Administrație

Cel mai sărac cartier din Lugoj ar putea fi scos din mizerie. Proiect depus la Primărie de doi consilieri locali

Cel mai sărac cartier din Lugoj ar putea fi scos din mizerie. Proiect depus la Primărie de doi consilieri locali

Autoliv

Consilierii independenţi Liviu Brînduşoni şi Marius Martinescu au depus la secretariatul muncipiului un proiect de hotărâre privind modernizarea cartierului Mondial Bocşei. Cei doi aleşi locali cer alocarea de fonduri de la bugetul local pentru realizarea unui număr de 72 de apartamente sociale şi 192 de apartamente destinate închirierii, în regim de P+2E, cu stradal rutier şi pietonal, parcări, teren pentru servicii, parc şi locuri de joacă pentru copii.

În nota de fundamentare depusă, cei doi aleşi locali, îi amintesc primarului Francisc Boldea că s-a angajat la realizarea acestui proiect din 2009, în momentul în care a preluat, de la omul de afaceri Florin Măran, cartierul Mondial Bocşei, în schimbul unui un terenului de pe str. Timişoarei unde s-a construit centrul Lidl, pe care Măran l-a vândut obţinând un profit considerabil.

“Conform acestui document SC TEHNOCER SRL a transmis MUNICIPIULUI LUGOJ, teren cu construcţii 25.190 mp şi teren fără construcţii 180.336 mp în intravilanul municipiului Lugoj, strada Herendeştiului şi a primit în schimbul acestor imobile în proprietate de la MUNICIPIUL LUGOJ, teren arabil intravilan în suprafata de 160.000 mp, situat în intravilanul municipiului Lugoj str. Timisorii şi teren cu construcţii situat în Lugoj strada Traian Vuia.

În motivaţia susţinerii  acestui schimb dl. primar ing.Boldea Francisc s-a declarat îngrijorat de starea socială a cetăţenilor din cartier şi mai ales anunţă clarificarea situaţiei locative pentru cei care ulterior schimbului deveneau chiriaşii primăriei. Se susţinea totodată intenţia administraţiei locale de a investii în transformarea cartierului Mondial Bocşei prin construcţia a 143 de locuinte individuale şi 29 colective”, arată consilierii independenţi.

Chiar dacă au trecut opt ani de la realizarea schimbului de terenuri, Primăria Lugoj nu a construit niciun apartament în cartierul preluat de la Măran. Mai mult situaţia locuitorilor din cartier s-a înrăutăţit, clădirile în care locuiesc fiind de la zi la zi tot mai degradate.

Proiectul depus de Liviu Brînduşoni şi Marius Martinescu ar trebuie să fie o investiţie multianuală începând cu anul 2017, susţinută financiar din bugetul municipiului Lugoj şi Programul Operaţional Regional 2014-2020.

 

Vezi comentarii (3)

3 Comments

 1. Cretinilor

  27 ianuarie 2017 at 23:10

  Sa imi faca si mie o casa. Nu am pretentii la zona.

 2. David florin

  29 ianuarie 2017 at 0:29

  Nu o sa facă nimic primari boldea Find ca a câștigat numai la un vot fata de contra candidatul lui an mondial bocsei și a făcut schimbul de teren și numai promisiuni pana sa votat și sa văzut cu saci-n căruță gata o uitat de cartier

 3. somebody

  29 ianuarie 2017 at 16:06

  maran a cumparat terenul cu 26 de euro si l-a vandut cu 8 euro. Unde e profitul?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Mai multe în Administrație

S-au stabilit firmele care adună gunoiul în Timiș, în următorii cinci ani. La Lugoj și Buziaș, tariful va fi mai mare decât la Timișoara

Banatenii16 august 2017

Lugojul rămâne fără apă. Meridian face lucrări la magistrala orașului

Banatenii16 august 2017

Pasajul „Jiul” din Timișoara se închide până în septembrie

Banatenii11 august 2017

Cum își schimbă Fiscul din Timiș programul de lucru în perioada următoare

Banatenii11 august 2017

VIDEO Penalități și rezilieri parțiale pentru constructorii autostrăzii Lugoj-Deva. Cu ce l-au supărat pe ministru

Banatenii11 august 2017

Primăria Dumbrăvița a cumpărat 20 de pixuri cu 145 de lei bucata

Banatenii10 august 2017

Serviciile de Evidența Persoanelor și Starea Civilă din Lugoj se mută în sediu nou. Din aceeași locație se vor elibera și pașapoartele

Banatenii9 august 2017

Locomotivele de epocă de la Reșița sunt mâncate de rugină. De ce nu pot fi reabilitate

Banatenii9 august 2017

Primarul Sorin Munteanu cere sprijinul locuitorilor: Colonada de la Buziaş, recent reabilitată, a fost vandalizată!

Banatenii4 august 2017

CNAIR trimite dronele să supravegheze șantierele autostrăzilor din România. Imaginile vor putea fi văzute de toată lumea

Banatenii2 august 2017

Reșițenii vor fi alarmați în fiecare lună. IGSU face exerciții publice

Banatenii1 august 2017

Avertisment în Timiș, din cauza caniculei! Aquatim cere limitarea consumului de apă

Banatenii1 august 2017