Actualitate

Cardurile de sănătate, folosite de hoţi pentru a-i fura pe bătrâni la Lugoj

Cardurile de sănătate, folosite de hoţi pentru a-i fura pe bătrâni la Lugoj

Autoliv

Hoţii care se foloseau până acum de celebra metodă „Accidentul” pentru a-i fura pe bătrâni, anunţându-i că rudele lor au suferit grave accidente rutiere şi au nevoie de o sumă mare de bani pentru a scăpa de închisoare sau a le fi salvate vieţile, au găsit acum o altă metodă de a face rost în mod ilicit de bani.

Poliţiştii lugojeni sunt în alertă de câteva zile, numărul înşelăciunilor fiind în creştere. Chiar dacă hoţii au început să apeleze şi la alte modalităţi de înşelăciune, „Accidentul” rămâne cea mai des utilizată. În cazul în care sunteţi victima unei astfel de înşelăciuni, poliţiştii recomandă să vă păstraţi calmul şi să nu acţionaţi în niciun fel cum sunteţi instruiţi. Primul pas este acela de a suna de îndată la 112 şi de a cere ajutorul autorităţilor.

„Persoane necunoscute apelează de obicei la vârstnici, la telefonul fix sau mobil, recomandându-se ca avocaţi ai copiilor acestora, care au fost implicaţi în accidente rutiere şi le solicită să le pună banii într-un anumit cont la bancă sau să le dea un loc de întâlnire, pentru a folosi acei bani în sprijinul copiilor lor împlicaţi în accident”, a declarat pentru Cetăţeanul Iosif Ciulonescu, agent principal în cadrul Poliţiei Lugoj, Biroul Rutier.

Poliţiştii îndrumă persoanele care sunt apelate astfel să-şi contacteze rudele ca să se asigure că sunt bine, apoi să sune imediat la poliţie. Noua metodă care a intrat recent în peisajul infracţional din Lugoj, făcând deja o primă victimă, este cea cu noile carduri de sănătate. Aceasta funcţionează relativ la fel ca metoda „Accidentul”, doar că infractorii renunţă la intervenţia telefonică, abordând persoanele într-un mod direct.

„Persoane necunoscute se prezintă la uşa victimei şi solicită diverse sume de bani pentru deblocarea cardului de sănătate. Şi pe aceştia îi sfătuim să nu se lase înşelaţi şi să nu le dea nici cardul şi nici sumele de bani la acei necunoscuţi. Ba mai mult, îi rugăm să apeleze la 112 sau la dispeceratul Poliţiei Lugoj, 351 212”, a explicat Iosif Ciulonescu din cadrul Poliţiei Lugoj.

În ultimele săptămâni, la Lugoj au fost înregistrate trei cazuri de înşelăciune prin metoda „Accidentul”. Cea mai mare sumă de bani obținută de hoţi prin procedeul deja cunoscut la nivel naţional este de 7.000 de euro, sumă de care a fost deposedată mama omului politic Ioan Ambruş.

Vezi comentarii (3)

3 Comments

  1. Pingback: La Lugoj hoții fură prin metoda CARDUL DE SĂNĂTATE

  2. Pingback: Timișeni, aveți grijă cui deschideți ușa. Metoda "cardul de sănătate", ultima modă printre hoți. Ce semnal de alarmă trage Casa de Sănătate Timiș

  3. Pingback: CrisPres Timis, o noua metoda de escrocare: Bani pentru deblocarea cardului de sanatate - CrisPres

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

Avertizări de inundaţii în Timiş şi Caraş Severin. Creşte debitul pe mai multe râuri!

Banatenii25 iulie 2017

VIDEO Gestul făcut de o mamă pentru salvarea fiului filmat cum fură şi făcut de ruşine pe Facebook

Daniel Dancea25 iulie 2017

GEC Nera acuză din nou tăieri ilegale de pădure într-o zonă de protecţie integrală din Caraş-Severin

Banatenii25 iulie 2017

Cum au început să fie rezolvate dosarele de evaziune care „zăceau” în fişetele poliţiştilor din Timiş: „Nu cred că a fost vorba de delăsare”

Banatenii24 iulie 2017

Nu sunt pericol public, chiar dacă au îngrozit un oraş! Romii scandalagii din Lugoj au fost eliberaţi

Banatenii24 iulie 2017

RATT devine istorie. Timişorenii vor circula cu autobuze şi tramvaie ale STPT

Banatenii24 iulie 2017

Aproape 400 de şoferi au fost penalizaţi. Cei mai mulţi au primit amenzi pentru viteză

Banatenii24 iulie 2017

EXCLUSIV Conflict reizbucnit între clanurile ţigăneşti din Lugoj care au vrut să se măcelărească

Banatenii21 iulie 2017

Pistolar urmărit în Germania, prins în Timiş. A fost reţinut şi va fi repatriat

Banatenii21 iulie 2017

O tânără de 24 de ani, din Timiş, căutată de poliţişti pentru că nu s-a mai întors acasă de două zile

Banatenii21 iulie 2017

La Buziaş funcţionează una dintre cele mai bune şcoli de piloţi din ţară. Aero West oferă pregătire pentru o gamă largă de licenţe şi calificări de zbor

Banatenii21 iulie 2017

Sete mare! Un tânăr din Timişoara s-a alimentat de la benzinărie cu băutură, pe care nu a plătit-o

Banatenii21 iulie 2017