Administrație

Bazinul acoperit din Lugoj e tot cu lacătul pe ușă. Puține șanse să fie deschis în acest an!

Bazinul acoperit din Lugoj e tot cu lacătul pe ușă. Puține șanse să fie deschis în acest an!

Autoliv

SPA-ul din Lugoj e și acum cu lacătul pe ușă, chiar dacă a fost inaugurat în luna mai, iar primarul a promis vehement că în maxim o lună de zile va fi deschis populației. Investiție de aproape 4 milioane de lei, din bugetul local, bazinul acoperit de la Lugoj trebuia să fie deschis în 2015.

În mai 2016, în plină campanie electorală, Francisc Boldea a forțat inaugurarea bazinului acoperit din Lugoj, deși cunoștea foarte bine și la acea oră toate problemele care blochează investiția. Manifestarea a fost cam ca pe vremea regimului comunist, primarul Boldea dând dispoziție să fie aduși și băgați în jacuzzi tinerii de la Ansamblul de Dansuri “Lugojana”, majorete și popi care să dea culoare evenimentului.

Însă asta nu l-a mulțumit pe actualul primar. La câteva zile după inaugurare, într-o ședință de partid și-a muștruluit colegii că nu au fost în stare să aducă mai multă lume la inaugurare. Evenimentul din mai a fost subiect de bășcălie și pentru presa centrală, care a arătat că la Lugoj s-a inaugurat un bazin, închis imediat după manifestare.

Primarul dă vina pe constructor, constructorul scoate la iveală greșeli grave de proiectare

Din mai, a trecut luna de zile pe care primarul o dădea ca necesară pentru obținerea avizelor și angajarea personalului ca bazinul să fie deschis populației. E 15 septembrie și Cetățeanul i-a cerut primarului Francisc Boldea să explice de ce nu e deschis SPA-ul nici la această dată. Francisc Boldea și-a schimbat declarațiile și dă vina exclusiv pe constructor. “Le-am cerut șefului de la Urbanism și celui de la Direcția Tehnică să evalueze situația de acolo cu constructorul, care are depusă o garanție pe care cred că o să o luăm și o să o folosim la continuarea lucrărilor”, a declarat primarul Francisc Boldea pentru Cetățeanul, fără să poată preciza dacă în acest an bazinul va funcționa.

Constructorul susține însă că declarațiile primarului nu sunt adevărate și că blocarea investiție ține de greșelile făcute în proiect. “Eu ca să pot continua lucrările depind de dispoziția de șantier pe care trebuie să o dea proiectantul. Eu nu pot să lucrez fără să am o dovadă că proiectanții nu rezolvă ce au greșit. Nu pot să finalizez lucrările cu cazanul de 35 de kilowați, pentru că ăla e pentru o casă, nu pentru un ștrand.  Asta e doar un exemplu. Ei trebuie să schimbe soluțiile tehnice care nu corespund, inclusiv la partea de tubulatură”, a spus Nelu George, patronul firmei de construcții care lucrează la bazinul acoperit. Acesta a mai precizat că a cerut aceste documente de luni de zile, dar că nici în prezent nu le-a primit și că nu va relua lucrările până problemele nu vor fi rezolvate.

Inagini de la inaugurarea bazinului

inaugurare bazin nefunctional lugoj boldea foto cetateanul mai 2016 (19) inaugurare bazin nefunctional lugoj boldea foto cetateanul mai 2016 (18) inaugurare bazin nefunctional lugoj boldea foto cetateanul mai 2016 (17) inaugurare bazin nefunctional lugoj boldea foto cetateanul mai 2016 (16)  inaugurare bazin nefunctional lugoj boldea foto cetateanul mai 2016 (22) inaugurare bazin nefunctional lugoj boldea foto cetateanul mai 2016 (14) inaugurare bazin nefunctional lugoj boldea foto cetateanul mai 2016 (13) inaugurare bazin nefunctional lugoj boldea foto cetateanul mai 2016 (11)

Vezi comentarii (2)

2 Comments

  1. Borosteanu Cristian Stefan

    15 septembrie 2016 at 17:54

    Primaria nu se poate atinge de acea garantie. Dar primarul vorbeste doar neadevaruri.

  2. Pingback: Boldea îi trimite pe lugojeni la strandul din Mako, cu reducere 25% pentru cei cu „buletin de Lugoj” | Cetateanul.ro

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Mai multe în Administrație

S-au stabilit firmele care adună gunoiul în Timiș, în următorii cinci ani. La Lugoj și Buziaș, tariful va fi mai mare decât la Timișoara

Banatenii16 august 2017

Lugojul rămâne fără apă. Meridian face lucrări la magistrala orașului

Banatenii16 august 2017

Pasajul „Jiul” din Timișoara se închide până în septembrie

Banatenii11 august 2017

Cum își schimbă Fiscul din Timiș programul de lucru în perioada următoare

Banatenii11 august 2017

VIDEO Penalități și rezilieri parțiale pentru constructorii autostrăzii Lugoj-Deva. Cu ce l-au supărat pe ministru

Banatenii11 august 2017

Primăria Dumbrăvița a cumpărat 20 de pixuri cu 145 de lei bucata

Banatenii10 august 2017

Serviciile de Evidența Persoanelor și Starea Civilă din Lugoj se mută în sediu nou. Din aceeași locație se vor elibera și pașapoartele

Banatenii9 august 2017

Locomotivele de epocă de la Reșița sunt mâncate de rugină. De ce nu pot fi reabilitate

Banatenii9 august 2017

Primarul Sorin Munteanu cere sprijinul locuitorilor: Colonada de la Buziaş, recent reabilitată, a fost vandalizată!

Banatenii4 august 2017

CNAIR trimite dronele să supravegheze șantierele autostrăzilor din România. Imaginile vor putea fi văzute de toată lumea

Banatenii2 august 2017

Reșițenii vor fi alarmați în fiecare lună. IGSU face exerciții publice

Banatenii1 august 2017

Avertisment în Timiș, din cauza caniculei! Aquatim cere limitarea consumului de apă

Banatenii1 august 2017