Inchiriere spatii Lugoj

Administrație

Când şi cum se rezolvă problemele de la ştrand şi bazinul acoperit? Ce spune primarul?

Când şi cum se rezolvă problemele de la ştrand şi bazinul acoperit? Ce spune primarul?

Autoliv

Duminică, 2 aprilie, Lugojul a fost din nou pe micile ecrane, într-o impostază neplăcută. Realizatorii emisiunii “România, te iubesc”, au preluat subiectul ştrandului şi bazinului acoperit din municipiu, investiţii care stau blocate de mai mulţi ani de zile şi de care Cetăţeanul a scris în nenumărate rânduri.

Am încercat să aflăm de la primarul Francisc Boldea, când şi cum se va încheia aceasta telenovelă, a celor două investiţii, în care s-au băgat până acum câteva milioane de euro, dar nu pot fi folosite de lugojeni.

La bazinul acoperit, Francisc Boldea susţine că totul depinde de constructor şi că aşteaptă anunţul acestuia de finalizare a lucrărilor pentru a se putea face recepţia.

“Noi am predat amplasamentul lor. Până ne predă amplasamentul înapoi, constructorul Microroyal răspunde de tot: pază, finalizarea construcţie, tot. Pentru asta, e obligaţia constructorului, când termină lucrarea să ceară o comisie de recepţie pentru ca noi să recepţionăm lucrarea. Probabil că va fi o anexă doi, în care vor fi trecute lucrurile care mai trebuie remediate, dar şi asta va fi stabilt de comisia care va face recepţia, nu de mine”, spune primarul Lugojului.

L-am întrebat pe Francisc Boldea cum se pot grăbi lucrurile, pentru că termenul de finalizare este depăşit cu mult. “Nu ne-am gândit la asta. Noi am vrea să o preluăm cât mai repede”, spune primarul Boldea. De altfel, edilul şef a postat pe site-ul Cetăţeanul, un comentariu în care îşi cere scuze pentru referirea făcută la adresa constructorului în emisiunea ”România, te iubesc”.

“Îmi cer scuze public patronului firmei Microroyal SRL, firma ce nu se află în insolvenţă sau faliment, că datorită emoţiilor la un interviu acordat unui post de televiziune am spus din greşeală că firma este în faliment şi patronul este plecat în Germania, în loc să spun că are doar unele probleme financiare pe moment. Ca lugojeni suntem prieteni de familie de peste 20 de ani şi regret sincer acest incident neplăcut pentru care îmi cer scuze”, scrie Francisc Boldea, la rubrica de comentarii a site-ului Cetăţeanul.

Primarul Lugojului susţine că şi la ştrand, lucrurile s-au clarificat şi conflictul cu proiectantul şi cu constructorul s-a rezolvat, urmând ca lucrările să fie reluate săptămâna viitoare sau după Paşti. Dacă Dumnezeu, ne ajută!

“Sper ca săptămâna asta să se rezolve toate problemele şi să primim dispoziţie de şantier de la proiectant. Ne-am întâlnit de mai multe ori, săptămânile trecut, în aşa fel încât, dacă Dumnezeu ne ajută, de săptămâna asta sau cel târziu după Paşti să reluăm lucrările. Acolo contractul a fost suspendat, pentru că mai e de executat 30% din lucrări. Toate neînţelegerile cu proiectantul şi cu constructorul sunt pe cale să se rezolve”, susţine Francisc Boldea.

 

 

Vezi comentarii (4)

4 Comments

 1. Liviu Brindusoni

  4 aprilie 2017 at 14:50

  Ce spune primarul…. nici nu mai conteaza, fiindca locul e „sfintit”!

