Administrație

BOLOGA-CSM: “Consiliul Local Lugoj va trebui să aloce sumele necesare sportului de performanță”

BOLOGA-CSM: “Consiliul Local Lugoj va trebui să aloce sumele necesare sportului de performanță”

Autoliv

Situația financiară a CSM Lugoj rămâne în continuare incertă din cauza finanțării de 850 de mii de lei blocată la CJT Timiș. Într-o conferință de presă, susținută miercuri, directorul Gheorghe Bologa a declarat că dacă banii de la CJT nu vor veni, Consiliul Local va trebui să aloce sume suplimentare. În momentul de față, CSM are datorii de peste 130 de mii de lei către sportivi și către mai multe societăți comerciale.

“Toată treaba a fost generată de lipsa de finanțare de la Consiliul Județean. Deși din luna mai se știa că vom primi 850 de mii de lei, până la această dată nu sunt semne că se vor îndrepta bani către clubul nostru. În cazul în care în acest an, CJT nu va mai finanța cluburile cu fonduri nerambursabile, atunci Consiliul Local din Lugoj va trebui să identifice venituri suplimentare și să aloce la următoarea rectificare sumele necesare sportului de performanță din Lugoj. La această oră suma nu este calculată, dar până la 31 iulie s-a cheltuit peste un milion de lei, doar din sumele primite de la Consiliul Local. Soluția o va identifica grupul de consilieri PSD-ALDE. Au majoritatea și dacă doresc să sprijine sportul, o vor face”, a declarat Bologa.

Bologa trage de consilierii PSD să facă rost de bani

În legătură cu blocajul de la CJT Timiș, Bologa spune că face demersuri în continuare pentru primirea banilor.

“Am cerut la Curtea de Conturi să ni se spună de ce sau cum interpretează finanțarea din bani publici a cluburilor de drept public. M-au trimis către inițiatorul legii, către Camera Deputaților. De aici am primit un răspuns care m-a trimis spre Comisia de Tineret și Sport, pentru că ei au inițiat legea. Aștept acum răspunsul de la comisie”, susține Bologa.

Președintele CSM spune că aleșii lugojeni care fac parte din Consiliul Județean Timiș ar trebui să depună eforturi să deblocheze situația, mai ales că doi dintre ei, Nicu Bădina și Călin Dobra fac parte din Comisia Economică, cel din urmă fiind președinte.

“A apelat un domn la mine să dau mai mulți bani la secția de fotbal și mi-a spus că o să mă ajute și el să primesc banii de la CJT pentru club. Și așa m-au ajutat: prima dată m-au păcălit, m-au pus să vin cu cazierul fiscal zero că o să primesc cei 850 de mii de lei.  Am plătit la Finanțe 70 de mii de lei ca să pot să primesc cazier fiscal zero și nu mi-au dat bani. Acum mi-au cerut să plătesc restanțele la fotbaliști, dar domnul cu care am discutat, președintele Comisiei Economice, nu deblochează situația de la CJT. Eu am făcut demersurile să mă duc în audiență la domnul președinte Grindeanu să găsim o soluție”, a mai spus Bologa.

Vezi comentarii (2)

2 Comments

  1. Bianka

    3 august 2016 at 13:32

    Oare ce salariu are domnu’ Bologa de la club ?? Nu l-ati intrebat ??? Ar fi fost interesant …..

  2. Borosteanu Cristian Stefan

    3 august 2016 at 13:43

    Daca PSD-ALDE au majoritate in CL Lugoj, asta inseamna ca pot face orice doresc?. Mai bine sa caute domnul Bologa, finantare privata pentru sportul lugojean.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Administrație

Lucrări pe autostrada A1 Deva-Nădlag. Se frezează asfaltul şi se circulă pe o singură bandă

Banatenii26 iulie 2017

Lugojul rămâne fără apă. Se execută lucrări la una dintre uzine

Banatenii25 iulie 2017

Şedinţă de consiliu pentru majorarea salariilor funcţionarilor din Primăria Lugoj

Banatenii25 iulie 2017

Reşiţa primeşte de la Guvern peste 18 milioane de lei pentru o grădiniţă, două poduri şi mai multe drumuri de acces

Banatenii21 iulie 2017

VIDEO Dezastru ecologic pe malul râului Timiş. Zeci de tone de deşeuri sunt aruncate pe locul unde, în trecut, lugojenii ieşeau la iarbă verde

Banatenii21 iulie 2017

VIDEO – Oraşul cu stâlpii în mijlocul drumului. Cum au asfaltat trotuarele şi drumurile edilii unui oraş din Banat

Banatenii18 iulie 2017

Reşiţa, o nouă etapă pentru prevenirea virusului Zika. Reşiţenii pot primi amenzi dacă nu execută dezinsecţia imobilelor proprii

Banatenii17 iulie 2017

Majorările salariale din administraţie aduc concedieri la Primăria Lugoj: “Mai bine să fie mai puţini, cu salarii mai bune, care vor să muncească”

Banatenii17 iulie 2017

GEC Nera acuză Romsilva că a lăsat în paragină una dintre cele mai frumoase zone turistice din Banat

Banatenii17 iulie 2017

Pe mai multe drumuri din Banat se circulă cu resticţii din cauza lucrărilor. Vezi unde stai în trafic

Banatenii14 iulie 2017

Primăria Reşiţa cere locuitorilor să respecte cu stricteţe regulile de curăţenie din oraş

Banatenii14 iulie 2017

Administraţia Lugojului investeşte 4,8 milioane de lei în reabilitarea unei uzini. Trei cartiere ar trebui să aibă apă mai bună

Banatenii13 iulie 2017