Sport

Campionatul Naţional de Gimnastică, gata de start. Vezi declaraţiile sportivilor şi antrenorilor ajunşi la Lugoj

Campionatul Naţional de Gimnastică, gata de start. Vezi declaraţiile sportivilor şi antrenorilor ajunşi la Lugoj

Autoliv

Campionatul Național Individual de Gimnastică este gata să ia startul la Lugoj. Aparatele au fost montate în Sala Sporturilor I. K. Ghermănescu încă din seara zilei de 9 noiembrie, iar cei mai buni sportivi din țară la categoriile Juniori I și II de la Dinamo, Steaua, Bistrița, Timișoara, Reșița, Târgu Mureș sau Brașov au ajuns deja la Lugoj. Ziua de joi, 10 noiembrie a fost dedicată acomodării, urmând ca de vineri, 11 noiembrie să înceapă concursul propriu zis.

A venit toată lumea. Suntem gata cu pregătirile. Am aranjat, totul arată bine. Sperăm să se desfășoare concursul în condiții cât mai bune. Au venit cei mai buni sportivi din țară de la Dinamo, Steaua, Bistrița, Timișoara, Reșița, Târgu Mureș, Brașov, cam tot ce înseamnă gimnastică în România. În ceea ce privește sportivii Lugojului, au venit și cei doi gimnaști de la lotul național, Alexandru Bănicioiu și Rafael Szabo. I-am urmărit la antrenamente și par destul de pregătiți și sper să devină campionii țării”, a declarat Adrian Meleancă,profesor la CSŞ Lugoj.

La competiția națională de la Lugoj a ajuns și Adrian Ianculescu, antrenorul lotului național de juniori, care este lugojean de origine, iar întoarcerea pe meleagurile locale este de bun augur.

“ Întoarcerea acasă e tot timpul plăcută. Avem și doi lugojeni la lot, care sperăm să facă treabă bună. De la amândoi avem așteptări, mai ales că pentru Alexandru Bănicioiu este ultimul concurs la acest nivel. El va trece la seniori și sperăm să facă treabă bună”, a afirmat Adrian Ianculescu.

Printre sportivii care vor reprezenta Lugojul la această competiție se află și doi sportivi cooptați la lotul național de juniori. Este vorba despre Rafael Szabo și Alexandru Bănicioiu, care și-au propus să câștige cât mai multe medalii în fața propriilor suporteri.

“Mă aștept la un câștig foarte bun pentru mine și pentru restul colegilor mei. Vreau să fie un concurs corect, în care să nu se trișeze. La lot avem un program destul de dificil, cu două antrenamente pe zi și școală, ceea ce pentru un copil este foarte dificil. Însă satisfacțiile sunt pe măsură. Am mari emoții când mă strigă pentru a urca pe podium. E foarte frumos”, a precizat Rafael Szabo.

“În primul rând îmi doresc să am un concurs bun și sper să câștig individualul. De trei ani sunt la lotul național și mă descurc destul de bine.  Îmi doresc să ies campion la inele, la bară și cel mai important, vreau să câștig individualul”, a continuat Alexandru Bănicioiu.

În afară de cei doi sportivi cooptați la lot, Clubul Sportiv Școlar Lugoj va mai fi reprezentat la actuala ediție a naționalelor de Norbert Marcu, Răzvan Micloş Patrik Voichescu și Lorenzo Pecie.

Vineri, 11 noiembrie, vor avea loc finalele la individual, la Juniori II, nivel III, de la ora 10, după ce acomodarea pe aparate va începe de la ora 9.  În după- amiaza aceleiaşi zile, se vor disputa finalele la Juniori II şi Juniori I, nivel IV şi V. Acomodarea sportivilor pe aparate va fi de la ora 15, iar de la ora 16 va începe concursul. Sâmbătă, 12 noiembrie, de la ora 10, se vor desfăşura finalele pe aparate, unde vor participa cei mai buni opt sportivi la fiecare categorie în parte.

 

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Sport

Înotători din Norvegia, la pregătire în Reșița. Sportivii sunt antrenați de o reșițeancă

Banatenii23 iunie 2017

De ce este bine sa ne creem conturi la mai multe case de pariuri

Banatenii22 iunie 2017

De ce se implică Nicolae Robu în transferurile de la Poli: „Eu am avut inițiativa creării acestei echipe”

Banatenii22 iunie 2017

Raliu în Banat! Între Nădrag și Fârdea se desfășoară “Cupa României la Automobilism – ACR-CNAK TIMIS 2017”

Banatenii21 iunie 2017

Piloţii de la Moto Extrem Lugoj, din nou pe podium în etapa de la Zărneşti

Alina Damian14 iunie 2017

Lugojeanul Ioan Ladanyi a fost eliminat de la Campionatul Mondial de Biliard

Banatenii14 iunie 2017

Medalie de argint pe echipe la Campionatul Naţional pentru gimnaştii lugojeni de la Clubul Sportiv Şcolar

Alina Damian12 iunie 2017

Turneu internațional de baschet la Lugoj, pentru old-boys

Banatenii9 iunie 2017

Lugojenii sunt așteptați să se înscrie la un campionat de bowling

Daniel Groza8 iunie 2017

Lugojeanul Ioan Ladanyi va participa din nou la Campionatul Mondial de biliard

Banatenii3 iunie 2017

Un lugojean în vârstă de 72 de ani este în premieră campion naţional la pescuit

Alina Damian30 mai 2017

Reprezentanţi ai zece sporturi se vor reuni pe platoul Casei de Cultură

Alina Damian26 mai 2017