Inchiriere spatii Lugoj

Politică

Casa de Cultură a Municipiului Lugoj finanţează balurile PSD-ului

Casa de Cultură a Municipiului Lugoj finanţează balurile PSD-ului

Autoliv

Preşedintele PNL Lugoj, Claudiu Buciu a publicat, pe pagina sa de Facebook, două contracte încheiate de către Casa de Cultură a Municipiului pentru prestaţiile unor artişti la acţiuni organizate de către Partidul Social Democrat. Acesta arată că social democraţii lugojeni şi-au făcut imagine şi campanie electorală folosind banii lugojenilor.  Una dintre acţiunile finanţate din fondurile Casei de Cutură este balul de caritate “O zi pentru mai bine”, unde PSD a strâns fonduri pentru mai multe acţiuni caritabile ale partidului.

Buciu arată şi că invitaţii la balul PSD sunt puşi în situaţia de nu putea refuza să participe contra-cost la masa organizată cu această ocazie. “Intenţiile <<frumoase>> ale PSD-ului nu m-au convins niciodată. Iniţiativa consilierului local Nicu Badina, născută, evident, din grija deosebită faţă de nevoiaşii Lugojului, nu este altceva decât încă un exerciţiu de manipulare făcut pentru <<îmbunătăţirea>> imaginii PSD Lugoj. An de an, funcţionarii publici din oraş, dascălii, medicii şi unii oameni de afaceri, sunt <<invitaţi>> să-şi cumpere invitaţii la balul PSD. Fiecare dintre noi, facem acte de caritate în mod individual, fără să simţim nevoia să ne afişăm public, însă PSD îi invită pe lugojeni să facă acte de caritate în numele partidului”, spune Buciu.

Preşedintele PNL cere PSD-ului să nu mai folosească fondurile de la bugetul local pentru acţiunile partidului. “Ştim cu toţii că Primăria Municipiului Lugoj a devenit feuda PSD, cum au devenit şi toate instituţiile publice din oraş, însă să plăteşti muzica la balurile partidului, din bani publici este culmea nesimţirii. Lugojul nu este al PSD, este doar condus, temporar, de către actualii <<fruntaşi>> ai PSD. Nimic nu vă dă dreptul să vă încântaţi urechile, să dansaţi şi să vă hliziţi unii la alţii pe banii lugojenilor”, spune Claudiu Buciu, care publică şi copiile a două contracte pe care Casa de Cultură le-a plătit pentru acţiunile PSD. Unul de 4.500 de lei, iar celălalt de 2.500 de lei.

8.000 de lei de la Casa de Cultură pentru PSD

Primarul Franscic Boldea, care este şi preşedinte al PSD, nu a dorit să comenteze subiectul şi a declarat că el nu este implicat de nicio parte în acest scandal. “Pentru Casa de Cultură răspunde directorul, iar la PSD vorbiţi cu domnul Bădina, care este organizatorul acţiunilor”, a spus Boldea.

Actualul director al Casei de Cultură, Tudor Trăilă recunoaşte că s-au plătit aceste sume, însă spune că sunt motivate de faptul că instituţia a fost parteneră cu PSD la aceste acţiuni. “Probabil că era acţiune în comun cu noi. Şi atunci o parte din acţiune o plăteam noi. De exemplu muzica! Ce aparţine de partea artistică suportăm noi. E implicată şi Primăria în acţiunile acestea. Acestea sunt condiţile în care am plătit. Ca şi parteneri la acţiune. Probabil că nu am fost anunţaţi ca parteneri. Era bine să fim trecuţi şi noi ca şi parteneri”, a declarat Trăilă.

Nicu Bădina, organizatorul balurilor PSD, spune că nu ştie nimic despre aceste plăţi. “Ce are Casa de Cultură cu PSD? Eu nu ştiu dacă Casa de Cultură a achitat, acum vorbesc la modul serios, iar organizatorul este este organizaţia PSD Lugoj. Cât priveşte restul de finaţări, eu nu ştiu, eu am fost pur şi simplu cel care am supervizat modul de desfăşurare al activităţii. Alte detalii nu cunosc. Anul trecut, două colege au contactat o formaţie din Timişoara pe care am plătit-o noi. Nu mai ştiu cum se numeşte, dar am plătit-o noi. Orice finanţare în afară de asta, eu nu o cunosc”, a declarat Nicu Bădina.

Vezi comentarii (3)

3 Comments

  1. luminita wallner

    21 februarie 2017 at 14:52

    Daca au fost parteneri cati bani au revenit Casei de cultura din ce s-a incasat la bal? Hai sa fim seriosi. Pentru asemenea manifestari exista bani pentru incalzirea Muzeului nu.#

  2. Pingback: Claudiu Buciu, preşedintele PNL, cere Consiliului Local Lugoj să recupereze 125 de mii de lei, cheltuiţi illegal pentru balurile şi sindrofiile PSD | Cetateanul.ro

  3. Pingback: Omul care a aprobat plata contractelor pentru sindrofiile PSD a fost reangajat la Casa de Cultură, deşi s-a pensionat | Cetateanul.ro

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe în Politică

Cine-a pus Tel-Drumu’-n drum?

Banatenii17 noiembrie 2017

Titu Bojin scapă de problemele penale. Fostul lider PSD a fost achitat pentru abuz în serviciu, iar alte două infracțiuni s-au prescris

Banatenii14 noiembrie 2017

Nicolae Robu îl ameninţă cu un razboi politic pe Călin Dobra

Banatenii1 noiembrie 2017

Robu cere mobilizarea liberalilor: „Dacă nu ne unim, peste puțină vreme va fi prea târziu”

Banatenii23 octombrie 2017

Primarul din Timiş care s-a pozat dezbrăcat în oglindă a fost condamnat la un an de puşcărie

Banatenii13 octombrie 2017

Politicienii din Timiş nu se lasă pe cei de la Bucureşti. Roxana Iliescu „îi dă la glezne” lui Călin Dobra

Banatenii11 octombrie 2017

Un arădean la conducerea DRDP Timișoara, după demiterea fostului director

Banatenii10 octombrie 2017

Alegeri locale parțiale și în județul Timiș. 15 comune și un municipiu își vor alege primarul în luna noiembrie

Banatenii2 octombrie 2017

Consilierii PSD şi primarul Timişoarei se ceartă pe drepturile bicicliştilor

Banatenii26 septembrie 2017

Sorin Grindeanu, la DNA. Este audiat ca martor într-un dosar de corupţie

Banatenii13 septembrie 2017

Pachete electorale în prima zi de şcoală. Femeile din PSD Lugoj au bifat încă o acţiune pentru imaginea partidului

Banatenii11 septembrie 2017

Un deputat de Timiș cere ca legea vaccinarii obligatorii să treacă în regim de urgență prin Parlament

Banatenii11 august 2017