Actualitate

Bal de boboci fără muzică sau public din afara şcolii la un liceu din Lugoj

Bal de boboci fără muzică sau public din afara şcolii la un liceu din Lugoj

Autoliv

Unul dintre liceele de renume din Lugoj a renunţat la a mai organiza un bal obişnuit, la baza deciziei stând, potrivit surselor din cadrul liceului, mai multe scandaluri care au avut loc la finalul balului bobocilor din 2014. Mai exact, conducerea unităţii de învăţământ a decis să renunţe la momentul artistic de la finalul balului, care constă de obicei într-un concert al unui artist sau al unei trupe celebre din România. Anul trecut, balul de la Hasdeu a fost încheiat de un spectacol al cântăreţei Delia Matache.

Pe lângă renunţarea la un concert cu un artist cunoscut, cei de la Hasdeu au decis să lase deoparte şi publicul. Astfel, doar elevii liceului vor putea să participe la bal ca spectatori, dar şi rudele de gradul întâi ale acestora, elevii din alte şcoli nemaiputând să intre în sala de spectacol pentru a urmări evenimentul.

„Noi am zis să nu mai aducem formaţie, să facem un bal pentru şcoală, doar cu elevii de la noi din şcoală, cu părinţi dacă vin sau fraţii lor. Nu mai vrem să fie tămbălăul care este de fiecare dată. Vrem să fie un bal al şcolii”, a declarat Letiţia Fedorca, director la Colegiul Naţional „Iulia Hasdeu” din Lugoj.

Chiar dacă nu vor avea un eveniment care să fie deschis pentru toată lumea, ci doar pentru elevii care învaţă la Hasdeu, organizatorii spun că balul va fi unul ca toate celelalte, cu probe interesante pentru boboci, momente umoristice şi concurs de talente.

„Balul are loc în data de 16 octombrie, de la ora 16 la Casa de Cultură a Sindicatelor. În acest an, am hotărât să modificăm puţin modul de desfăşurare a balului, în sensul că punem accent mai mult pe boboci, pe cei de-a douăsprezecea cu programul lor şi de asemenea vrem să promovăm şi elevii care sunt talentaţi, putând şi ei să participe pe scenă cu diferite talente, evitând astfel să mai aducem de afară anumiţi artişti de renume naţional. De aceea, la bal vor avea acces doar persoanele din colegiu, bineînţeles părinţii elevilor de a noua, de a doisprezecea, care vor dori să îi susţină”, a declarat Gabriela Ivanciu, profesor coordonator.

Potrivit unor surse din cadrul liceului, schimbările ţin în mare parte de evenimentele de anul trecut. La finalul balului din 2014, mai multe dispute care s-au desfăşurat pe reţelele de socializare au umbrit succesul evenimentului, la care au participat sute de tineri din şcoală şi din afara acesteia. Totul a pornit de la un scandal între tinerele care au participat la concursul de Miss Boboc, scandal în care au intervenit şi părinţii adolescentelor. Disputa s-a încheiat după săptămâni de certuri şi injurii şi a fost la un pas de a ajunge în instanţă.

Vezi comentarii (7)

7 Comments

 1. Biggie

  23 septembrie 2015 at 14:05

  mda, ideea asta cretina o mai avut-o si Boldea; e cretina pentru ca:
  -se va transforma intr-un balci cretin gen spectacole de varietati de la mare unde copii fara nici un oscior artistic in ei vor jongla sau vor face niste tampenii si vor fi incurajati de parintii lor – crescand cu impresia ca sunt artisti. FEEDBACK-UL MINCINOS NASTE MONSTRI!!!
  -balul bobocilor -asa cum era el pana acum- crea o competitie foarte productiva intre licee.
  -dupa terminarea balului (si daca profesorii -in general idioti- nu se bagau prea mult) copiii ieseau cu o experienta foarte mare de project management in partea de organizare de evenimente.

  Imi pare rau, doamna director, dar ati avut o idee stupida rau. V-as ruga sa va mai ganditi si sa nu pedepsiti copiii dumneavoastra cu circul pe care il descrieti. Experienta lor valoreaza mai mult decat „ce-o sa zica lumea”.

  b.

