Inchiriere spatii Lugoj

Actualitate

Cât a plătit primarul PSD Marcel Muia, de la bugetul local, pentru 6.000 de mici, 300 de meniuri „premium” și un număr de magie

Cât a plătit primarul PSD Marcel Muia, de la bugetul local, pentru 6.000 de mici, 300 de meniuri „premium” și un număr de magie

Autoliv

Banatenii

Primăria Comunei Chevereșu Mare, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș și al Centrului de Cultură și Artă al județului Timiș, au organizat la începutul lunii iunie Zilele Comunei Chevereșu Mare și Festivalul Folclor „Viorica Ghercea”. A fost un eveniment care a ținut două zile și pentru care s-au cheltuit peste 25.000 de euro, aproape jumătate din sumă ducându-se pe mâncarea livrată de un apropiat al primarului.

Toate cheltuielile sunt vizibile pe Sistemul  Electronic de Achiziții Publice (SEAP) de unde reiese că Primăria Chevereșu Mare a cumpărat pentru zilele comunei și festivalul de folclor 1.000 de porții de mici care să fie împărțite localnicilor. Fiecare porție cuprinde patru mici, muștar, sos de usturoi, pâine, o înghețată și o băutură carbogazoasă (0,5 l). Fiecare din cele 1.000 de porții comandate de primărie a costat 15,78 lei. Încă 530 de astfel de porții (2.120 de mici) cu înghețată și suc, la prețul de 17,2 lei (cu 1,5 lei mai mult, chiar dacă e vorba de același meniu) au fost cumpărate și pentru ruga satului Dragșina, aparținător comunei Chevereșu Mare. Astfel, pentru 1.530 de porții de mici (peste 6.000 de mici) cu înghețată și suc, Primăria Chevereșu – Mare a plătit 24.896 lei.

Pentru zilele comunei și festivalul de floclor, pe lângă cele 1.000 de porții de mici cumpărate pentru a fi distribuite localnicilor, Primăria Chevereș a mai achiziționat pentru artișri și invitați și 300 de meniuri „premium”, constând în aperitiv, patru sarmale  cu  ardei iute și smântână, fel principal (ceafă de porc la grătar, cartofi, salată, pâine), desert (prăjitură asortată), băuturi (carbogazoase, apă plată, apă minerală, cafea). Fiecare meniu a costat 84,4 lei, rezultând un cost total de 25.320 de lei.

Firma care a livrat mâncarea comandată de Primăria Chevereșu Mare este La Puiu Bănățeanul SRL, un restaurant dintr-o comună învecinată. Patronul firmei este Ionel Adrian Gorun, cunoscut ca Puiu Gorun, și ca un apropiat al primarilor din zonă. „Pe SEAP m-a contactat o doamnă care se ocupă cu achizițiile”, a explicat Gorun modalitatea în care a obținut contractul. Întrebat dacă e prieten cu primarul din Chevereș, așa cum se spune, Gorun a răspuns că: „Acuma, eu având firma acolo în zonă cunosc toți primarii din zonă. A fost la mine (n.r. primarul) ca și oricare client, nu că a organizat dumnealui vreun eveniment”, a declarat Ionel Adrian Gorun. „Ne-am uitat și la prețuri și la distanță. Mai multe au fost condițiile”, a justificat primarul Marcel Muia alegerea firmei care a livrat mâncare  în valoare de 50.000 de lei, la Zilele Comunei.

Consilierul PNL din Chevereșu Mare, Ionel Doma, a declarat că în Consiliul Local se știe că micii oferiți de primărie au fost o sponsorizare. „S-au oferit mici, îngheţată, bere. În Consiliu s-a spus clar să se încheie cu cadourile, cu micii şi cu berea. Dacă sunt întreprinzători care vor să vină să vândă, foarte bine. Au spus că e sponsor. Noi nu am vrut, dar primarul a spus că dacă tot avem sponsori o să fie şi de data asta. Unii au spus că s-au dat câte doi mici şi o bere, alţii au spus ca s-a dat în funcţie de cât a vrut să ia fiecare”, a declarat consilierul local Ionel Doma.

Pentru evenimentul din 3-4 iunie, Primăria Chevereşu Mare a mai plătit 63 de mii de lei pentru asigurarea soliştilor vocali (Nicu Novac, Tiberiu Ceia, Carmen Ienci) şi a formaţiilor instrumentale, sonorizarea şi scena cu lumini. Piesa de greutate a Zilelor Comunei Chevereşu Mare a fost un număr de magie realizat de iluzionistul Lorenzo.

Primăria a achiziţionat un show care să cuprindă, printre altele: apariţii magice ale artiştilor, efecte de magie spectaculoase, spectacol cu lumini, apariţie şi dispariţie asistentă. Costul – 6.722 lei. „Am vrut să fie o diversificare a ceea ce înseamnă zilele comunei. Să fie ceva nou. Oamenii au fost foarte încântaţi. A făcut şi cu porumbei, şi cu flori. A durat în jur de 40-45 de minute”, a declarat primarul Marcel Muia.

Iar pentru ca lumea să afle de ce s-a întâmplat la Chevereşu – Mare, primăria i-a plătit 1.700 de lei televiziunii locale Tele Europa Nova pentru filmarea Rugii Chevereşu Mare şi a Festivalului „Viorica Chercea”, postarea producţiei video pe site şi pe contul de Facebook al televiziunii. Costul rugii şi festivalului de la Chevereş se ridică, aşadar, potrivit SEAP, la peste 120.000 de lei, echivalentul a 26.000 de euro.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe în Actualitate

Enel întrerupe curentul în mai multe localități din Timiș

Daniel Groza11 decembrie 2017

Polițiștii locali ar putea să primească aceleași atribuții ca și cei de la Rutieră

Banatenii5 decembrie 2017

Cum poți ajunge la închisoare din cauza petardelor

Banatenii5 decembrie 2017

Doi bănățeni în primii zece cei mai bogați români

Banatenii4 decembrie 2017

Avansări în grad la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin

Banatenii29 noiembrie 2017

O femeie a sunat la 112 pentru că a răpit-o amantul! Polițiștii i-au dat amenda

Banatenii29 noiembrie 2017

Tinerii din Timiș consumă mai multe droguri. Canabisul, ecstasy și amfetamina în topul substanțelor traficate

Banatenii28 noiembrie 2017

Inspecția Tehnică Periodică pentru mașinile mai vechi de 12 ani se va face anual

Banatenii22 noiembrie 2017

Minoră de 15 ani prinsă la furat într-un magazin din Timișoara

Banatenii21 noiembrie 2017

Când se deschide ansamblul Openville din Timişoara

Banatenii21 noiembrie 2017

Ce zone va afecta ciclonul polar care va lovi duminică România

Banatenii16 noiembrie 2017
Penitenciarul Timişoara

Deținuții din Penitenciarul Timişoara care vorbesc limba italiană pot avea muncă de birou

Banatenii16 noiembrie 2017