Lugojeanul

Administrație

Cazul unui medic arab a declanşat un nou război între primarul Timişoarei şi Curtea de Conturi

Cazul unui medic arab a declanşat un nou război între primarul Timişoarei şi Curtea de Conturi

Autoliv

Banatenii

În plin audit al Curţii de Conturi la Primăria Timişoara, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, atacă dur instituţia de control condusă de Nicolae Văcăroiu. După conflicte pe tema finanţării echipei de fotbal ACS Poli sau a contractelor pentru spaţii verzi, Robu îi acuză pe auditorii Curţii de Conturi de comportament abuziv ca urmare a unei cereri care vizează un concurs pentru postul de medic şcolar câştigat de un medic arab.

E vorba de medicul Abid Atya Abdul Kareem, angajat în 2016, pe postul de medic şcolar, fără a avea rezidenţiatul şi specialitatea în medicină de familie. Primarul Nicolae Robu susţine că pentru postul ocupat nu erau necesare aceste calificări, fiind suficient dreptul de liberă practică. Curtea de Conturi a solicitat, însă, toate documentele care au stat la baza concursului câştigat de medic: dosarul de concurs, precum şi ale concurenţilor acestuia, lucrările olografe şi cele privind interviul ale tuturor angajaţilor.

Primarul Nicolae Robu susţine că prin cererea făcut, auditorii Curţii de Conturi şi-au depăşit atribuţiile. „Mă deranjează lucrul în sine. Curtea de Conturi auditează lucrările de concurs? Să primească lucrările olografe? Ce să facă cu ele? Să spună dacă e corect conţinutul de specialitate al unei lucrări? Asta e treabă de Curtea de Conturi, oameni buni?”, a tunat Robu.

Primarul Timişoara a spus că poate să vină Procuratura şi pune cu braţele deschise tot ce trebuie la dispoziţie. „Poate chiar în urma acestei intervenţii se sesizează procuratura”, a declarat primarul Nicolae Robu, potrivit căruia funcţionarii din primărie şi-au asumat angajarea medicului şcolar spunând că „totul este perfect legal”.

Reprezentanţii Curţii de Conturi Timişoara au refuzat să comenteze acuzaţiile primarului Robu, susţinând că responsabil de comunicare este Biroul de Presă de la Bucureşti. Până la ora publicării articolului, la numărul Serviciului de Comunicare al Curţii de Conturi a României nu a răspuns nimeni pentru a comenta acuzaţiile lui Robu.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Mai multe în Administrație

Încep să pice primarii care au făcut afaceri cu Măran. Doi au ajuns la DNA. Câți mai urmează?

Banatenii19 octombrie 2017

Biroul Vamal de Interior Timiș are un nou sediu

Banatenii18 octombrie 2017

Consilierii județeni alocă bani pentru modernizarea și lărgirea mai multor drumuri din Timiș

Banatenii17 octombrie 2017

Consilierii judeţeni se întrunesc în şedinţă. Mai multe drumuri din Timiş intră în reabilitare

Banatenii11 octombrie 2017

Un consilier local din Timișoara “inventariază” gropile din drumurile municipiului de pe Bega

Banatenii2 octombrie 2017

Pe ce drumuri din Banat se circulă cu restricţii, din cauza lucrărilor de remediere

Banatenii29 septembrie 2017

Consilierii judeţeni din Timiş se întâlnesc în şedinţă, pentru a discuta vânzarea unor spaţii, desfiinţarea unor centre de copii şi alte proiecte

Banatenii22 septembrie 2017

Drum închis spre o stațiune din Caraș-Severin. Se execută lucrări de consolidare

Banatenii19 septembrie 2017

VIDEO Robu publică două filmări cu șoferi periculoși din Timișoara. „Indiferent de câte injurii voi avea parte…EU VOI FI ÎNVINGĂTORUL”

Banatenii14 septembrie 2017

Reşiţenii, chemaţi să-şi achite impozitele fără majorări de întârziere

Banatenii12 septembrie 2017

Primarul Buziaşului a decis să returneze peste 5.000 de lei, pe care i-a folosit din bugetul local pentru cursurile la mare

Banatenii12 septembrie 2017

Primăria Lugoj este verificată de către Curtea de Conturi. A fost reclamată de către doi consilieri locali

Banatenii11 septembrie 2017