Actualitate

Claudiu Buciu şi-a prezentat programul pentru Primăria Lugoj! Vezi care sunt punctele cheie

Claudiu Buciu şi-a prezentat programul pentru Primăria Lugoj! Vezi care sunt punctele cheie

Autoliv

Candidatul independent Claudiu Buciu şi-a prezentat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută marţi, programul pentru Lugoj într-un eventual mandat 2016-2020. Acesta a împărţit agenda în opt părţi distincte, pe care le-a şi detaliat într-o broşură pe care o va împărţi la câţi mai mulţi lugojeni în perioada următoare.

La educaţie, Buciu a precizat, printre altele, că va elimina numirile politice în instituţiile de învăţământ, dar şi că va scădea numărul copiilor dintr-o grupă de grădiniţă la 10 şi respectiv la 20 într-o clasă de şcoală generală.

În domeniul sănătăţii, Buciu are ca prioritare curăţarea spitalului, construirea unui cămin pentru medicii navetişti, dar şi realizarea mai multor cabinete pentru medicii de familie. De asemenea, candidatul a precizat că vrea să realizeze un spital nou şi modren de la zero, proiect care va avea nevoie însă de timp şi planificare.

La capitolul locuinţe, candidatul a declarat că se va ocupa de finalizarea celor începute de administraţiile trecute, dar şi dotarea cu utilităţi a cartierului Militari. În cazul infrastructurii, Buciu a precizat că va asfalta străzile doar acolo unde vor exista utilităţi trase. Pe lângă achiziţionarea unui utilaj pentru gurile de canal, acesta a mai amintit şi schimbarea iluminatului public din cel cu becuri convenţionale într-unul cu iluminat LED.

Pentru spaţiile verzi, candidatul independent spune că va fi creat un registru al parcurilor şi arborilor. Spaţiile verzi din întreg oraşul vor fi remodelate pe baza unui proiect care să le confere un ton unitar. Buciu mai vrea şi un loc de joacă pentru copiii cu dizabilităţi în Parcul George Enescu.

Administraţia transparentă este de asemenea esenţială pentru candidat. Acesta a anunţat că va participa la toate licitaţiile majore, pentru o mai bună gestionare a cheltuirii banului public. Întreaga agendă a lui Buciu o veţi putea consulta într-un material ce va apărea în ediţia de joi, 19 mai, a ziarului nostru.

Vezi comentarii (4)

4 Comments

 1. Alex

  18 mai 2016 at 8:32

  daca isi dorea sa facă ceva pentru oras si nu pentru buzunarul lui ar fii candidat si pentru consilier local nu doar la primar , chiar daca nu ieșea primar macar ar fii putut fii o voce in consiliu si ar fii putut încerca sa pună in aplicare câteva din proiectele pe care le vrea. Dar se pare ca doar interesul lui primează si nu al cetățenilor

 2. 10 lei postarea

  18 mai 2016 at 8:42

  Cautam tineri ambitiosi care vor sa se remarce in politica

 3. un elector dezamagit

  18 mai 2016 at 9:44

  Oare de ce nu imi publicati commentul??? Este prea obiectiv?? Prea pragmatic? Aaaa… Sunteti platiti de candidat! Lasati! Buni ziaristi, chiar excelenti! Domnule Iosa parca erati ultimul ziarist vertical. M-am inselat!

  • Popa Cosmin

   19 mai 2016 at 7:38

   Poate a-ti folosit cuvinte tendentioase.Altfel nu vad nici un motiv pentru care sa nu va fie publicat comentariul.Daca nu a fost publicat intentionat e foarte grav.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Parcul din preajma restaurantului timişorean „Flora” va fi reamenajat de către administraţia locală

Banatenii25 iulie 2017

Avertizări de inundaţii în Timiş şi Caraş Severin. Creşte debitul pe mai multe râuri!

Banatenii25 iulie 2017

VIDEO Gestul făcut de o mamă pentru salvarea fiului filmat cum fură şi făcut de ruşine pe Facebook

Daniel Dancea25 iulie 2017

GEC Nera acuză din nou tăieri ilegale de pădure într-o zonă de protecţie integrală din Caraş-Severin

Banatenii25 iulie 2017

Cum au fost rezolvate dosarele de evaziune care „zăceau” în fişetele poliţiştilor din Timiş: „Nu cred că a fost vorba de delăsare”

Banatenii24 iulie 2017

Nu sunt pericol public, chiar dacă au îngrozit un oraş! Romii scandalagii din Lugoj au fost eliberaţi

Banatenii24 iulie 2017

RATT devine istorie. Timişorenii vor circula cu autobuze şi tramvaie ale STPT

Banatenii24 iulie 2017

Aproape 400 de şoferi au fost penalizaţi. Cei mai mulţi au primit amenzi pentru viteză

Banatenii24 iulie 2017

EXCLUSIV Conflict reizbucnit între clanurile ţigăneşti din Lugoj care au vrut să se măcelărească

Banatenii21 iulie 2017

Pistolar urmărit în Germania, prins în Timiş. A fost reţinut şi va fi repatriat

Banatenii21 iulie 2017

O tânără de 24 de ani, din Timiş, căutată de poliţişti pentru că nu s-a mai întors acasă de două zile

Banatenii21 iulie 2017

La Buziaş funcţionează una dintre cele mai bune şcoli de piloţi din ţară. Aero West oferă pregătire pentru o gamă largă de licenţe şi calificări de zbor

Banatenii21 iulie 2017