Inchiriere spatii Lugoj

Actualitate

Claudiu Buciu şi-a anunţat candidatura! Primul proiect pe care îl vrea este un spital nou pentru lugojeni

Claudiu Buciu şi-a anunţat candidatura! Primul proiect pe care îl vrea este un spital nou pentru lugojeni

Autoliv

Banatenii

Claudiu Alexandru Buciu, lugojeanul care şi-a exprimat de nenumărate ori în spaţiul public dezacordul față de direcţia în care a mers oraşul de pe Timiş în ultimii 26 de ani, şi-a anunţat oficial, marţi la prânz, candidatura pentru funcţia de primar al municipiului. Buciu, cunoscut ca un om de afaceri de succes, a intrat în lupta pentru fotoliul de primar convins că lugojenii merită, susţine el, mai mult decât le-a oferit actualul primar.

„Comuniştii au fost la putere şi atunci, sunt la putere şi astăzi. Săracii devin tot mai săraci sau pleacă din ţară, bogaţii din politică devin tot mai convinşi că ţara le aparţine. Campania mea va fi supusă ideii că lugojenii merită să ştie adevărul, este o chestiune de respect. Nu este important primarul, ci ceea ce rămâne de real folos comunităţii locale. Am hotărât să candidez pentru că m-am săturat să văd că Revoluţia Română nu şi-a produs, nici astăzi, efectele aşteptate de către români”, a fost primul comentariu al candidatului.

Buciu nu s-a abţinut din a remarca şi activitatea slabă a actualului primar, care, în viziunea lui, nu va mai candida până la urmă pentru un al treilea mandat.

„Lugojul, sub mandatele lui Boldea, nu a avut priorităţi ci doar obsesii megalomane sub care s-a ascuns intenţia de înavuţire a lui şi a partenerilor săi. A făcut investiţii doar acolo unde a trebuit să se atribuie bani firmelor din curtea PSD! E bine să asfaltăm, dar să o facem bine şi fără să furăm. E necesar un ştrand şi un bazin acoperit, dar să le finalizăm în termen şi nu cu cheltuieli exorbitante. E bine să renovăm bazarul sau piaţa agroalimentară, dar să le facem durabile şi să le dimensionăm corect pentru a nu sta goale. Orice primar trebuie să se consulte în mod real cu lugojenii atunci când se angajează în astfel de proiecte costisitoare. Pe toată perioada cât a fost primar Francisc Boldea a cheltuit banul public după bunul său plac, fără dezbateri publice, fără un consiliu local care să-l tragă la răspundere pentru modul în care a angajat lucrări defectuoase pentru Lugoj şi lugojeni. DNA nu a venit în excursie la Lugoj. Poate vă amintiţi cum cărau procurorii saci întregi de documente. Eu nu cred că Boldea va mai candida, în cele din urmă. Cred că la începutul campaniei electorale îşi va anunţa retragerea”, a mai adăugat Buciu.

Candidat independent, Buciu s-a declarat nemulţumit de faptul că Lugojul nu a atras decât o sumă infimă de fonduri europene, spunând că solicitarea de donaţii nu este o ruşine pentru binele oraşului.

„Am atras bani pentru un infochioşc, pentru pliante şi cam atât. Unul dintre proiectele mele este un spital nou şi modern al oraşului şi voi merge să merg să cerşesc din poartă în poartă, de la firmă la firmă, de la lugojean la lugojean, pentru că nu e ruşine să faci asta, e ruşine să nu faci nimic. Şi aşa voi face, nu ştiu cât va dura, nu fac promisiuni că îl vom termina în doi ani, dar ştiu că îl putem face”, a explicat candidatul independent.

Dintre celelalte planuri ale lui Buciu pentru un viitor posibil mandat, acesta vrea să asigure că oameni de calitate vor ajunge în fruntea şcolilor şi a birourilor Primăriei, că va exista o platformă online pe care oamenii să poată vedea la orice oră pe ce se cheltuie banul public, dar şi o pază mai bună a şcolilor, fiind indignat de bătăile ce au loc în liceele din oraş. Buciu a remarcat că alţi candidaţi la Primărie nu fac altceva decât să ocupe loc pe listele electorale, fară să-şi dorească cu adevărat să câştige alegerile.

