Actualitate

Cât a plătit primarul PSD Marcel Muia, de la bugetul local, pentru 6.000 de mici, 300 de meniuri „premium” și un număr de magie

Cât a plătit primarul PSD Marcel Muia, de la bugetul local, pentru 6.000 de mici, 300 de meniuri „premium” și un număr de magie

Autoliv

Banatenii

Primăria Comunei Chevereșu Mare, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș și al Centrului de Cultură și Artă al județului Timiș, au organizat la începutul lunii iunie Zilele Comunei Chevereșu Mare și Festivalul Folclor „Viorica Ghercea”. A fost un eveniment care a ținut două zile și pentru care s-au cheltuit peste 25.000 de euro, aproape jumătate din sumă ducându-se pe mâncarea livrată de un apropiat al primarului.

Toate cheltuielile sunt vizibile pe Sistemul  Electronic de Achiziții Publice (SEAP) de unde reiese că Primăria Chevereșu Mare a cumpărat pentru zilele comunei și festivalul de folclor 1.000 de porții de mici care să fie împărțite localnicilor. Fiecare porție cuprinde patru mici, muștar, sos de usturoi, pâine, o înghețată și o băutură carbogazoasă (0,5 l). Fiecare din cele 1.000 de porții comandate de primărie a costat 15,78 lei. Încă 530 de astfel de porții (2.120 de mici) cu înghețată și suc, la prețul de 17,2 lei (cu 1,5 lei mai mult, chiar dacă e vorba de același meniu) au fost cumpărate și pentru ruga satului Dragșina, aparținător comunei Chevereșu Mare. Astfel, pentru 1.530 de porții de mici (peste 6.000 de mici) cu înghețată și suc, Primăria Chevereșu – Mare a plătit 24.896 lei.

Pentru zilele comunei și festivalul de floclor, pe lângă cele 1.000 de porții de mici cumpărate pentru a fi distribuite localnicilor, Primăria Chevereș a mai achiziționat pentru artișri și invitați și 300 de meniuri „premium”, constând în aperitiv, patru sarmale  cu  ardei iute și smântână, fel principal (ceafă de porc la grătar, cartofi, salată, pâine), desert (prăjitură asortată), băuturi (carbogazoase, apă plată, apă minerală, cafea). Fiecare meniu a costat 84,4 lei, rezultând un cost total de 25.320 de lei.

Firma care a livrat mâncarea comandată de Primăria Chevereșu Mare este La Puiu Bănățeanul SRL, un restaurant dintr-o comună învecinată. Patronul firmei este Ionel Adrian Gorun, cunoscut ca Puiu Gorun, și ca un apropiat al primarilor din zonă. „Pe SEAP m-a contactat o doamnă care se ocupă cu achizițiile”, a explicat Gorun modalitatea în care a obținut contractul. Întrebat dacă e prieten cu primarul din Chevereș, așa cum se spune, Gorun a răspuns că: „Acuma, eu având firma acolo în zonă cunosc toți primarii din zonă. A fost la mine (n.r. primarul) ca și oricare client, nu că a organizat dumnealui vreun eveniment”, a declarat Ionel Adrian Gorun. „Ne-am uitat și la prețuri și la distanță. Mai multe au fost condițiile”, a justificat primarul Marcel Muia alegerea firmei care a livrat mâncare  în valoare de 50.000 de lei, la Zilele Comunei.

Consilierul PNL din Chevereșu Mare, Ionel Doma, a declarat că în Consiliul Local se știe că micii oferiți de primărie au fost o sponsorizare. „S-au oferit mici, îngheţată, bere. În Consiliu s-a spus clar să se încheie cu cadourile, cu micii şi cu berea. Dacă sunt întreprinzători care vor să vină să vândă, foarte bine. Au spus că e sponsor. Noi nu am vrut, dar primarul a spus că dacă tot avem sponsori o să fie şi de data asta. Unii au spus că s-au dat câte doi mici şi o bere, alţii au spus ca s-a dat în funcţie de cât a vrut să ia fiecare”, a declarat consilierul local Ionel Doma.

Pentru evenimentul din 3-4 iunie, Primăria Chevereşu Mare a mai plătit 63 de mii de lei pentru asigurarea soliştilor vocali (Nicu Novac, Tiberiu Ceia, Carmen Ienci) şi a formaţiilor instrumentale, sonorizarea şi scena cu lumini. Piesa de greutate a Zilelor Comunei Chevereşu Mare a fost un număr de magie realizat de iluzionistul Lorenzo.

Primăria a achiziţionat un show care să cuprindă, printre altele: apariţii magice ale artiştilor, efecte de magie spectaculoase, spectacol cu lumini, apariţie şi dispariţie asistentă. Costul – 6.722 lei. „Am vrut să fie o diversificare a ceea ce înseamnă zilele comunei. Să fie ceva nou. Oamenii au fost foarte încântaţi. A făcut şi cu porumbei, şi cu flori. A durat în jur de 40-45 de minute”, a declarat primarul Marcel Muia.

Iar pentru ca lumea să afle de ce s-a întâmplat la Chevereşu – Mare, primăria i-a plătit 1.700 de lei televiziunii locale Tele Europa Nova pentru filmarea Rugii Chevereşu Mare şi a Festivalului „Viorica Chercea”, postarea producţiei video pe site şi pe contul de Facebook al televiziunii. Costul rugii şi festivalului de la Chevereş se ridică, aşadar, potrivit SEAP, la peste 120.000 de lei, echivalentul a 26.000 de euro.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

Primii doi romi implicaţi în ultimele incidente de la Lugoj au fost arestaţi. Nu sunt cei care au tras cu arma

Banatenii22 august 2017

Accident mortal pe autostrada Timișoara – Arad. Cum s-a petrecut tragedia în care au murit doi șoferi de TIR

Banatenii22 august 2017

Cine îi poate opri pe romii care trag cu pistoale pe străzile Lugojului. Încă un conflict armat şi niciun arestat

Banatenii22 august 2017

Decizie „bombă” în dosarul procurorului DNA care a cerut închisoare pentru Ostaficiuc, Ciuhandu, Cojocari și alți „grei” din Timișoara

Banatenii18 august 2017

Şeful clanului de romi acuzat că a cerut taxă de protecţie neagă implicarea în conflictul armat de la Lugoj

Banatenii18 august 2017

Focuri de armă pe o stradă din Lugoj. Din nou romii sunt protagoniştii scandalului

Banatenii18 august 2017

Clanurile ţigăneşti au început să se încaiere şi la Timişoara, după ce toată vara Lugojul a fost “teatru de război”

Banatenii17 august 2017

Un fost militar din Craiova, condamnat la Timișoara pentru uciderea iubitei cu 23 de ani mai în vârstă

Banatenii17 august 2017

VIDEO Imagini spectaculoase de pe traseul autostrăzii aflate în construcție, în zona Lugoj-Deva

Banatenii17 august 2017

VIDEO Primăria Lugoj a instalat camere să-i prindă pe cei care aruncă gunoaie, însă i-a filmat pe cei care se “iubesc în boscheți”

Banatenii16 august 2017

Aeroportul Internaţional Timişoara sărbătoreşte pasagerul 1.000.000

Banatenii16 august 2017

Boala care face ravagii vara. Câte cazuri au fost descoperite în Timiș

Banatenii14 august 2017