Educație

Bacalaureat 2015 Elevii lugojeni sunt ”experimentaţi” la limba română

Bacalaureat 2015 Elevii lugojeni sunt ”experimentaţi” la limba română

Autoliv

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş au centralizat rezultatele de la proba de evaluare a competenţelor lingvistice din cadrul examenului de bacalaureat 2015. Potrivit statisticii, cei mai mulţi dintre elevii de clasa a XII-a şi a XIII-a din Lugoj sunt „experimentaţi” la limba şi literatura română (65,05 %). Calificativul „avansat” a fost obținut de 21,3%, iar cel de nivel ”mediu” de 12,27 %.

Elevii din clasa a XII-a din cadrul Colegiului Naţional „Coriolan Brediceanu” au respectat tradiţia de a fi cei mai buni candidaţi şi în acest an. În urma testării competenţelor lingvistice, din cei 163 de candidaţi, 147 au obţinut calificativul „experimentat” şi 16 „avansat”. Și elevii Colegiului Naţional „Iulia Hasdeu” s-au remarcat prin rezultate foarte bune. Aici, la proba orală la limba română s-au înscris 182 de elevi. Dintre aceştia, 100 au obţinut calificativul „experimentat”, 42 „avansat” şi 40 „mediu”.

”Rezultatele obținute au fost pe măsura așteptărilor noastre. Le dorim absolvenților de clasa a XII-a succes la toate probele din cadrul examenului de bacalaureat”, a declarat prof. Mihaela Bînă, directoarea adjunctă a Colegiului Național ”Coriolan Brediceanu”.

În ceea ce privește evaluarea la proba orală în limba maternă, în Lugoj au participat 14 elevi de la Colegiul ”Brediceanu”, dintre care 11 au obținut calificativul ”experimentat” la germană și trei ”avansat”. De asemenea, au mai participat la această probă 11 elevi de la Colegiul ”Hasdeu”, la limba ucraineană, dintre care patru cu calificativul ”experimentat”, cinci ”avansat” și doi ”mediu”.

Bacalaureatul va continua în intervalul 15-19 iunie, cu evaluarea competenţelor digitale, iar între 22 – 26 iunie se va desfăşura proba orală la o limbă straină. Prima probă scrisă va avea loc pe 29 iunie, la limba şi literatura română. Proba scrisă de limba şi literatura maternă este programată pe 30 iunie, iar cea obligatorie a profilului este programată pe 1 iulie. Ultima probă, cea la alegere a profilului şi specializării, va avea loc pe 3 iulie.

Pe data de 6 iulie vor fi afişate rezultatele. În aceeaşi zi, în intervalul orar 12.00-16.00, pot fi depuse contestaţiile. Rezultatele finale se vor afişa pe 10 iulie.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Educație

Un elev a dat examenul de capacitate de pe patul de spital. A fost supravegheat video și de o comisie specială

Banatenii21 iunie 2017

Peste 7500 de elevi, din Timiș și Caraș-Severin, susțin primul examen din Evaluarea Națională

Banatenii19 iunie 2017

Elevii din Lugoj, invitați să stea șase zile fără telefon și internet

Banatenii7 iunie 2017

Omuleții verzi vor mărșălui pentru natură până în fața Primăriei Lugoj

Banatenii6 iunie 2017

Un elev din Lugoj a fost eliminat de la proba orală de limba română a Bacalaureatului

Banatenii6 iunie 2017

O lugojeancă va studia Dreptul Internațional și European la Universitatea de la Haga. A fost acceptată de trei universități din Olanda

Banatenii31 mai 2017

La Lugoj, Ziua Internaţională a Copilului  se ţine în 31 mai. Ce activităţi vor avea loc

Banatenii29 mai 2017

Târgul liceelor timişene se ţine la Universitatea „Drăgan” din Lugoj

Banatenii28 mai 2017

12 premii pentru elevii de la Şcoala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu” Lugoj, la un concurs internaţional

Banatenii23 mai 2017

Elevii de la Brediceanu, încă două medalii naţionale de bronz la olimpiadă. O elevă, admisă direct la Facultatea de calculatoare

Banatenii22 mai 2017

Copiii unei şcoli din Lugoj au fost vizitaţi de pompieri. Maşina şi echipamentele au fost marile atracţii

Banatenii17 mai 2017

Elevii de la Colegiul “Coriolan Brediceanu”, premiaţi la mai multe concursuri judeţene

Banatenii16 mai 2017