Actualitate

Avertisment de la Garda de Mediu: “Legea ne permite să oprim staţia de epurare. Imaginaţi-vă Lugojul invadat de ape uzate”

Avertisment de la Garda de Mediu: “Legea ne permite să oprim staţia de epurare. Imaginaţi-vă Lugojul invadat de ape uzate”

Autoliv

Ediţia cu numărul 45 a săptămânalului Cetăţeanul a apărut joi dimineaţa la chioşcuri. Principalul subiect tratat în publicaţie îl reprezintă avertismentul Gărzii de Mediu privind staţia de epurare, intrată deja în istorie ca fiind cea mai costisitoare lucrare eşuată a Lugojului. Lucrările începute în 2009 ar fi trebuit să se încheie în 30 martie 2010, dar nu sunt finalizate nici în prezent. Conform firmei care trebuie s-o pună în funcțiune, încă mai trebuie investită suma de 300.000 de euro în finalizarea lucrărilor inițiale.

Un candidat la Primăria Lugoj dezvăluie cum s-ar fi făcut schimbul prin care Primăria a cedat 16 hectare lui Florin Măran pe strada Timișoarei contra terenului și locuințelor de pe partea stângă a străzii Herendeștiului. Motivul invocat de autoritatea locală a fost acela al rezolvării unei probleme sociale, deoarece în clădirile situate pe strada Herendeștiului (aflate în proprietatea Technocer S.R.L.), locuiau persoane defavorizate, în chirie, persoane care, conform proprietarului de la acea vreme, urmau să fie evacuate. Materialul pe larg în pagina 3 a săptămânalului.

Un centru de dializă ultramodern din Lugoj, blocat de birocraţia din Sănătate. Este vorba de o investiţie privată care are dotări de ultimă oră, dar stă cu lacătul pe uşă, deoarece comisiile de specialitate din cadrul Ministerului Sănătății nu au elaborat criteriile și metodologia de selecție a furnizorilor privați,, care ar fi trebuit să fie încheiate la sfârşitul anului trecut. Detalii în pagina 5 a ediției de astăzi într-un material de Dan Timaru.

CJT cere Salprestului să achite o datorie de 24 de milioane de lei. Procesul prin care Consiliul Județean a dat în judecată firma de salubritate din Lugoj se judecă la Curtea Supremă, după alegeri. Un material de Daniel Dancea în pagina 6.

Primăria Lugoj a pierdut și ultimul proces cu Curtea de Conturi. În acest dosar miza este uriașă, fiind vorba de un prejudiciu de 700.000 de euro care trebuie recuperat. Curtea are deja înregistrată o plângere către DNA care a rămas deschisă pe tot timpul derulării procesului. Detalii în ediția de astăzi Cetățeanul.

Alte titluri ale ediției cu numărul 45 sunt: Antenele de telefonie aprind spiritele într-un bloc din Lugoj; Liceul „Aurel Vlaicu” cere bani la U.E. ca să-şi mansardeze clădirea; Doar trei terase din Lugoj au primit aprobare de funcționare; Bursă de studii din SUA de peste 80.000 de mii de dolari pentru o elevă din Lugoj; Un lugojean plecat la să caute aur în Ghana povesteşte cum e traiul în Africa; Asociaţia Casinei din Lugoj, una dintre cele active organizaţii culturale; Luminiţa Trombiţaş, componentă de bază echipei de volei a Lugojului, şi-a reziliat contractul.

De săptămâna trecută, un concurs nou în Cetățeanul. 10 cititori norocoși vor fi premiați cu câte un miel. Tot ce aveți de făcut este să colecționați trei taloane din următoarele trei ediții și să le depuneți până pe 26 aprilie la urnele de la punctele de vânzare a ziarului. Pe lângă acesta, din paginile ziarului mai puteţi decupa taloanele pentru Cetăţeanul îţi face plinul, Coşul pensionarului sau Cetăţeanul îţi plăteşte utilităţile.

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Si-a omorat fosta concubina cu un topor! Crima terifianta la Lugoj

Banatenii26 iunie 2017

Răsturnare de situație în dosarul de corupție al doctoriței de la Casa de Pensii Lugoj. Camelia Rămneanțu a scăpat de pușcărie

Banatenii26 iunie 2017

Cum a aparut Gelateria lui Iury si Ivan din Lugoj! Povestea celei mai cautate inghetate din oras

Banatenii26 iunie 2017

15.000 de turişti pe an vizitează Cramele Recaș. În 2003 erau doar 300

Banatenii26 iunie 2017

VIDEO Prăpăd făcut de furtună, la Lugoj. Acoperiș înlocuit recent, smuls și aruncat zeci de metri

Banatenii23 iunie 2017

Avertizare de furtuni! Se strică vremea în Banat: vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, vijelii şi grindină

Banatenii23 iunie 2017

Tineri din Timiș, prinși pe stradă de jandarmi cu droguri asupra lor

Banatenii23 iunie 2017

Mafia primește informații „pe surse”. Banda de hoți care a speriat Vestul, scăpată de o „cârtiță”

Banatenii22 iunie 2017

Galerie FOTO – Cele mai scumpe apartamente din Timisoara! Cum arată penthouse-ul de 670.000 de euro

Banatenii22 iunie 2017

A furat alcool din magazin și a fost prins de polițiști. Acum merge la închisoare

Banatenii22 iunie 2017

Deținuți din cinci penitenciare românești joacă fotbal la Timișoara: „Sportul educă foarte mult”

Banatenii22 iunie 2017

Timișoara, Lugoj și mai multe comune vor avea întreruperi de curent săptămâna viitoare

Banatenii22 iunie 2017