, în ceea ce mă privește, mi-am dat tot interesul pentru a promova imaginea PNL Lugoj, participând, totodată, la majoritatea acțiunilor avute alături de colegi, atât în calitatea de candidat la CL, dar și în calitatea pe care am avut-o, de purtător de cuvânt, relația avută cu presa în această perioadă fiind una foarte bună. Din păcate, în conjunctura actuală, șansele de a rămâne în Biroul Permanent Local sunt aproape nule, situația urmând a se tranșa zilele următoare. Doresc, însă, ca toți să fim responsabili și să contribuim cum putem la o îmbunătățire a situației din cadrul organizației, dar și a imaginii PNL Lugoj”, a mai adăugat Jivulescu.

Preşedintele PNL Lugoj, Ioan Ambruş, s-a ferit să facă prea multe declaraţii despre conflictul ce se derulează, de la alegeri încoace, în cadrul filialei locale.

„Nu ştiu cine susţine lucrul acesta (conflictul intern, n.r.) aceste lucruri sunt într-o analiză a biroului, a biroului judeţean, inclusiv la un nivel puţin mai înalt şi se vor trage în consecinţă şi nişte concluzii, în zilele următoare. Ceea ce îmi spuneţi dumneavoastră este noutate pentru mine, nici despre domnul Jivulescu nu ştiam”, a precizat liderul PNL Lugoj.

Şefii de la judeţ sunt pregătiţi să îi asculte pe Ambruş şi colegii lui de partid joi seara, când va avea loc şedinţa de final de analiză a rezultatelor scrutinului din 5 iunie.

„Nu sunt la curent, noi joi la 5 avem întâlnirea de analiză finală a rezultatelor, unde va da socoteală şi Ambruş cu motivele, plus, minus, discuţia cu fiecare în parte. De joi vom vorbi despre o decizie deja. Păreri am, dar nu contează astăzi, deciziile contează. Vom avea o decizie în Biroul Judeţean, să fiţi convinşi că vom face lucrurile să stea aşa cum se cade”, a precizat liderul PNL Timiş Dan Popa.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Borosteanu Cristian Stefan

    21 iunie 2016 at 18:58

    PNL Lugoj este precum nationala de fotbal a Romaniei. Nimeni nu-si asuma infrangerea, dar asteapta minuni la toamna. Fara o reforma serioasa, liberalii nu vor aduna nici macar 10% in urbea lugojeana.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Politică

Noul prefect de Caraş-Severin, contestat de cel care l-a învins în alegeri: “E greu de înţeles de ce au numit un perdant”

Banatenii21 iulie 2017

Fostul preşedinte al PNL Lugoj contestă excluderea sa din partid:”Hotărârea mi se pare total ilegală”

Banatenii19 iulie 2017

Fostul preşedinte al PNL Lugoj a fost exclus din partid. Ioan Ambruş îşi pierde şi funcţia de consilier

Banatenii18 iulie 2017

Câţi bani au primit partidele politice de la bugetul de stat în luna iulie

Banatenii12 iulie 2017

Doi foşti viceprimari şi un consilier local din Banat, găsiţi incompatibili şi în conflict de interese penal de ANI

Banatenii7 iulie 2017

Francisc Boldea nu se retrage! Astăzi va fi ales pentru un nou mandat în fruntea PSD Lugoj

Banatenii29 iunie 2017

Primarul Lugojului, reclamat la ANI de către un consilier local pentru conflict de interese

Banatenii22 iunie 2017

Francisc Boldea este primul lider PSD din Timiș, care spune de ce parte este după demiterea lui Grindeanu

Banatenii21 iunie 2017

Prima reacție a președintelui CJ Timiș, Călin Dobra, după demiterea lui Grindeanu

Banatenii21 iunie 2017

Viceprimarul Lugojului, un fost consilier si o femeie, donatii pentru Calin Dobra in campania electorala

Banatenii20 iunie 2017

Parlamentarii din Timiș, Caraș-Severin și Iași, în sprijinul lui Grindeanu

Banatenii20 iunie 2017

Călin Dobra, anunț-avertisment: “Grindeanu nu va fi schimbat! Va fi remaniere, dar premierul rămâne”

Banatenii13 iunie 2017