Politică

Claudiu Buciu le cere tinerilor să intre în partide să le reformeze: „În primele rânduri sunt oameni pe care îi leagă prietenii vechi, dar nu țin cont de interesele lugojenilor”

Claudiu Buciu le cere tinerilor să intre în partide să le reformeze: „În primele rânduri sunt oameni pe care îi leagă prietenii vechi, dar nu țin cont de interesele lugojenilor”

Autoliv

Claudiu Buciu a ținut marți, 25 octombrie, prima conferință de presă în calitate de președinte al PNL Lugoj. Buciu a explicat că este membru PNL din 2001 și că a acceptat propunerea liberalilor pentru a-și putea pune în aplicare proiectele pentru care a obținut votul a peste 4000 de lugojeni, la alegerile locale din acest an, dar a și a anunțat că peste patru ani va candida din nou la funcția de primar, indiferent pe ce poziție se va afla.

“ PNL Timiș mi-a solicitat o întâlnire în care mi-au propus să colaborăm pentru a intra în lupta de la parlamentare și a obține un rezultat mult mai bun. Am acceptat această popunere, deoarece candidatura de independent mi-a adus confirmarea că lugojenii vor cu adevărat altceva, vor să fie implementate proiectele și programele pe care le-am prezentat în campanie, dar ca și independent e foarte greu să pui în aplicare aceste programe. Fiind într-un partid ai posibilitatea să promovezi proiecte. Calitatea de independent o câștigi într-o democrație atunci când oamenii nu se simt reprezentați”, a spus Buciu.

Nu e suficient ca Ambruș să fie liberal loial dacă nu luptă pentru cetățeni

Acesta a menționat că așteaptă de la Ioan Ambruș, fostul președinte al PNL să fie un liberal la fel de dedicat, dar să lupte pentru cetățeni și a precizat că nimeni nu a plecat din partid și nici nu va fi dat afară. Întrebat cine îi va lua locul lui Ambruș în Consiliul Local Lugoj, Buciu a spus că urmează ca în zilele următoare să se decidă în cadrul partidului.

“E prematur să vă spun acum cine îi va lua locul. Avem o listă de candidați și în baza acestei liste vom vota și în partid cine va ajunge în Consiliul local. A demisionat din funcția de președinte, a fost numit vicepreședinte pe Timiș, cu atribuții pe Lugoj în această campanie. Probabil că urmează joi să-și dea demisia și din funcția de consilier local. În rest, nu l-am întrebat ce planuri are. Domnul Robu nu ascunde faptul că, pe lângă relația de partid, are o relație de prietenie cu domnul Ambruș și vrea să-l țină aproape de noi. Domnul Ambruș trebuie să rămână un liberal loial și să lupte pentru cetățeni, pentru că nu e suficient să fie un liberal loial dacă nu luptă pentru cetățeni. Biroul Politic Local a votat în unanimitate numirea mea. Nimeni nu s-a retras și nici nu cred că se va retrage”, a declarat Buciu.

Invitație pentru tineri să intre în partide să le reformeze din interior

Președintele PNL Lugoj a mai spus că a venit timpul, ca la Lugoj să se schimbe clasa politică și i-a invitat pe tineri să intre în partide, să le reformeze din interior.

“Consider că politica trebuie făcută de oameni mai tineri, mă refer la Lugoj în special. Aici primele rânduri sunt ocupate de oameni pe care îi leagă prietenii vechi, dar nu țin cont de interesele lugojenilor. Toți avem nemulțumiri, nu ne place una, nu ne place alta, dar actuala clasa politică nu ne rezolvă aceste nemulțumiri. Mă uitam și astăzi, la colegii de la PSD. Toți sunt angajați la stat. Absolut toți! Majoritate sunt în vârstă, cei tineri doar le cară valiza. Dacă PNL și-a deschis ușile pentru mine, așa trebuie să rămână, cu ușile deschise. Îi invit pe tineri să vină și să intre în partid pentru că numai așa își vor pune în aplicare ideiile. Partidele trebuie reformate din interior”, a mai spus Buciu.

Claudiu Buciu a explicat cum a ajuns să prindă, pe ultima sută de metri, un loc eligibil pe lista PNL Timiș, pentru alegerile parlamentare. “În urmă cu trei săptămâni PNL Timiș a hotărât o listă. Pe urmă au venit și mi-au cerut să vin alături de partid. Solicitarea de a fi pus pe locul doi la Senat a venit din partea primarilor din partea estul județului ca o contrapondere pentru faptul că PSD are un candidat pe primul loc pe Timiș, care e din Lugoj. Eu le mulțumesc primarilor, pentru că unii dintre ei nici nu m-au cunoscut, dar au apreciat ceea ce am făcut în campania de la locale”, afirmă Buciu.

 

Vezi comentarii (2)

2 Comments

  1. sandug

    25 octombrie 2016 at 17:20

    Dobra la Deputati, Buciu la senat. Dincolo de dispute politice si maimutareli, nu e rau pentru Lugoj !

  2. Bianka

    25 octombrie 2016 at 18:01

    Tanara doamna din dreapta domnului mBuciu !! :)))

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politică

Mai multe în Politică

Primarul Lugojului, reclamat la ANI de către un consilier local pentru conflict de interese

Banatenii22 iunie 2017

Francisc Boldea este primul lider PSD din Timiș, care spune de ce parte este după demiterea lui Grindeanu

Banatenii21 iunie 2017

Prima reacție a președintelui CJ Timiș, Călin Dobra, după demiterea lui Grindeanu

Banatenii21 iunie 2017

Viceprimarul Lugojului, un fost consilier si o femeie, donatii pentru Calin Dobra in campania electorala

Banatenii20 iunie 2017

Parlamentarii din Timiș, Caraș-Severin și Iași, în sprijinul lui Grindeanu

Banatenii20 iunie 2017

Călin Dobra, anunț-avertisment: “Grindeanu nu va fi schimbat! Va fi remaniere, dar premierul rămâne”

Banatenii13 iunie 2017

Fostul șef al Fiscului din Lugoj: “Îs prea deștept pentru funcția de viceprimar la Fârdea”

Banatenii12 iunie 2017

Scrisoarea lui Buciu, prin care cere să se recupereze banii cheltuiţi pentru chefurile PSD, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Lugoj

Banatenii25 mai 2017

Lugojeanul Dorin Briciu, candidat la alegerile locale din Italia

Banatenii24 mai 2017

Călin Dobra este secundul lui Marian Oprişan, în fruntea Uniunii Consiliilor Judeţene din România

Banatenii24 mai 2017

Claudiu Buciu, preşedintele PNL, cere Consiliului Local Lugoj să recupereze 125 de mii de lei, cheltuiţi illegal pentru balurile şi sindrofiile PSD

Banatenii11 mai 2017

Primarii scapă de răspundere pentru actele semnate, conform unui proiect aprobat de senatorii din Comisia Juridică

Banatenii4 mai 2017