Inchiriere spatii Lugoj

Social

Coafeza de câini din Lugoj, despre pasiunea pentru patrupede: „Am făcut un curs special pentru ei, îi ador, sunt suflete sincere şi bune”

Coafeza de câini din Lugoj, despre pasiunea pentru patrupede: „Am făcut un curs special pentru ei, îi ador, sunt suflete sincere şi bune”

Autoliv

Pasiunea pentru căţei a determinat-o pe o lugojeancă să investească mii de lei şi luni bune din timpul propriu pentru a-i face pe patrupezi să arate impecabil, aşa cum merită fiecare animal de companie. După ce a văzut că tinerii din oraş care îşi cumpără câini de rasă nu îi îngrijesc corespunzător şi după ce a plătit 80 de lei pentru o tunsoare canină mediocră la Timişoara, Ecaterina Ciucu a decis să urmeze cursurile de coafeză pentru câini.

Dragostea pentru câini este mare în întreaga familie a lugojencei, care în timpul liber şi în funcţie de bugetul disponibil adună câini vagabonzi de pe străzi, pe care îi curăţă şi la care le caută stăpâni.

„Avem şase câini acasă, am avut şi mai mulţi, dar nu mai puteam să ţinem atâţia. Doi sunt de rasă, iar restul sunt vagabonzi, de la adăposturi, de pe străzi. Pe toţi îi ducem pe banii noştri la veterinar, le luăm mâncare, le facem controale periodice. Sunt parte a familiei noastre şi fiecare are câinele lui, chiar dacă sunt momente în care e greu să ai grijă de atât de multe guri, nu ne putem despărţi de ei. Îi adorăm şi dacă ar păţi ceva nu ştiu ce am face. Eu copii am trei, dar şi pe câini îi consider ca pe copiii mei”, povesteşte Ecaterina Ciucu.

După ce a mers cu unul dintre căţei la un salon din Timişoara, acolo unde a plătit o grămadă de bani pentru o coafură pe care a considerat-o nefericită, Ecaterina a decis să se înscrie la un curs pentru înfrumuseţarea patrupedelor.

„Am plătit 80 de lei pentru 45 de minute de muncă, iar la final câinele, un pudel, mi l-au chelit de pe lume. Am zis că e cazul ca şi la Lugoj să existe o persoană care să poată facă munca aceasta, de a le reda câinilor frumuseţea naturală, cu îngrijire corespunzătoare a părului şi nu numai. Am făcut trei luni de cursuri la Timişoara, am fost să învăţ, nu să mă plimb, dar a meritat din plin”, a explicat Ecaterina.

Chiar dacă în oraş mai există femei care prestează serivicii asemănătoare pentru cel mai bun prieten al omului, Ecaterina este singura care are pregătire în domeniu. La scurtă vreme după terminarea cursurilor, vestea s-a răspândit cu repeziciune, aceasta primind deja primele comenzi din partea clienţilor. Aceştia sunt deocamdată sunt prieteni şi rude, femeia fiind în proces de a-şi deschide oficial salonul.

„Deocamdată sunt în procedură de a deschide firma, nu pot să dau şi o dată la care va fi deschisă oficial. Accept să îngrijesc câinii prietenilor, rudelor, ca să îmi fac experienţă, să testez piaţa. Am investit destul de mult în aparatură şi în curând voi deschide şi salonul pentru toţi doritorii”, a precizat lugojeanca.

Frizeriţa de câini a explicat pentru Cetăţeanul cum decurge o şedinţă la coaforul pentru animale.

„Prima şi prima fază este să ne împrietenim, să ne iubim, să ne cunoaştem între noi, eu şi căţelul. Apoi, în funcţie de cum decurge asta, începe îngrijirea propriu-zisă, nu înainte să dăm drumul la puţină muzică, să facem atmosferă plăcută în salon. Dacă avem de-a face cu animale mai mari, ciobăneşti germani sau alte rase mai uriaşe, recurgem şi la sedare câteodată, care este inofenisvă pentru patrupede”, a mai adăugat Ecaterina Ciucu.

În munca de zi cu zi pe care Ecaterina o dedică animalelor de companie, aceasta este ajutată şi de fiul şi nora sa, care se ocupă de îngrijirea patrupedelor abandonate, vaccinarea şi deparazitarea lor, precum şi de găsirea unui nou stăpân pentru acestea. Familia Ciucu spune că nu are niciun beneficiu din acest hobby, fiind de fapt o cheltuială în plus, însă „noi adorăm câinii, sunt suflete sincere şi bune, câteodată mai bune ca oamenii, motiv pentru care îi ajutăm de fiecare dată când avem puterea”.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Social

Salonul Industriei Ușoare, cea mai mare expoziție de vestimentație și accesorii din vestul țării

Banatenii15 noiembrie 2017

Care va fi prețul porcilor de Craciun în județul Timiș

Banatenii14 noiembrie 2017

Casa de Pensii Timiș distribuie bilete de tratament pentru pensionari. Vezi în ce stațiuni!

Banatenii14 noiembrie 2017

Lista securiștilor care au ridicat arme și au tras în timișoreni în decembrie 1989

Banatenii9 noiembrie 2017

Românii din străinătate, luați în vizor de ANAF. Pot să primească amenzi

Banatenii7 noiembrie 2017

“Ajungeam să fac 24-26 de milioane pe zi. O partidă de sex era cam două milioane”

Daniel Groza7 noiembrie 2017

Peste 1.8 milioane de români își caută un loc de muncă în magazine și depozite

Banatenii26 octombrie 2017

Imigranţi, angajaţi ilegal la fast food-uri din Timişoara

Banatenii26 octombrie 2017

Cum poți deveni unul dintre cei 300 de viitori pompieri salvatori! ISU Caraș-Severin așteaptă candidați

Banatenii25 octombrie 2017

Şoarecii nasc şi ei la Maternitatea „Odobescu” din Timişoara

Banatenii25 octombrie 2017

Curs gratuit de formare pentru timișenii care doresc să devină asistenți maternali. Care sunt conditiile

Banatenii24 octombrie 2017

ITM face controale! Amenzi de 16.000 de lei pentru trei societăți care au angajat zilieri fără să respecte legea

Banatenii23 octombrie 2017