Sport

Baschetul nu are loc la Lugoj! Competiţie care trebuia să se desfăşoare în oraş, mutată la Buziaş

Baschetul nu are loc la Lugoj! Competiţie care trebuia să se desfăşoare în oraş, mutată la Buziaş

Autoliv

Old Boys Lugoj, în colaborare cu ACS Pro Baschet organizează sâmbătă, 9 aprilie un turneu internaţional de baschet old boys, la care vor participa două echipe din localităţile sârbeşti Pancevo şi Novoselo, şi patru echipe româneşti, din Cluj, Timişoara, Arad şi Lugoj.

Competiţia se va desfăşura la Sala Sporturilor din Buzias, pe durata întregii zile, cu începere de la orele 10, pe sistem de grupe, semifinale şi finală. Cel mai tânăr jucător al turneului are 38 de ani, iar cel mai vârstnic 58.

Echipa Old Boys a Lugojului este formată din: Cristian Boncia, Alvin Mengherle, Ciprian Cîrlig, Stelian Vega, Cătălin Stancu, Cezar Buşan, Cristian Gogu, Sorin Micşa, Carol Bejan şi americanul Baron Nowerton. Aceasta a fost înfiinţată în urmă cu cinci ani, însă sportivii se cunosc între ei de mult mai mult timp.

“Toţi jucătorii participanţi la turneu sunt foşti baschetbalişti de prima şi a II-a ligă, care acum activează doar din plăcere”, a precizat Cătălin Stancu, principalul organizator al competiţiei.

Organizatorul a menţionat ca şi-ar fi dorit ca turneul să se desfăşoare la Lugoj, în Sala Sporturilor Lavinia Miloşovici, însă seniorii Lugojului la baschet nu au găsit înţelegere din partea celor care au sala în administrare.

“Mi-ar fi plăcut ca întrecerea să se desfăşoare la Lugoj. Ar fi fost frumos deoarece este orasul meu natal şi jucătorii echipei provin de aici, însă nu am găsit niciun suport din partea celor care au în administraţie Sala Sporturilor Lavinia Miloşovici. Explicaţia pe care ne-au dat-o a fost că nu cunosc programul echipei de handbal şi ca vor să evite să se suprapună meciurile. În plus, suma pentru închirierea sălii este mult mai rentabilă la Buziaş. Poate anul viitor vom găsi mai multă îngăduinţă să organizăm turneul acasă, nu în deplasare”, a adăugat Cătălin Stancu.

Organizatorul a mai declarat că şi-a propus să facă din organizarea acestui eveniment o tradiţie, că îşi doreşte să crească în intesitate, să aducă mai mulţi sportivi, mai multe echipe şi întrecerea să se desfăşoare pe parcursul mai multor zile.

“ Vreau să le mulţumesc colegilor mei pentru sprijin şi angajament şi sper ca evenimentul să se desfăşoare în mod festiv, pentru că avem toate ingredientele necesare, respectiv jucători de calitate din partea tuturor echipelor şi o sală bine pusă la punct şi echipată foarte bine din punct de vedere sportiv. De asemenea aş dori să-i mulţumesc doamnei profesoare Elena Ignat pentru ajutor în organizarea turneului”, a conchis Cătălin Stancu, principalul organizator.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. coralia

    5 aprilie 2016 at 21:35

    DACA AR EXISTA UN ANTRENOR ADEVARAT LA LUGOJ CHIAR S-AR DEZVOLTA O SECTIE ADEVARATA DE BASCHET…asa mai asteptati CSM ar trebui sa evalueze putin situatia deoarece potential uman exista dar nu are cine sa se ocupe serios de el…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Sport

GOOOOOOOOOOOL! Ilie Dobre a intrat pentru a unsprezecea oară în Cartea Recordurilor

Banatenii27 iulie 2017

Începe Cupa Max Ausnit de la Lugoj, cu premii în valoare de peste 10.000 de euro. Încă te mai poţi înscrie

Banatenii26 iulie 2017

Moto Extrem Lugoj şi-ar putea încheia activitatea din cauză că a primit prea puţini bani de la Consiliul Judeţean

Alina Damian24 iulie 2017

100 de jandarmi asigură ordinea pentru meciul dintre Poli şi Steaua. Cum se face accesul în stadion

Banatenii21 iulie 2017

Primarul Timişoarei îi cheamă pe timişoreni să o sprijine pe Poli, la meciul cu FCSB: „Echipa are mare nevoie de bani”

Banatenii18 iulie 2017

Timişul va avea cea mai modernă bază hipică din România. Vor veni concurenţi din toată Europa şi din ţările arabe

Banatenii18 iulie 2017

Supercupa României la fotbal în sală se va desfăşura la Lugoj. Nume mari precum Belodedici sau Rotariu şi-au anunţat prezenţa

Alina Damian12 iulie 2017

VIDEO – Vreţi să săriţi cu paraşuta? O puteţi face în acest weekend, la Buziaş

Banatenii10 iulie 2017

Elevă de 10 pe linie, în pericol să abandoneze şcoala. Cum o poţi ajuta

Banatenii4 iulie 2017

Reșițenii sunt invitați la mișcare în aer liber pentru sănătate, manifestare ce va avea loc în centrul orașului

Banatenii28 iunie 2017

Patru ore de superspectacol AeroNautic la Surduc. Vezi programul complet al manifestărilor

Banatenii27 iunie 2017

Înotători din Norvegia, la pregătire în Reșița. Sportivii sunt antrenați de o reșițeancă

Banatenii23 iunie 2017