Social

„Balta lui Trițoiu” de la Făget s-a transformat într-o veritabilă junglă unde legea o fac braconierii

„Balta lui Trițoiu” de la Făget s-a transformat într-o veritabilă junglă unde legea o fac braconierii

Autoliv

Banatenii

Rămasă moștenire de pe vremea fostei orânduiri, „Balta lui Trițoiu” poartă și astăzi numele primarului comunist care a amenajat-o ca bază de agrement pentru clasa muncitoare. După ’89, balta a fost lăsată în paragină, iar gardul care împrejmuia oglinda de apă a fost dezafectat de către cetățenii certați cu legea și puși pe căpătuială. Cu toate că balta făcea parte din patrimoniul primăriei, niciun primar postdecembrist nu s-a gândit să o integreze în circuitul cotidian.

În urmă cu un an, balta a fost concesionată firmei Dam Service, care nici până în ziua de azi nu a trecut la reamenajarea ei, cu toate că în contractul de concesiune, în mod sigur este stipulat acest lucru. În urmă cu două săptămâni, pe luciul apei pluteau opt somni uriași care și-au găsit sfârșitul electrocutați de niște braconieri locali. În apropierea bălții, există un tablou de alimentare cu energie electrică, la care are acces oricine, deoarece acesta nu este prevăzut cu lacăt. Și astăzi se mai văd plutind câțiva pești aflați în putrefacție avansată și nicio autoritate nu s-a sesizat din oficiu pentru prinderea și pedepsirea făptașilor.

„Balta despre care se face vorbire a fost concesionată în urmă cu un an firmei Dam Service. Aceasta dorea să acceseze fonduri europene pentru transformarea iazului într-un loc de agrement. Se pare că proiectul a eșuat, iar dacă utilizatorul nu va reuși să respecte contractul de concesiune vom fi nevoiți să-l reziliem și să trecem balta din nou în patrimoniul primăriei”, a declarat Marcel Avram, primarul orașului Făget.

Până lucrurile se vor clarifica, ochiul de baltă, în loc să fie o oază de sănătate, rămâne o junglă în care legea o fac braconierii. Faptul că nu există un gard care să împiedice accesul persoanelor străine în incinta privată poate genera în viitor probleme neplăcute beneficiarului.

„Din cauza piedicilor întâmpinate, cred că voi renunța la proiectul inițial. Sunt în discuții cu cineva și dacă nu vom găsi soluții și surse de finanțare, voi face demersuri de renunțare la baltă. M-a surprins fapta reprobabilă a braconierilor. Am dispus imediat debranșarea panoului de distribuție de la rețeaua electrică. Proprietatea privată nu este respectată. Am pus afișe care menționau că accesul persoanelor străine este interzis dar nimeni nu le respectă”, precizează Mihai Dusllop, patronul Firmei Dam Service și utilizatorul bălții din Făget.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Cornel

    5 octombrie 2016 at 14:48

    Aici se ajunge,atunci cand contractele de concesiune sunt incheiate pe genunchi.Oare in contract nu sunt prevazute clauze clare prin care Primaria Faget sa pretinda daune concesionarului ?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social

Mai multe în Social

Salbăticia naturii surprinsă în toată splendoarea. Video viral realizat în Munții Banatului

Banatenii22 iunie 2017

Un oraș din Banat rămâne o zi fără apă la robinete

Banatenii21 iunie 2017

VIDEO Jurnalista din Timișoara care realizează superbele reportaje „Izolați în România”: „Înțelepciunea lor vine de undeva de sus”

Daniel Dancea21 iunie 2017

Ciobanii din Caraș, în război cu braconierii. Le-au otrăvit câinii ca să poată împușca animalele sălbatice

Banatenii21 iunie 2017

Un român a inventat casa care se construiește în șase zile, cu mai puțini bani decât una normală

Banatenii21 iunie 2017

VIDEO Turiștii care vizitează morile din Banat unice în Europa, așteptați cu „scoverzi”, „plășinți”, „coleășă”, „trașită”, „ches” și „păntofi”

Banatenii20 iunie 2017

Aproape 100 de cazuri noi de rujeolă au fost confirmate, în ultima săptămână, în Timiș

Banatenii19 iunie 2017

Mașină în flăcări pe un drum din Caraș-Severin. Autoturismul a luat foc după ce a fost implicat într-un accident

Banatenii19 iunie 2017

Gugulanii se plâng că sunt hăituiţi de polițiști şi nu sunt lăsaţi să-şi mai vândă țuica la “drumu mare”

Banatenii19 iunie 2017

Un nou ștrand termal din Timiș atrage mii de turiști

Banatenii14 iunie 2017

De ce nu au început lucrările la magazinul Dedeman din Lugoj

Banatenii13 iunie 2017

Un băieţel de trei ani, din Banat, suferă de o boală ciudată care nu-l lasă să se dezvolte. Părinţii nu mai au bani să-i asigure tratamentul

Banatenii13 iunie 2017