Sport

Concursuri interne şi internaţionale pentru lugojenii de la Archery

Concursuri interne şi internaţionale pentru lugojenii de la Archery

Autoliv

Reprezentanţii clubului lugojean Archery vor participa în perioada 19-21 august la finala Campionatului Naţional de Tir cu Arcul Field, care se va desfăşura la Alba Iulia. Chiar dacă Federaţia Română de Arc Tradiţional şi Field cuprinde 11 cluburi, până în momentul de faţă sunt înscrişi 60 de participanţi de la opt cluburi din ţară. Listele cu sportivii care vor participa sunt însă deschise până cu două zile înainte de concurs.

Dintre lugojeni, Cosmin Grueiescu, Cristian Kelemen, Daniela Cristescu şi Adrian Samu vor concura la arc compus, iar Lazăr Cristescu şi Victor Nemecseck sunt înscrişi la arc simplu. Un trăgător de la Arad mai este aşteptat să participe pentru Archery la această competiţie, însă prezenţa lui este incertă.

Vineri, 19 august, va avea loc şedinţa tehnică de verificare a materialelor şi antrenamentul oficial. Sâmbătă se va desfăşura o etapă de field în teren variat într-o pădure limitrofă oraşului, iar seara se va trage în nocturnă o etapă de target în linie dreaptă la 50 de metri distanţă fixă. Duminică vor avea loc finalele cu primii opt clasaţi la fiecare categorie. Se va trage în şanţurile cetăţii din circuitul turistic.

“Se va efectua un clasament individual şi un clasament pe cluburi, în funcţie de numărul de participant şi locurile obţinute. Pentru locul I fiecare participant acumulează opt puncte, locul al II-lea- şase puncte şi locul al III-lea patru puncte’’, a declarat Cosmin Gruiescu, unul dintre participanţi.

O altă competiţie importantă la care lugojenii de la Archery vor participa este finala Campionatului Est European, care va avea loc în 12 septembrie la Belgrad. Calificarea în prima lor întrecere internaţională au obţinut-o în urma concursului regional de la Arad. Reprezentanţii clubului lugojean de tir cu arcul intenţionează să participe la această întrecere în aceeaşi formulă ca la Campionatul Naţional de la Alba Iulia.

“Va fi un fel de Campionat Est-European care se va desfăşura doar pe parcursul unei zile, pentru a înlesni participarea tuturor sportivilor din ţările est- europene, fără costuri de deplasare prea mari, cazare sau taxe de înscriere, în scopul promovării sportului”, a mai spus Cosmin Gruiescu

Lugojenii participă în competiţii sub egida a două federaţii. În unele întreceri reprezintă clasica Federaţie Română de Tir cu Arcul, care are ca discipline consacrate doar arcul olimpic şi arcul compus, iar în alte concursuri participă pentru Federaţia Română de Arc Tradiţional şi Field, care are ca specific activităţile desfăşurate în aer liber. Cele două întreceri sportive menţionate mai sus se vor desfăşura sub egida Federaţiei Române de Arc Tradiţional şi Field.

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Sport

Supercupa României la fotbal în sală merge la Informatica Timişoara

Alina Damian23 august 2017

Foto! Jucătoare noi pentru CSM Lugoj la primul antrenament oficial

Alina Damian18 august 2017

Președintele Federației Române de Ciclism, despre concursul de la Lugoj: „Cea mai importantă competiție din vestul țării”

Banatenii2 august 2017

GOOOOOOOOOOOL! Ilie Dobre a intrat pentru a unsprezecea oară în Cartea Recordurilor

Banatenii27 iulie 2017

Începe Cupa Max Ausnit de la Lugoj, cu premii în valoare de peste 10.000 de euro. Încă te mai poţi înscrie

Banatenii26 iulie 2017

Moto Extrem Lugoj şi-ar putea încheia activitatea din cauză că a primit prea puţini bani de la Consiliul Judeţean

Alina Damian24 iulie 2017

100 de jandarmi asigură ordinea pentru meciul dintre Poli şi Steaua. Cum se face accesul în stadion

Banatenii21 iulie 2017

Primarul Timişoarei îi cheamă pe timişoreni să o sprijine pe Poli, la meciul cu FCSB: „Echipa are mare nevoie de bani”

Banatenii18 iulie 2017

Timişul va avea cea mai modernă bază hipică din România. Vor veni concurenţi din toată Europa şi din ţările arabe

Banatenii18 iulie 2017

Supercupa României la fotbal în sală se va desfăşura la Lugoj. Nume mari precum Belodedici sau Rotariu şi-au anunţat prezenţa

Alina Damian12 iulie 2017

VIDEO – Vreţi să săriţi cu paraşuta? O puteţi face în acest weekend, la Buziaş

Banatenii10 iulie 2017

Elevă de 10 pe linie, în pericol să abandoneze şcoala. Cum o poţi ajuta

Banatenii4 iulie 2017