Sport

Cincizeci și cinci de piloţi se întrec la Nădrag în Cupa României la Automobilism

Cincizeci și cinci de piloţi se întrec la Nădrag în Cupa României la Automobilism

Autoliv

Ediţia a III-a a Cupei României la Automobilism – ACR- CNAK Timiş 2016, VTM Timiş Nădrag 2016 va avea loc sâmbătă, 15 octombrie pe DJ 681 Nădrag- Fârdea, pe o lungime de 3 km. Organizatorii competiţiei sunt Auto Club Rally Timiş, ACR Timiş şi Comisia de Automobilism şi Karting Timiş. Perioada de înscriere a fost 19-23 septembrie, iar la ora concursului vor lua startul 55 de piloți.

Drumul Judeţean 681 B de la intersecţia cu Nădrag până la intrarea în Hăuzeşti va fi închis între orele 8 şi 16, sâmbătă, 15 octombrie, cu ocazia evenimentului sportiv.

Programul zilei de concurs este următorul:

-08.00-se deschide parcul tehnic
-08.30-09.30 verificarea tehnică şi administrativă a maşinilor de concurs- parc tehnic.
-10.01–startul primului concurent , manşa de recunoaştere
-11.01-startul primului concurent, manşa de antrenamente cronometrate
-12.00-startul primului concurent, manşa 1 de concurs
-13.00-startul primului concurent, manşa 2 de concurs
-14.00-defilare masini de concurs in Nadrag
-14.15-expozitie cu masinile de concurs
-15.00-festivitatea de premiere în centru Nadragului
-15.30-dejun festiv
-17.00-finish eveniment
În funcţie de numărul de concurenţi şi condiţiile atmosferice, regulamentul s-ar putea modifica, cu şase urcări, în loc de patru (încă una de recunoaştere şi cronometrată).

Competiţia automobilistică se va desfăşura pe mai multe clase:

-Clasa Debutanţi: sportivi cu vârsta cuprinsă între 10 şi 16 ani. În acestă clasă automobilele de concurs trebuie să îndeplinescă cumulativ următoarele condiţii: capacitate cilindrică de maxim 1600 cmc; putere maximă 75 CP; trancţiune pe o singură punte; motor normal aspirat; să fie dotate cu roll-bar, scaun de concurs tip scoică şi centuri de siguranţă cu minim 4 prinderi. Sportivii de la această clasă vor trebui să îndeplinească următoarele condiţii: sa fie absolvenţi sau în curs de efectuare ai unei scoli de pilotaj agreate de CAK Timiş, să prezinte următoarele acte: fişă medicală eliberată de o policlinică sportivă, declaraţie notarială cu acordul părinţilor privind participarea lor în acest concurs, copie CI, poliţă de asigurare valabilă pe anul în curs,legitimatie de membru ACR..
– Clasa Juniori: sportivi cu vârsta cuprinsă între 16 şi 19 ani. În acestă clasă automobilele de concurs trebuie să îndeplinescă cumulativ următoarele condiţii : capacitate cilindrică de maxim 1600 cmc; putere maximă 100 CP; trancţiune pe o singură punte; motor normal aspirat; să fie dotate cu roll-bar, scaun de concurs tip scoică şi centuri de siguranţă cu minim 4 prinderi. Sportivii de la această clasă vor trebui să îndeplinească următoarele condiţii: sa fie absolvenţi sau în curs de efectuare ai unei scoli de pilotaj agreate de CAK Timiş, să prezinte următoarele acte: fişă medicală eliberată de o policlinică sportivă, declaraţie notarială cu acordul părinţilor privind participarea lor în acest campionat, copie CI, poliţă de asigurare valabilă pe anul în curs, legitimatie de membru ACR.
– Clasa M: sportivi peste 19 ani, posesori ai permisului de conducere categoria B de minim un an. Automobilele de concurs trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii: capacitate cilindrică maxim 1400 cmc, tracţiune pe o singură punte, motor normal aspirat
– Clasa 1: sportivi peste 19 ani, posesori ai permisului de conducere categoria B de minim un an. Automobilele de concurs trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:capacitate cilindrică maxim 1600 cmc; tracţiune pe o singură punte; motor normal aspirat.
– Clasa 2: sportivi peste 19 ani, posesori ai permisului de conducere categoria B de minimun an. Automobilele de concurs trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:capacitate cilindrică maxim 2000 cmc ; tracţiune pe o singură punte ; motor normalaspirat.
– Clasa 3: sportivi peste 19 ani, posesori ai permisului de conducere categoria B de minim 2 ani. Capacitate cilindrică peste 2000 cmc Automobilele de concurs pentru această clasă nu au nici un fel de restricţie.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sport

Mai multe în Sport

Foto! Jucătoare noi pentru CSM Lugoj la primul antrenament oficial

Alina Damian18 august 2017

Președintele Federației Române de Ciclism, despre concursul de la Lugoj: „Cea mai importantă competiție din vestul țării”

Banatenii2 august 2017

GOOOOOOOOOOOL! Ilie Dobre a intrat pentru a unsprezecea oară în Cartea Recordurilor

Banatenii27 iulie 2017

Începe Cupa Max Ausnit de la Lugoj, cu premii în valoare de peste 10.000 de euro. Încă te mai poţi înscrie

Banatenii26 iulie 2017

Moto Extrem Lugoj şi-ar putea încheia activitatea din cauză că a primit prea puţini bani de la Consiliul Judeţean

Alina Damian24 iulie 2017

100 de jandarmi asigură ordinea pentru meciul dintre Poli şi Steaua. Cum se face accesul în stadion

Banatenii21 iulie 2017

Primarul Timişoarei îi cheamă pe timişoreni să o sprijine pe Poli, la meciul cu FCSB: „Echipa are mare nevoie de bani”

Banatenii18 iulie 2017

Timişul va avea cea mai modernă bază hipică din România. Vor veni concurenţi din toată Europa şi din ţările arabe

Banatenii18 iulie 2017

Supercupa României la fotbal în sală se va desfăşura la Lugoj. Nume mari precum Belodedici sau Rotariu şi-au anunţat prezenţa

Alina Damian12 iulie 2017

VIDEO – Vreţi să săriţi cu paraşuta? O puteţi face în acest weekend, la Buziaş

Banatenii10 iulie 2017

Elevă de 10 pe linie, în pericol să abandoneze şcoala. Cum o poţi ajuta

Banatenii4 iulie 2017

Reșițenii sunt invitați la mișcare în aer liber pentru sănătate, manifestare ce va avea loc în centrul orașului

Banatenii28 iunie 2017