Social

Coafeza de câini din Lugoj, despre pasiunea pentru patrupede: „Am făcut un curs special pentru ei, îi ador, sunt suflete sincere şi bune”

Coafeza de câini din Lugoj, despre pasiunea pentru patrupede: „Am făcut un curs special pentru ei, îi ador, sunt suflete sincere şi bune”

Autoliv

Pasiunea pentru căţei a determinat-o pe o lugojeancă să investească mii de lei şi luni bune din timpul propriu pentru a-i face pe patrupezi să arate impecabil, aşa cum merită fiecare animal de companie. După ce a văzut că tinerii din oraş care îşi cumpără câini de rasă nu îi îngrijesc corespunzător şi după ce a plătit 80 de lei pentru o tunsoare canină mediocră la Timişoara, Ecaterina Ciucu a decis să urmeze cursurile de coafeză pentru câini.

Dragostea pentru câini este mare în întreaga familie a lugojencei, care în timpul liber şi în funcţie de bugetul disponibil adună câini vagabonzi de pe străzi, pe care îi curăţă şi la care le caută stăpâni.

„Avem şase câini acasă, am avut şi mai mulţi, dar nu mai puteam să ţinem atâţia. Doi sunt de rasă, iar restul sunt vagabonzi, de la adăposturi, de pe străzi. Pe toţi îi ducem pe banii noştri la veterinar, le luăm mâncare, le facem controale periodice. Sunt parte a familiei noastre şi fiecare are câinele lui, chiar dacă sunt momente în care e greu să ai grijă de atât de multe guri, nu ne putem despărţi de ei. Îi adorăm şi dacă ar păţi ceva nu ştiu ce am face. Eu copii am trei, dar şi pe câini îi consider ca pe copiii mei”, povesteşte Ecaterina Ciucu.

După ce a mers cu unul dintre căţei la un salon din Timişoara, acolo unde a plătit o grămadă de bani pentru o coafură pe care a considerat-o nefericită, Ecaterina a decis să se înscrie la un curs pentru înfrumuseţarea patrupedelor.

„Am plătit 80 de lei pentru 45 de minute de muncă, iar la final câinele, un pudel, mi l-au chelit de pe lume. Am zis că e cazul ca şi la Lugoj să existe o persoană care să poată facă munca aceasta, de a le reda câinilor frumuseţea naturală, cu îngrijire corespunzătoare a părului şi nu numai. Am făcut trei luni de cursuri la Timişoara, am fost să învăţ, nu să mă plimb, dar a meritat din plin”, a explicat Ecaterina.

Chiar dacă în oraş mai există femei care prestează serivicii asemănătoare pentru cel mai bun prieten al omului, Ecaterina este singura care are pregătire în domeniu. La scurtă vreme după terminarea cursurilor, vestea s-a răspândit cu repeziciune, aceasta primind deja primele comenzi din partea clienţilor. Aceştia sunt deocamdată sunt prieteni şi rude, femeia fiind în proces de a-şi deschide oficial salonul.

„Deocamdată sunt în procedură de a deschide firma, nu pot să dau şi o dată la care va fi deschisă oficial. Accept să îngrijesc câinii prietenilor, rudelor, ca să îmi fac experienţă, să testez piaţa. Am investit destul de mult în aparatură şi în curând voi deschide şi salonul pentru toţi doritorii”, a precizat lugojeanca.

Frizeriţa de câini a explicat pentru Cetăţeanul cum decurge o şedinţă la coaforul pentru animale.

„Prima şi prima fază este să ne împrietenim, să ne iubim, să ne cunoaştem între noi, eu şi căţelul. Apoi, în funcţie de cum decurge asta, începe îngrijirea propriu-zisă, nu înainte să dăm drumul la puţină muzică, să facem atmosferă plăcută în salon. Dacă avem de-a face cu animale mai mari, ciobăneşti germani sau alte rase mai uriaşe, recurgem şi la sedare câteodată, care este inofenisvă pentru patrupede”, a mai adăugat Ecaterina Ciucu.

În munca de zi cu zi pe care Ecaterina o dedică animalelor de companie, aceasta este ajutată şi de fiul şi nora sa, care se ocupă de îngrijirea patrupedelor abandonate, vaccinarea şi deparazitarea lor, precum şi de găsirea unui nou stăpân pentru acestea. Familia Ciucu spune că nu are niciun beneficiu din acest hobby, fiind de fapt o cheltuială în plus, însă „noi adorăm câinii, sunt suflete sincere şi bune, câteodată mai bune ca oamenii, motiv pentru care îi ajutăm de fiecare dată când avem puterea”.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Social

Salbăticia naturii surprinsă în toată splendoarea. Video viral realizat în Munții Banatului

Banatenii22 iunie 2017

Un oraș din Banat rămâne o zi fără apă la robinete

Banatenii21 iunie 2017

VIDEO Jurnalista din Timișoara care realizează superbele reportaje „Izolați în România”: „Înțelepciunea lor vine de undeva de sus”

Daniel Dancea21 iunie 2017

Ciobanii din Caraș, în război cu braconierii. Le-au otrăvit câinii ca să poată împușca animalele sălbatice

Banatenii21 iunie 2017

Un român a inventat casa care se construiește în șase zile, cu mai puțini bani decât una normală

Banatenii21 iunie 2017

VIDEO Turiștii care vizitează morile din Banat unice în Europa, așteptați cu „scoverzi”, „plășinți”, „coleășă”, „trașită”, „ches” și „păntofi”

Banatenii20 iunie 2017

Aproape 100 de cazuri noi de rujeolă au fost confirmate, în ultima săptămână, în Timiș

Banatenii19 iunie 2017

Mașină în flăcări pe un drum din Caraș-Severin. Autoturismul a luat foc după ce a fost implicat într-un accident

Banatenii19 iunie 2017

Gugulanii se plâng că sunt hăituiţi de polițiști şi nu sunt lăsaţi să-şi mai vândă țuica la “drumu mare”

Banatenii19 iunie 2017

Un nou ștrand termal din Timiș atrage mii de turiști

Banatenii14 iunie 2017

De ce nu au început lucrările la magazinul Dedeman din Lugoj

Banatenii13 iunie 2017

Un băieţel de trei ani, din Banat, suferă de o boală ciudată care nu-l lasă să se dezvolte. Părinţii nu mai au bani să-i asigure tratamentul

Banatenii13 iunie 2017