„Ambruş nu este decât iepurele lui Boldea în această cursă. Din păcate, din această postură, rămâne în continuare şi groparul PNL Lugoj. Ambruş visează în continuare la funcţiile bănoase din Ministerul Transporturilor, el nedorindu-si cu adevarat functia de primar”, a precizat Claudiu Buciu.

În finalul conferinţei, candidatul independent şi-a luat angajamentul să prezinte, pe lângă un program detaliat, soluţii pentru ca lugojenii să beneficieze de un nivel de trai mai ridicat.

„Vreau să ne trăim bătrâneţile cu capul sus, cu mândria că merităm o pensie din care să trăim decent. Vreau să construiesc un Lugoj în care costurile traiului zilnic să fie cât mai mici, serviciile publice cât mai de calitate, spitalul cât mai modern şi performant, nepoţii cât mai bine educaţi şi cât mai în siguranţă, iar salariile copiilor suficient de motivante să-i determine să rămână lângă noi”, a concluzionat Buciu.

Promiţând că va face dezvăluiri explozive cu ocazia fiecărei conferinţe de presă, Buciu a prezentat la finalul întâlnirii cu ziariştii un document tip pact, încheiat între actualul primar Boldea şi Dănuţ Miloş, patronul „S.C. PROD-SERVICE: MILOŞ S.R.L.” Prin înţelegerea respectivă, Boldea se angaja, în calitate de primar, să asigure fondurile necesare pentru finalizarea lucrărilor începute de firma lui Miloş la blocul de locuinţe sociale din cartierul Militari şi la Muzeul de Istorie. În schimbul acestor finanţări, Miloş cedează şefia filialei PSD Lugoj, în favoarea lui Boldea,  iar cei doi se angajează să aibă o colaborare şi susţinere reciprocă.claudiu buciu candidat primar lugoj independent (2)

În vârstă de 39 de ani, Claudiu Alexandru Buciu s-a născut în Lugoj. Absolvent al Facultăţii de Drept al Universităţii Europene Drăgan, Buciu a lucrat la Primăria din Lugoj pe mai multe posturi, printre care şi şef la investiţii, pe care l-a părăsit după ce a constatat mai multe nereguli. În momentul de faţă, Buciu administrează o firmă care a contribuit la construirea a peste 30 de hypermarketuri şi supermarketuri pe întreg teritoriul ţării, constând în investiţii totale de peste 70 de milioane de euro.

Vezi comentarii (9)

9 Comments

 1. psd-ist

  22 martie 2016 at 16:43

  va votez

 2. pardalian

  22 martie 2016 at 17:07

  Doamne ajuta! Asteptam momentul asta si sper ca lugojenii sa ajunga sa te cunoasca, sa-si dea seama ca esti omul potrivit pentru a deveni primar. Eu si familia mea te sustinem din tot sufletul. Te cunosc de mic si stiu ce fel de om esti. Meriti sa ajungi primar. Multa bafta!

 3. Borosteanu Cristian Stefan

  22 martie 2016 at 18:33

  Un om corect! Merită votul lugojenilor. Un candidat cu şanse reale de câştig. Sper să se reflecte acest lucru în 5 iunie.

 4. Funcționarul amărât

  22 martie 2016 at 18:38

  „Oameni de calitate vor ajunge în fruntea birourilor din primarie”asta ar însemna sa-I schimbi pe toti,domnule Buciu,cred ca realizezi și dumneata ca actualele criterii de performanta din primărie nu au legătură cu realitatea.Îți doresc mult succes,ai voturile familiei mele,dar te previn, ca nu va fi ușor sa dărâmi sistemul corupt!