  Asa cum a vazut o tara intreaga si toti lugojenii, domnul primar bate campiile, dealurile si vaile si e normal sa aiba emotii! Mai ales cand e la „inaltime” si vede una, iar in vale declara alta si apoi isi cere scuze! Dar nu din cauza emotiilor, ci din cauza minciunilor spuse de-a lungul anilor in care a „gestionat” aceste investitii! Lucrurile sunt clare, iar vina le apartine tuturor celor implicati, dar mai ales domniei sale, fiindca a cerut atat de multe modificari ale proiectelor, incat nimeni nu mai vrea sa isi asume acum vreo alta ilegalitate! Scuze ar trebui sa isi ceara in fata tuturor lugojenilor, fiindca e si primarul celor care nu ii sunt prieteni de familie de 20 de ani, nu doar a celor care l-au votat. Sa isi ceara iertare tuturor lugojenior, carora le-a cheltuit banii pe investii blocate din cauza ilegalitatilor. Asta nu inainte sa ii legitimeze pentru a se convinge ca nu sunt carcotasi! Restul sunt povesti si minciuni pe care nu le mai crede nimeni, decat el si celalalt actor care joaca in piesa de prost gust si fara spectatori „Ora adevarului”!

  P.S. Sunt convins ca pe asta nu a stiut-o!

  https://dexonline.ro/definitie/inaugurare

  INAUGURÁRE, inaugurări, s. f. Acțiunea de a inaugura; deschidere solemnă sau dare în folosință a unei construcții, a unei lucrări etc.

  • Garda Lugojeana

   4 aprilie 2017 at 20:02

   In „Saivanul Rosu” nu voi face baie nici eu, nici voi, ci urmasii urmasilor nostri !

   Balneo-inginerul asteapta in aceasta primavara cote istorice ale raului Timis si astfel bazinele exterioare si cele interioare se vor umple cu apa proaspata si verde.

   Balneo-inginerul a descoperit ca perioada de incubatie a algelor, in special matasea broastei, este de cateva luni, astfel ca prin toamna vom face cu totii sedinte de fungo-venero-terapie 🙂

   Preasfintitul Cerbu va oficia si o resfintire : ” Boldea a dat , Boldea a luat, Boldea fie laudat !

 2. daniel

  4 aprilie 2017 at 18:11

  Abureala ieftina !Constructorul nu poate continua lucrarile deoarece nu mai primeste materiale si alte necesare din cauza problemelor financiare si daca Boldea vroia sa fie corect cu lugojenii sa fii facut plangere penala pt. nerespectarea contractului in urma cu un an.Oare ce mai asteapta?

 3. Boroşteanu Cristian Ştefan

  5 aprilie 2017 at 20:36

  Va mai curge multă apă pe Timiș, până când de vor finaliza cele două obiective. Bani irosiți degeaba, în loc să se investească în sănătate și învățământ. Lugojul merită mai mult…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe în Administrație

Zece proiecte de drumuri din Timiș primesc finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală

Banatenii6 decembrie 2017

Cine se ocupă cu deszăpezirea pe drumurile din Timiș

Banatenii24 noiembrie 2017

Lucrări la drumurile din Banat. Unde se circulă cu restricții

Banatenii27 octombrie 2017

Consilierii județeni vor reglementa situația transportului de persoane până în 2019

Banatenii25 octombrie 2017

Cursă reluată spre Bucureşti, de la Aeroportul Timişoara

Banatenii24 octombrie 2017

Încep să pice primarii care au făcut afaceri cu Măran. Doi au ajuns la DNA. Câți mai urmează?

Banatenii19 octombrie 2017

Biroul Vamal de Interior Timiș are un nou sediu

Banatenii18 octombrie 2017

Consilierii județeni alocă bani pentru modernizarea și lărgirea mai multor drumuri din Timiș

Banatenii17 octombrie 2017

Consilierii judeţeni se întrunesc în şedinţă. Mai multe drumuri din Timiş intră în reabilitare

Banatenii11 octombrie 2017

Un consilier local din Timișoara “inventariază” gropile din drumurile municipiului de pe Bega

Banatenii2 octombrie 2017

Pe ce drumuri din Banat se circulă cu restricţii, din cauza lucrărilor de remediere

Banatenii29 septembrie 2017

Consilierii judeţeni din Timiş se întâlnesc în şedinţă, pentru a discuta vânzarea unor spaţii, desfiinţarea unor centre de copii şi alte proiecte

Banatenii22 septembrie 2017