Actualitate

Cele două eleve bătăușe de la Hasdeu, exmatriculate în consiliul clasei

Cele două eleve bătăușe de la Hasdeu, exmatriculate în consiliul clasei

Autoliv

Elevele minore care au fost surprinse de colegii lor cu telefonul în timp ce se băteau în sala de clasă au fost exmatriculate în urma consiliului clasei de miercuri, ce a avut loc la Colegiul Naţional „Iulia Hasdeu” din Lugoj. Informaţia a fost furnizată de mai multe surse din interiorul liceului, dar şi de reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean Şcolar Timiş, care confirmă că incidentul este unul deosebit de grav şi trebuie tratat cu seriozitate de către conducerea şcolii.

Filmuleţul postat pe internet a atras atenţia presei locale şi centrale, fiind redat de televiziunile de ştiri din întreaga ţară. În urma incidentului, s-a organizat un consiliu al clasei miercuri, 6 mai, în urma căruia jurnaliştii au încercat să stea de vorbă cu directorul instituţiei de învăţământ. Din nefericire, nicio persoană din cadrul conducerii şcolii nu a dorit să comenteze incidentul, in ciuda insistenţelor reporterilor veniţi la intrarea în liceu.

„E de competenţa şcolii să rezolve, eu am înţeles că s-a decis exmatricularea fetelor şi că ea va fi menţinută şi în consiliul profesoral”, a declarat pentru Cetăţeanul Francisc Halasz, inspector şcolar general adjunct din cadrul ISJ Timiş.

Vă reamintim cele întâmplate: la adresa redacţiei a ajuns un videoclip în care două eleve minore ale liceului „Iulia Hasdeu” s-au luat la bătaie într-una dintre sălile de clasă ale liceului. În urma altercaţiei, care a fost filmată cu mai multe telefoane mobile, incidentul a rămas necunoscut pentru conducerea şcolii până după Paşti, acesta întâmplându-se înainte de vacanţa de sărbători.

În urma mediatizării cazului, tinerele implicate în scandal au participat la consiliul clasei, acolo unde s-a luat decizia exmatriculării lor. Decizia urmează să treacă prin alte consilii până să fie sau nu aprobată.

Vezi comentarii (6)

6 Comments

 1. victor L

  7 mai 2015 at 14:30

  Chiar ca imi vine sa rid: auzi, s-au batut doo fetite („Elevele minore”).
  Si devine stire bomba.
  Dar citi baieti nu se bat?
  Nu cumva chiar un baiat a fost la originea paruielii?!

  • cetatean

   8 mai 2015 at 0:56

   chiar e important daca e baiat sau fata? nu e normal sa se intample asa ceva intr-o scoala care se vrea de prestigiu si in care pana acum doar probleme au fost: eleve de clasa a 10-a gravide, gardul mazgalit de sotia amantului unei eleve.

 2. profesor

  8 mai 2015 at 8:32

  e cam aspra masura! poate ar trebui sa va mai ganditi!

 3. nimi

  8 mai 2015 at 15:47

  Dirigintele/diriginta ce a patit? A primit o suma pentru astfel de „educatie” Traim in tara in care copiii sunt mai vinovati decat adultii. Si tot copiii primesc pedepse? Pe cand profesorii?

 4. un parinte

  8 mai 2015 at 23:52

  Mi se pare o masura aspra. Direct exmatriculare???? Si cel care a filmat? pentru ca a aratat. daca el nu arata, ne faceam ca nu a fost nimic. de ce sa fie exmatriculati? este prea drastic. nu este o masura constructiva dar cine sa realizeze? cei ce vaneaza posturi si au uitat sa fie cadre didactice? educatia nu se face si la scoala? daca mergem pe acelasi principiu de ce sa niu-i scoata si parintii din casa? inainte, cand scoala era ceva, familia si scoala colaborau si incercau sa inteleaga pe cel care a gresit. acum, cerem clementa pentru cei care fura, pentru cei care conduc beti si fara permis, pentru violator( poate nu a fost viol) dar exmatriculam copii ca s-au batut . NU SUNT DE ACORD CU VIOLENTA IN SCOLI. DAR SA FIM DREPTI! TINERII DIN ZIUA DE AZI SUNT OPERA NOASTRA, A ADULTILOR. ASA I-AM CRESCUT, ASA II AVEM. SA NE RECUNOASTEM VINA SI POATE AR FI CAZUL SA NE PEDEPSIM SI NOI. ALERGAM DUPA FUNCTII SI BANI SI UITAM CA SUNTEM RESPONSABILI DE DESTINELE COPIILOR NOSTRI.

 5. inca un parinte

  15 mai 2015 at 12:41

  Din nefericire membrii Consiliului Profesoral…..nu sunt DASCALI. Sunt si ei cadre didactice, oameni intelectuali, ca de, au studii superioare! Filmuletul a distrus prestigiul scolii! mda….prestigiul!
  Iar pentru asta sa-i pedepsim exemplar, sa le distrugem viitorul!
  Profesori care pana mai ieri urecheau si palmuiau elevii s-au transformat peste noapte in aparatorii PRESTIGIULUI SCOLII!
  De distribuirea filmului s-a ocupat una din batause, sa vada tara cine e ea……..si a vazut toata tara.Prostia ei s-a materializat in ceea ce a urmat…….exmatricularea celor doua si note scazute la purtare tuturor celor din clasa!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

Primii doi romi implicaţi în ultimele incidente de la Lugoj au fost arestaţi. Nu sunt cei care au tras cu arma

Banatenii22 august 2017

Accident mortal pe autostrada Timișoara – Arad. Cum s-a petrecut tragedia în care au murit doi șoferi de TIR

Banatenii22 august 2017

Cine îi poate opri pe romii care trag cu pistoale pe străzile Lugojului. Încă un conflict armat şi niciun arestat

Banatenii22 august 2017

Decizie „bombă” în dosarul procurorului DNA care a cerut închisoare pentru Ostaficiuc, Ciuhandu, Cojocari și alți „grei” din Timișoara

Banatenii18 august 2017

Şeful clanului de romi acuzat că a cerut taxă de protecţie neagă implicarea în conflictul armat de la Lugoj

Banatenii18 august 2017

Focuri de armă pe o stradă din Lugoj. Din nou romii sunt protagoniştii scandalului

Banatenii18 august 2017

Clanurile ţigăneşti au început să se încaiere şi la Timişoara, după ce toată vara Lugojul a fost “teatru de război”

Banatenii17 august 2017

Un fost militar din Craiova, condamnat la Timișoara pentru uciderea iubitei cu 23 de ani mai în vârstă

Banatenii17 august 2017

VIDEO Imagini spectaculoase de pe traseul autostrăzii aflate în construcție, în zona Lugoj-Deva

Banatenii17 august 2017

VIDEO Primăria Lugoj a instalat camere să-i prindă pe cei care aruncă gunoaie, însă i-a filmat pe cei care se “iubesc în boscheți”

Banatenii16 august 2017

Aeroportul Internaţional Timişoara sărbătoreşte pasagerul 1.000.000

Banatenii16 august 2017

Boala care face ravagii vara. Câte cazuri au fost descoperite în Timiș

Banatenii14 august 2017