Lugojeanul

Administrație

Bombă socială la Lugoj. Aproximativ 90 de familii riscă evacuarea, iar Primăria nu are o soluţie

Bombă socială la Lugoj. Aproximativ 90 de familii riscă evacuarea, iar Primăria nu are o soluţie

Autoliv

Banatenii

Circa 90 de familii din cartierul lugojean Modial-Bocşei sunt la un pas de a rămâne pe străzi. Chiriaşii locuiesc, fără contracte, în clădirile ce aparţin omului de afaceri Florin Măran, care este şi proprietarul societăţii Tehnocer – fosta fabrica de cărămidă – din cartierul respectiv.

Zilele trecute, Măran le-a trimis contracte de chirie şi i-a anunţat că nu le va mai permite să folosească locuinţele, dacă nu vor plăti utilităţile. “De zece ani stau acolo. Şi nu plătesc nimic, iar pentru unii plătesc eu şi curentul. Nu se mai poate. Cei care refuză să semneze contractele, îi evacuez”, a declarat omul de afaceri pentru banatenii.ro

Florin Măran a cumpărat în urmă cu 10 ani, fosta fabrică de cărămidă din cartierul Mondial şi terenurile şi locuinţele care au aparţinut fabricii. Printr-o înţelegere cu Consiliul Local Lugoj, a cedat administraţiei locale, partea stângă a cartierului, terenuri şi locuinţe, în schimbul unui teren de pe str. Timişoarei, unde astăzi se află centrul logistic Lidl.

Pentru chiriaşii locuinţelor din partea dreaptă, Primăria şi Consiliul Local Lugoj ar fi trebui să găsească o soluţie, deoarece omul de afaceri a avertizat, în mai multe rânduri, că are nevoie de terenul respectiv şi că nu îi mai poate ţine pe chiriaşi, mai ales că aceştia nu achitau niciun ban pentru chirie şi utilităţi.

În momentul de faţă, la Lugoj ar putea exploda o adevărată bombă socială, pentru că Măran nu mai este dispus să facă concesii, iar Primăria nu are nicio soluţie, chiar dacă au trecut 10 ani de zile de la schimbul de teren.

“Acum nu avem nicio soluţie şi nu cred că poate să spună cineva, că poate găsi o soluţie pentru cei de acolo. Noi le-am oferit teren, dar nu au bani să-şi facă locuinţe. Mai sunt şi alţi chiriaşi care plătesc chirie în Lugoj, nu sunt singurii. Dacă vor fi evacuaţi, noi nu avem o soluţie la momentul acesta. Poate pentru câţiva, care accepta, le vom putea pune la dispoziţie câteva camere în blocul social de pe Buziaşului”, a spus primarul Francisc Boldea.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Marius

    11 iulie 2017 at 17:01

    Nu inteleg de ce oamenii aceia nu isi platesc macar utilitatile , nu au loc de munca ?? cand sunt atati angajatori care abia ii asteapta ??

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Administrație

Încep să pice primarii care au făcut afaceri cu Măran. Doi au ajuns la DNA. Câți mai urmează?

Banatenii19 octombrie 2017

Biroul Vamal de Interior Timiș are un nou sediu

Banatenii18 octombrie 2017

Consilierii județeni alocă bani pentru modernizarea și lărgirea mai multor drumuri din Timiș

Banatenii17 octombrie 2017

Consilierii judeţeni se întrunesc în şedinţă. Mai multe drumuri din Timiş intră în reabilitare

Banatenii11 octombrie 2017

Un consilier local din Timișoara “inventariază” gropile din drumurile municipiului de pe Bega

Banatenii2 octombrie 2017

Pe ce drumuri din Banat se circulă cu restricţii, din cauza lucrărilor de remediere

Banatenii29 septembrie 2017

Consilierii judeţeni din Timiş se întâlnesc în şedinţă, pentru a discuta vânzarea unor spaţii, desfiinţarea unor centre de copii şi alte proiecte

Banatenii22 septembrie 2017

Drum închis spre o stațiune din Caraș-Severin. Se execută lucrări de consolidare

Banatenii19 septembrie 2017

VIDEO Robu publică două filmări cu șoferi periculoși din Timișoara. „Indiferent de câte injurii voi avea parte…EU VOI FI ÎNVINGĂTORUL”

Banatenii14 septembrie 2017

Reşiţenii, chemaţi să-şi achite impozitele fără majorări de întârziere

Banatenii12 septembrie 2017

Primarul Buziaşului a decis să returneze peste 5.000 de lei, pe care i-a folosit din bugetul local pentru cursurile la mare

Banatenii12 septembrie 2017

Primăria Lugoj este verificată de către Curtea de Conturi. A fost reclamată de către doi consilieri locali

Banatenii11 septembrie 2017