Inchiriere spatii Lugoj

Opinii

Cine-a pus Tel-Drumu’-n drum?

Cine-a pus Tel-Drumu’-n drum?

Autoliv

Banatenii

Pentru jupânul Liviu Dragnea, ziua de luni, 13 noiembrie a fost într-adevăr o zi cu ghinion. Nu ştiu dacă i-a tăiat calea şi pisica neagră, dar a avut, cu siguranţă, parte de  trei ceasuri rele. Al treilea dosar penal, deschis de procurorii DNA, cred că l-a făcut pe teleormănean să-şi scuipe în sân de trei ori şi să-şi facă cruci cu nemiluita. O fi el primul pesedist al ţării, dar  i s-a uscat şi cerul gurii când a auzit că este urmărit penal pentru trei capete de acuzare: abuz în serviciu, constituire de grup infracțional organizat și fraudarea fondurilor europene.

Nu prea e bine să te bucuri de necazul altuia, dar aş fi ipocrit să nu recunosc că n-am simţit nicio părere de rău când l-am văzut la ieşirea din instituţia spovedaniei, cu chipul transfigurat de spaimă. Schimbarea la faţă prevesteşte furtuna care va urma. De data asta, Liviu Dragnea este silit să iasă din tranşeu şi să lupte la baionetă ca să măcelărească legi potrivnice din justiţie.

Imaginea creată de apostolii săi, care îl însoţeau ca pe un Isus plimbat de la Ana la Caiafa, mă fac a crede că va urma un val de versete satanice, predicate în rândurile mulţimii credule. Crucificarea acestui individ fără scrupule pe altarul justiţiei mă îndoiesc însă că-l va transforma în martirul neamului şi că va fi canonizat încă în viaţă. Diavolul ăsta nu are în el nimic sfânt. Totuşi, la icoana lui se mai închină mulţi. Liviu Dragnea, prin firma „Tel-Drum” a creat un prejudiciu imens şi România a dat înapoi din banii noştri, fondurile europene păpate de bravul român. Comisia Europeană a primit încă din 2016 o recomandare de la Biroul European Antifraudă, adică de la OLAF, referitoare la asfaltarea ilegală a drumurilor judeţene din Teleorman din bani europeni.

În acest raport, se cerea recuperarea imediată a 21 de milioane de euro. Este trist că instituţiile statului nu au putut, fără ajutor extern, să-i stăvilească iureşul de jafuri. Sper că afacerea Tel-Drum să bareze drumul politic al acestei lichele care a compromis nu numai ideea de social-democraţie, dar şi credibilitatea României ca stat de drept. Dacă până acum, Liviu Dragnea motiva că toate dosarele sunt comandate politic, având ca scop denigrarea lui de către opozanţi, mă aştept să dezvolte în continuare această teorie conspiraţionistă,  insinuând că în jurul lui se ţese un complot internaţional.

Parcă-l şi aud povestind cum agenţii OLAF, ascunşi prin boscheţii Teleormanului, îl spionau încă de pe vremea când el, mânat de un nestăvilit sentiment patriotic, asfalta şoselele patriei. O să-şi smulgă părul din cap şi cămaşa de pe el în faţa judecătorilor, jurându-se că e nevinovat. Cei 8 funcţionari publici, şi oameni de afaceri, care au participat la această fraudă, vor fi taraful de ţambalagii care-l vor acompania, în timp ce el, marele gureş al acestor vremuri de rahat, va interpreta cu patos: Cine-a pus Tel-Drumu’-n drum,/ Ne pune pe jar acum,/ Asfaltăm chiar şi justiţia,/ Să nu ne ia cu poliţia, /… Măi tată, măi !….

Dan TIMARU

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Petru M.

    18 noiembrie 2017 at 18:44

    Dle.Dan Timaru ,Tel Drum a ,,lucrat”si in Lugoj si primarul stie.Unde?La fosta groapa de gunoi a orasului(bineinteles mascata)iar in aceea perioada ministrul dezvoltarii era dl.Dragnea????????Mare mirare!Succes Dle.Timaru si va asteptam in continuare cu scrierile dv.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Opinii

Mai multe în Opinii

Strada tropăie, iar guvernul ţopăie

Banatenii9 noiembrie 2017

Românie, Românie…ies hoţii din puşcărie

Banatenii30 octombrie 2017

Guvernul Hagi Tudose taie coada la pisică

Banatenii23 octombrie 2017

Furtună în oala de noapte

Banatenii16 octombrie 2017

Toamna se numără … ouăle!

Banatenii10 octombrie 2017

Dezonorarea cetăţenilor de onoare

Daniel Groza1 septembrie 2017
Shutterstock

De ce se tem oamenii cel mai mult. Ce recomandă psihologii

Banatenii28 august 2017

Cine va răspunde pentru glonțul mortal tras de clanurile de romi din Lugoj?

Daniel Dancea22 august 2017

Romii îşi fac de cap la Lugoj, pentru că autorităţile sunt slabe şi măsurile luate sunt ineficiente

Daniel Groza22 august 2017

Cum te lasă ENEL să arzi în casă, fără nici cea mai mică remuşcare. Această companie îşi bate joc de abonaţii săi

Daniel Groza2 iulie 2017

OPINII – Cât de grindeni sunt bănăţenii ?

Banatenii19 iunie 2017

Cetățeanul trece la nivelul următor. De ce devenim banatenii.ro

Daniel Groza17 iunie 2017