 2. Popovici Florin

  23 septembrie 2015 at 15:39

  D-le Iosa , vi se pare absurd că , vor un bal doar a lor, fără scandalagii din afară ? Cred că d-vstra v-ar trebui subiect de scandal dar , iată că,profesorii au luat o decizie foarte bună !

  • Gabriel Iosa

   23 septembrie 2015 at 19:56

   Scrie undeva ca mi se pare ceva absurd? E doar o stire ca oricare alta, cu declaratii de la director, profesori, asa cum e normal. Parerile personale ale fiecaruia, inclusiv ale mele, nu au nicio legatura cu materialul, care e obiectiv.

  • Elev

   24 septembrie 2015 at 19:19

   Din pacate profesorii au luat o decizie foarte proasta! E balul nostru nu e balul lor. Sunt putine momente de destindere în liceu, asta era unul dintre ele. A fost distrys doar la noi in scoala pentru ca niste comunisti nu reușesc sa se trezeasca si sa vada ca traiesc intr-o alta lume!

 3. Daniel

  23 septembrie 2015 at 17:01

  nu vi-ati gasit sponsori cred…vai de voi

  • Roko

   23 septembrie 2015 at 21:20

   Scrisul…, o mare necunoscuta pentru tine!

  • Lupulescu Denisa

   23 septembrie 2015 at 22:26

   Nu are nici o legătură cu partea de sponsorizări. ..e pur și simplu decizia conducerii…de a nu se mai organiza balul ca în anii trecuți. ..e o idee absurda dar trebuie sa ne conformam. NU MAI VORBIȚI AIUREA DACĂ SUNTEȚI ÎN LIPSA DE CAUZA. Mulțumesc !

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Mai multe în Actualitate

EXCLUSIV Conflict reizbucnit între clanurile ţigăneşti din Lugoj care au vrut să se măcelărească

Banatenii21 iulie 2017

Pistolar urmărit în Germania, prins în Timiş. A fost reţinut şi va fi repatriat

Banatenii21 iulie 2017

O tânără de 24 de ani, din Timiş, căutată de poliţişti pentru că nu s-a mai întors acasă de două zile

Banatenii21 iulie 2017

La Buziaş funcţionează una dintre cele mai bune şcoli de piloţi din ţară. Aero West oferă pregătire pentru o gamă largă de licenţe şi calificări de zbor

Banatenii21 iulie 2017

Sete mare! Un tânăr din Timişoara s-a alimentat de la benzinărie cu băutură, pe care nu a plătit-o

Banatenii21 iulie 2017

Panică pe linia ferată. O locomotivă care a luat foc din cauza unui furtun de ulei nu a putut fi „ruptă” de vagoanele pline cu gaz pe care le tracta

Banatenii20 iulie 2017

Un nou show aviatic în apropiere de Lacul Surduc. Ziua Aviaţiei este marcată în satul lui Traian Vuia

Banatenii20 iulie 2017

Un IT-ist din Timişoara primeşte de la Statul Român peste 5.000 de euro, despăgubiri morale şi materiale, pentru că a lovit un câine pe autostradă

Daniel Dancea20 iulie 2017

Toate explicaţiile despre cum “s-a rupt” trenul Timişoara-Bucureşti, la Radomireşti. Culmea e că nu sunt oferite de CFR!

Banatenii19 iulie 2017

VIDEO Tinerii cântăreți care au făcut senzație în centrul Timișoarei. Robu a fost impresionat și s-a oprit să îi asculte

Banatenii19 iulie 2017

Servicii Complete pentru Nunta sau Botez, Dj, Foto-Video, Schela de Lumini si Fum pentru Dansul Mirilor (P)

Banatenii18 iulie 2017

Controale pe şantierele de la autostrăzi: calitatea slabă a materialelor, mobilizarea insuficientă a constructorilor şi lucrări neconforme proiectului

Banatenii17 iulie 2017