 5. dinu

  22 martie 2016 at 19:09

  MULT NOROC SI SA FII UN PRIMAR CINSTIT CARE SA FIM ,,FALOSI”

 6. gaman ioan

  22 martie 2016 at 21:23

  Boldea sta ascuns! Are pact cu Ambrus!Are pact cu toate partidele si comunitatile locale! PNL este partidul de buzunar al lui Ambrus -transformat in partid cu importanta ‘0’. Robu a vindut tot partidul din Lugoj si soarta lui pentru Ambrus . Parul lung si mintea ….scu… este o vorba din popor de multi ani verificata !!! La fel si caracterul la amindoi pletosii ! Boldea sau Ambrus ??? Junghiul sau tusea ? Are vreun viitor acest oras cu un expirat de 70 ani sau un perdant de profesie ? Singura speranta sunt INDEPENDENTII ! Succes BUCIU si INDEPENDENTII!!!

 7. Inna

  29 mai 2016 at 13:28

  Domnul candidat va asigur de votul părinții lor mei p t dvs.
  Vă rog să introduceți si uniforme la A.Odeanu!
  Nu rochii sau ceva gen…
  As vrea un tricou pe care să scrie numele scolii si de ce nu si al primarului.La acest tricou si o pereche de pantaloni crem si tricoul mov-merge destul de bine și cu gulerul alb.
  Spun asta pt ca multe își bat joc de altele care nu au!
  Nici eu nu am atâtea și de aia spun.E greu când toți se uita strâmb la tine!Uneori chiar prof.😑
  Am citit cartea dvs si îmi place!
  Mama si tata va vor vota si va rog nu va lăsați!Vreau să si UNIFORMELE va rog din suflet,domnule BUCIU😄

 8. Fun

  29 mai 2016 at 13:35

  Buna ideie!
  Chiar sun fain genul asta de uniforme😘
  Domnul Buciu fie ca Dumnezeu să fie cu dvs si sa câștigați!!!
  Di eu nu stau bine cu banii si asta sună super dai bani odată și le ai!
  Cu tot respectul Eleva la A.Odeanu!

 9. Fun

  29 mai 2016 at 13:46

  Vreau uniforme pantaloni cremaroniu cu tricouri numele scolii A.Odeanu si numele dvs!
  Votul parintilor merge către dvs!
  Să vă țineți tare v-am citit carte și ador!
  Vă rog mult spun sta cu uniformele pt ca suntem mulți sărăci di prof di colegii spun iarăși ai venit cu hainele alea,ooo astea le ai de la magazinul X! Nu!
  Sunt sătulă!
  Rochii nu sunt faine pt ca noi fetele avem probleme lunare si băieții sunt cam perversiuni dar pantaloni cremaroniu un tricou mov cu scris pe el ce am spus în sus și să aibă guler alb iar la băieți tot așa!
  Mult NOROC D.Buciu!!! Vă rog UNIFORME😭 să nu mai fie diferențe!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe în Actualitate

Enel întrerupe curentul în mai multe localități din Timiș

Daniel Groza11 decembrie 2017

Polițiștii locali ar putea să primească aceleași atribuții ca și cei de la Rutieră

Banatenii5 decembrie 2017

Cum poți ajunge la închisoare din cauza petardelor

Banatenii5 decembrie 2017

Doi bănățeni în primii zece cei mai bogați români

Banatenii4 decembrie 2017

Avansări în grad la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin

Banatenii29 noiembrie 2017

O femeie a sunat la 112 pentru că a răpit-o amantul! Polițiștii i-au dat amenda

Banatenii29 noiembrie 2017

Tinerii din Timiș consumă mai multe droguri. Canabisul, ecstasy și amfetamina în topul substanțelor traficate

Banatenii28 noiembrie 2017

Inspecția Tehnică Periodică pentru mașinile mai vechi de 12 ani se va face anual

Banatenii22 noiembrie 2017

Minoră de 15 ani prinsă la furat într-un magazin din Timișoara

Banatenii21 noiembrie 2017

Când se deschide ansamblul Openville din Timişoara

Banatenii21 noiembrie 2017

Ce zone va afecta ciclonul polar care va lovi duminică România

Banatenii16 noiembrie 2017
Penitenciarul Timişoara

Deținuții din Penitenciarul Timişoara care vorbesc limba italiană pot avea muncă de birou

Banatenii16 noiembrie 2017