Administrație

Bombă socială la Lugoj. Aproximativ 90 de familii riscă evacuarea, iar Primăria nu are o soluţie

Bombă socială la Lugoj. Aproximativ 90 de familii riscă evacuarea, iar Primăria nu are o soluţie

Autoliv

Banatenii

Circa 90 de familii din cartierul lugojean Modial-Bocşei sunt la un pas de a rămâne pe străzi. Chiriaşii locuiesc, fără contracte, în clădirile ce aparţin omului de afaceri Florin Măran, care este şi proprietarul societăţii Tehnocer – fosta fabrica de cărămidă – din cartierul respectiv.

Zilele trecute, Măran le-a trimis contracte de chirie şi i-a anunţat că nu le va mai permite să folosească locuinţele, dacă nu vor plăti utilităţile. “De zece ani stau acolo. Şi nu plătesc nimic, iar pentru unii plătesc eu şi curentul. Nu se mai poate. Cei care refuză să semneze contractele, îi evacuez”, a declarat omul de afaceri pentru banatenii.ro

Florin Măran a cumpărat în urmă cu 10 ani, fosta fabrică de cărămidă din cartierul Mondial şi terenurile şi locuinţele care au aparţinut fabricii. Printr-o înţelegere cu Consiliul Local Lugoj, a cedat administraţiei locale, partea stângă a cartierului, terenuri şi locuinţe, în schimbul unui teren de pe str. Timişoarei, unde astăzi se află centrul logistic Lidl.

Pentru chiriaşii locuinţelor din partea dreaptă, Primăria şi Consiliul Local Lugoj ar fi trebui să găsească o soluţie, deoarece omul de afaceri a avertizat, în mai multe rânduri, că are nevoie de terenul respectiv şi că nu îi mai poate ţine pe chiriaşi, mai ales că aceştia nu achitau niciun ban pentru chirie şi utilităţi.

În momentul de faţă, la Lugoj ar putea exploda o adevărată bombă socială, pentru că Măran nu mai este dispus să facă concesii, iar Primăria nu are nicio soluţie, chiar dacă au trecut 10 ani de zile de la schimbul de teren.

“Acum nu avem nicio soluţie şi nu cred că poate să spună cineva, că poate găsi o soluţie pentru cei de acolo. Noi le-am oferit teren, dar nu au bani să-şi facă locuinţe. Mai sunt şi alţi chiriaşi care plătesc chirie în Lugoj, nu sunt singurii. Dacă vor fi evacuaţi, noi nu avem o soluţie la momentul acesta. Poate pentru câţiva, care accepta, le vom putea pune la dispoziţie câteva camere în blocul social de pe Buziaşului”, a spus primarul Francisc Boldea.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Marius

    11 iulie 2017 at 17:01

    Nu inteleg de ce oamenii aceia nu isi platesc macar utilitatile , nu au loc de munca ?? cand sunt atati angajatori care abia ii asteapta ??

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Administrație

S-au stabilit firmele care adună gunoiul în Timiș, în următorii cinci ani. La Lugoj și Buziaș, tariful va fi mai mare decât la Timișoara

Banatenii16 august 2017

Lugojul rămâne fără apă. Meridian face lucrări la magistrala orașului

Banatenii16 august 2017

Pasajul „Jiul” din Timișoara se închide până în septembrie

Banatenii11 august 2017

Cum își schimbă Fiscul din Timiș programul de lucru în perioada următoare

Banatenii11 august 2017

VIDEO Penalități și rezilieri parțiale pentru constructorii autostrăzii Lugoj-Deva. Cu ce l-au supărat pe ministru

Banatenii11 august 2017

Primăria Dumbrăvița a cumpărat 20 de pixuri cu 145 de lei bucata

Banatenii10 august 2017

Serviciile de Evidența Persoanelor și Starea Civilă din Lugoj se mută în sediu nou. Din aceeași locație se vor elibera și pașapoartele

Banatenii9 august 2017

Locomotivele de epocă de la Reșița sunt mâncate de rugină. De ce nu pot fi reabilitate

Banatenii9 august 2017

Primarul Sorin Munteanu cere sprijinul locuitorilor: Colonada de la Buziaş, recent reabilitată, a fost vandalizată!

Banatenii4 august 2017

CNAIR trimite dronele să supravegheze șantierele autostrăzilor din România. Imaginile vor putea fi văzute de toată lumea

Banatenii2 august 2017

Reșițenii vor fi alarmați în fiecare lună. IGSU face exerciții publice

Banatenii1 august 2017

Avertisment în Timiș, din cauza caniculei! Aquatim cere limitarea consumului de apă

Banatenii1 august 2017