Administrație

Cazul unui medic arab a declanşat un nou război între primarul Timişoarei şi Curtea de Conturi

Cazul unui medic arab a declanşat un nou război între primarul Timişoarei şi Curtea de Conturi

Autoliv

Banatenii

În plin audit al Curţii de Conturi la Primăria Timişoara, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, atacă dur instituţia de control condusă de Nicolae Văcăroiu. După conflicte pe tema finanţării echipei de fotbal ACS Poli sau a contractelor pentru spaţii verzi, Robu îi acuză pe auditorii Curţii de Conturi de comportament abuziv ca urmare a unei cereri care vizează un concurs pentru postul de medic şcolar câştigat de un medic arab.

E vorba de medicul Abid Atya Abdul Kareem, angajat în 2016, pe postul de medic şcolar, fără a avea rezidenţiatul şi specialitatea în medicină de familie. Primarul Nicolae Robu susţine că pentru postul ocupat nu erau necesare aceste calificări, fiind suficient dreptul de liberă practică. Curtea de Conturi a solicitat, însă, toate documentele care au stat la baza concursului câştigat de medic: dosarul de concurs, precum şi ale concurenţilor acestuia, lucrările olografe şi cele privind interviul ale tuturor angajaţilor.

Primarul Nicolae Robu susţine că prin cererea făcut, auditorii Curţii de Conturi şi-au depăşit atribuţiile. „Mă deranjează lucrul în sine. Curtea de Conturi auditează lucrările de concurs? Să primească lucrările olografe? Ce să facă cu ele? Să spună dacă e corect conţinutul de specialitate al unei lucrări? Asta e treabă de Curtea de Conturi, oameni buni?”, a tunat Robu.

Primarul Timişoara a spus că poate să vină Procuratura şi pune cu braţele deschise tot ce trebuie la dispoziţie. „Poate chiar în urma acestei intervenţii se sesizează procuratura”, a declarat primarul Nicolae Robu, potrivit căruia funcţionarii din primărie şi-au asumat angajarea medicului şcolar spunând că „totul este perfect legal”.

Reprezentanţii Curţii de Conturi Timişoara au refuzat să comenteze acuzaţiile primarului Robu, susţinând că responsabil de comunicare este Biroul de Presă de la Bucureşti. Până la ora publicării articolului, la numărul Serviciului de Comunicare al Curţii de Conturi a României nu a răspuns nimeni pentru a comenta acuzaţiile lui Robu.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Mai multe în Administrație

S-au stabilit firmele care adună gunoiul în Timiș, în următorii cinci ani. La Lugoj și Buziaș, tariful va fi mai mare decât la Timișoara

Banatenii16 august 2017

Lugojul rămâne fără apă. Meridian face lucrări la magistrala orașului

Banatenii16 august 2017

Pasajul „Jiul” din Timișoara se închide până în septembrie

Banatenii11 august 2017

Cum își schimbă Fiscul din Timiș programul de lucru în perioada următoare

Banatenii11 august 2017

VIDEO Penalități și rezilieri parțiale pentru constructorii autostrăzii Lugoj-Deva. Cu ce l-au supărat pe ministru

Banatenii11 august 2017

Primăria Dumbrăvița a cumpărat 20 de pixuri cu 145 de lei bucata

Banatenii10 august 2017

Serviciile de Evidența Persoanelor și Starea Civilă din Lugoj se mută în sediu nou. Din aceeași locație se vor elibera și pașapoartele

Banatenii9 august 2017

Locomotivele de epocă de la Reșița sunt mâncate de rugină. De ce nu pot fi reabilitate

Banatenii9 august 2017

Primarul Sorin Munteanu cere sprijinul locuitorilor: Colonada de la Buziaş, recent reabilitată, a fost vandalizată!

Banatenii4 august 2017

CNAIR trimite dronele să supravegheze șantierele autostrăzilor din România. Imaginile vor putea fi văzute de toată lumea

Banatenii2 august 2017

Reșițenii vor fi alarmați în fiecare lună. IGSU face exerciții publice

Banatenii1 august 2017

Avertisment în Timiș, din cauza caniculei! Aquatim cere limitarea consumului de apă

Banatenii1 august 2017