Actualitate

Bacalaureat 2015. A început proba orală la Limba și literatura română

Bacalaureat 2015. A început proba orală la Limba și literatura română

Autoliv

Absolvenții de clasa a XII-a au început astăzi examenele orale ale bacalaureatului, cu testarea competenţelor de comunicare în limba română. Proba se va desfăşura şi în zilele următoare, sub supravegherea camerelor video.

Candidaţii au intrat în sala de examen în ordinea afişată pe liste, respectându-se criteriul alfabetic şi ora prevăzută pentru fiecare grupă. Deşi nu se dau note şi rezultatul obţinut la această probă nu se calculează la media finală de la Bac 2015, un candidat nu poate promova examenul dacă nu participă şi la probele orale.

Conform regulamentului este strict interzis accesul candidaţilor cu orice tip de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul sau comunicare. Dacă sunt prinşi, elevii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele respective au fost folosite sau nu. Ca procedură, candidatul extrage un bilet şi primeşte hârtie ştampilată drept ciornă.

”Prima probă este proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală la limba și literatura română. Avem, ca număr de candidați, 35 de candidați din promoția curentă și avem un candidat din promoțiile anteriare. Pentru că avem un număr de 36 de candidați, avem două comisii și proba se va termina astăzi la noi la liceu. Menționez că sălile sunt supravegheate video și audio”, a declarat prof. Marcela Pop, directoarea adjunctă a Liceului Tehnologic ”Aurel Vlaicu”.

Tinerii care au ieşit primii din testare spun că subiectele au respectat modelele publicate de minister şi, pentru că s-au pregătit, nu le-au dat prea multe bătăi de cap.

”La început am avut emoții foarte mari, nu mă așteptam să fie așa ușor când am intrat în sală. Am mai lucrat pe subiecte de acest fel, nu m-am așteptat să fie așa ușor și au trecut emoțiile când am văzut subiectele. În ceea ce privește probele scrise, la română nu am emoții, am lucrat și acum știu despre ce este vorba, la bilogie așa și așa, dar la matematică am emoții foarte mari”, ne-a spus un elev de clasa a XII-a de la Liceul Tehnologic ”Aurel Vlaicu”.

Bacalaureatul va continua în intervalul 10-12 iunie, cu proba orală în limba maternă, între 15-19 iunie va avea loc evaluarea competenţelor digitale, iar între 22 – 26 iunie se va desfăşura proba orală la o limbă straină. Prima probă scrisă va avea loc pe 29 iunie, la limba şi literatura română. Proba scrisă de limba şi literatura maternă este programată pe 30 iunie, iar cea obligatorie a profilului este programată pe 1 iulie. Ultima probă, cea la alegere a profilului şi specializării, va avea loc pe 3 iulie.

Pe data de 6 iulie vor fi afişate rezultatele. În aceeaşi zi, în intervalul orar 12.00-16.00, pot fi depuse contestaţiile. Rezultatele finale se vor afişa pe 10 iulie.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

VIDEO Prăpăd făcut de furtună, la Lugoj. Acoperiș înlocuit recent, smuls și aruncat zeci de metri

Banatenii23 iunie 2017

Avertizare de furtuni! Se strică vremea în Banat: vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, vijelii şi grindină

Banatenii23 iunie 2017

Tineri din Timiș, prinși pe stradă de jandarmi cu droguri asupra lor

Banatenii23 iunie 2017

Mafia primește informații „pe surse”. Banda de hoți care a speriat Vestul, scăpată de o „cârtiță”

Banatenii22 iunie 2017

Galerie FOTO – Cele mai scumpe apartamente din Timisoara! Cum arată penthouse-ul de 670.000 de euro

Banatenii22 iunie 2017

A furat alcool din magazin și a fost prins de polițiști. Acum merge la închisoare

Banatenii22 iunie 2017

Deținuți din cinci penitenciare românești joacă fotbal la Timișoara: „Sportul educă foarte mult”

Banatenii22 iunie 2017

Timișoara, Lugoj și mai multe comune vor avea întreruperi de curent săptămâna viitoare

Banatenii22 iunie 2017

In vizita la Isawilly, cea mai noua cofetarie si patiserie din Lugoj

Banatenii21 iunie 2017

Pensionarii de la Centrul pentru persoane vârstnice,,Sf. Nicolae” din Lugoj  vor face paradă în costume populare de Ziua iei

Banatenii21 iunie 2017

Ce se construieste lângă magazinul Unicarm din Lugoj

Banatenii21 iunie 2017

UPDATE Singurul premier pe care l-a dat Banatul după Revoluție, demis de propriul partid

Banatenii21 iunie 2017