Politică

Buciu ar cumpăra utilaje pentru asfaltări şi guri de canal la Lugoj

Buciu ar cumpăra utilaje pentru asfaltări şi guri de canal la Lugoj

Autoliv

Candidatul independent Claudiu Buciu a susţinut, marţi după-masa, o conferinţă de presă în care a vorbit despre schimbul de terenuri dintre primarul Boldea şi omul de afaceri Florin Măran, despre lansarea candidaţilor PSD pentru primărie şi consiliu local, dar şi despre viitorul infrastructurii rutiere lugojene.

Buciu a precizat că, dacă va ajunge primar, va cumpăra pentru Lugoj utilaje care să îi permită să asfalteze străzile aşa cum scrie în lege, dar şi care să poată aduce la nivel cu asfaltul gurile de canal din municipiu.

„Obligatoriu avem nevoie de utilaje pentru repararea drumurilor, nu ne putem permite încă patru ani să plătim reparaţii la nişte drumuri executate prost, aceloraşi firme de casă ale primarului. Boldea l-a criticat pe Marius Martinescu, la candidatura din 2008, că nu a ridicat nicio gură de canal, acum suntem în exact acelaşi loc ca şi atunci, nu există nicio gură de canal în oraş la nivel”, a explicat candidatul Claudiu Buciu.

Acesta a precizat şi faptul că este de acord cu centura de sud a Lugojului, care ar scăpa complet oraşul de traficul greu şi ar creşte şansele pentru atragerea de investitori, fiind realizabilă din fonduri europene.

„Ambruş a vorbit despre o pasarelă de 10 milioane de euro prin oraş. Eu o consider o aberaţie, aşa ceva nu se poate face din bani europeni, Ambruş nu ştie însă asta. Avem nevoie însă de centura de sud, dar şi de un cadastru al străzilor, parcărilor şi trotuarelor din oraş, trebuie să ştim exact unde avem de executat lucrări, să ne folosim de tehnologie, de calculator, să reparăm”, a mai precizat Buciu.

Costul unui utilaj pentru aducerea la nivel a gurilor de canal este de 150.000 de euro. Citeşte pe larg, în ziarul Cetăţeanul de joi, 14 aprilie, despre plângerea făcută de fostul primar Martinescu la DNA contra schimbului de terenuri dintre Boldea şi Măran, cum a fost aceasta plimbată între poliţie şi parchet, dar şi despre cum au acaparat Tehnocer şi Matcon aproape toate lucrările publice din municipiu.

Vezi comentarii (3)

3 Comments

 1. Boian Cornel

  12 aprilie 2016 at 17:54

  Bine, d-le Buciu,trebuie sa creezi un serviciu (ATENTIE :pana in 1989 a existat sub conducerea raposatului Sas,dupa 1989 s-a chemat Edilco,asa a disparut ????),presupun ca ai facut un studiu al rentabilitatii acestui serviciu,sau e gandit numai sa mute banii din Bugetul Local la acest serviciu.Sfatul meu este ,ca pana la alegeri sa prezinti un proiect al eficientei unui serviciu ce obiect de activitate drumurile municipale.

 2. Eusebiu

  13 aprilie 2016 at 12:06

  De ce nu a facut asta cand a fost sef la investii?De ce doar acuma cand se afla in „pozitia” de contracandidat gaseste solutii si vede rezolvarile anumitor situatii.
  Cat timp a stat acolo printre politicieni de ce s-a complacut oare?
  A lucrat in primarie si a facut exact ce a facut si Martinescu, adica 0.Acuma amandoi sunt mari candidati independenti (ca asa e la moda sa fi independent).

 3. indy

  13 aprilie 2016 at 16:29

  Domnule Buciu, daca doriti sa deveniti primar mai bine ati veni cu un plan fezabil bazat pe o strategie bine pusa la punct! Nu veniti cu acuze si denigrari ca suntem scarbiti de astfel de personaje! Momentan ne prezentoate doar vise si kank-kan-uri! Ori veniti cu ceva concret planificat ori mai bine ne lasati ca nu va deosebiti de ceilalti decat prin faptul ca sunteti independent!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Politică

Un deputat de Timiș cere ca legea vaccinarii obligatorii să treacă în regim de urgență prin Parlament

Banatenii11 august 2017

Francisc Boldea își face public fluturașul de salariu. Vezi ce sumă primește lunar în mână

Banatenii4 august 2017

Grindeanu nu renunță la PSD. Filiala din Timiș îi susține oficial contestația la decizia de excludere din partid

Banatenii28 iulie 2017

Secretarul Comisiei de Buget din Camera Deputaţilor: „PSD consideră că bugetul public este un instrument aflat la dispoziția sa”

Banatenii27 iulie 2017

Primarul din Moldova Nouă şi-a anunţat demisia pe Facebook: “Se pare că încă nu sunt pregătit pentru această clasă politică”

Banatenii26 iulie 2017

Întâlnire de taină între Grindeanu şi Dobra, cu câteva ore înainte de şedinţa în care se decide soarta PSD Timiş

Banatenii25 iulie 2017

Noul prefect de Caraş-Severin, contestat de cel care l-a învins în alegeri: “E greu de înţeles de ce au numit un perdant”

Banatenii21 iulie 2017

Fostul preşedinte al PNL Lugoj contestă excluderea sa din partid:”Hotărârea mi se pare total ilegală”

Banatenii19 iulie 2017

Fostul preşedinte al PNL Lugoj a fost exclus din partid. Ioan Ambruş îşi pierde şi funcţia de consilier

Banatenii18 iulie 2017

Câţi bani au primit partidele politice de la bugetul de stat în luna iulie

Banatenii12 iulie 2017

Doi foşti viceprimari şi un consilier local din Banat, găsiţi incompatibili şi în conflict de interese penal de ANI

Banatenii7 iulie 2017

Francisc Boldea nu se retrage! Astăzi va fi ales pentru un nou mandat în fruntea PSD Lugoj

Banatenii29 iunie 2017