Actualitate

Autostrada Timișoara-Lugoj va fi blocată în patru zile pentru lucrări

Autostrada Timișoara-Lugoj va fi blocată în patru zile pentru lucrări

Autoliv

Autostrada Timișoara-Lugoj, inaugurată în decembrie 2015 mai are de suportat câteva lucrări, acelea care la recepție au fost constatate ca fiind nefinalizate.

Este vorba despre lucrările din anexa 2, document completat de beneficiarul drumului – CNADNR. Zilele trecute, constructorul Tirena Scavi a început să pună la punct câteva dintre lucrările rămase neterminate. Este vorba despre aproximativ 2.000 de mp de marcaje și alte lucrări care nu s-au putut termina din cauza timpului nefavorabil din iarnă.

”Marcajele se lucrează mai mult la linia interzisă, la parcări, la nod rutier. Sunt lucrări mai greu de făcut pentru că se lucrează sub trafic”, ne-a explicat Andrea Barsanti, directorul de proiect pentru Autostrada Timișoara-Lugoj, lot II.

Acesta ne-a informat și că cea mai de anvergură lucrare ce urmează a fi efectuată va influența timp de câteva zile și circulația pe autostradă.

”Mai este o singură lucrare de anvergură cu ocazia căreia se va închide autostrada două zile. Este vorba de o supratraversare a liniei de înaltă tensiune la km 66. De fapt circulația se va închide doar câte 15-20 de minute maxim”, este de părere șeful de proiect.

Închiderea totală a autostrăzii pentru intervale scurte

DRDP Timișoara confirmă informațiile și completează că traficul va fi restricționat timp de patru zile pe banda de urgență în porțiunea respectivă, urmând ca închiderea totală a circulației să se aplice doar câteva zeci de minute fără să trebuiască să se ofere rute ocolitoare.

”Închiderea circulaţiei se va face pentru intervale de cel mult 15-20 de minute, pentru executarea lucrărilor de relocare a liniei L.E.A. 220 KV Mintia – Timişoara, cu traversarea Autostrăzii A 1, la km 481+350. Totodată, va fi semnalizare temporară cu indicatoare rutiere. Autorizaţia a fost cerută pentru zilele de 19, 20, 23 şi 24 aprilie. Traficul va fi restricţionat pe banda de urgenţă şi pe banda I între orele 8-18”, se arată într-un răspuns al DRDP Timișoara remis ziarului nostru.

Alte lucrări, tot din anexa 2, ce necesită completări sunt la cele două seturi de parcări. Cele care sunt închise în prezent necesită finalizarea lucrărilor, iar la spațiile de parcare mai apropiate de Lugoj, care sunt deschise traficului, urmează să se realizeze lucrări la tencuiala toaletelor.

În anexa 2 mai mai sunt lucrări de racorduri la rigolele de scurgere a apelor și refaceri porţiuni de drum tehnologic. Termenul pentru finalizarea tuturor neajunsurilor este 15 iunie 2016.

Șoseaua Timișoara-Lugoj, lot II, care leagă A6 de nodul de la Izvin are garanție 4 ani. În garanție, firma de consultanță care face legătura între beneficiar și constructor verifică lucrările temporar, iar dacă sesizează ceva, anunță constructorul pentru remediere.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Pingback: Trafic restricţionat pe Autostrada Timişoara-Lugoj din cauza unor lucrări la o linie de înaltă tensiune | Cetateanul.ro

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

Panică pe linia ferată. O locomotivă care a luat foc din cauza unui furtun de ulei nu a putut fi „ruptă” de vagoanele pline cu gaz pe care le tracta

Banatenii20 iulie 2017

Un nou show aviatic în apropiere de Lacul Surduc. Ziua Aviaţiei este marcată în satul lui Traian Vuia

Banatenii20 iulie 2017

Un IT-ist din Timişoara primeşte de la Statul Român peste 5.000 de euro, despăgubiri morale şi materiale, pentru că a lovit un câine pe autostradă

Daniel Dancea20 iulie 2017

Toate explicaţiile despre cum “s-a rupt” trenul Timişoara-Bucureşti, la Radomireşti. Culmea e că nu sunt oferite de CFR!

Banatenii19 iulie 2017

VIDEO Tinerii cântăreți care au făcut senzație în centrul Timișoarei. Robu a fost impresionat și s-a oprit să îi asculte

Banatenii19 iulie 2017

Servicii Complete pentru Nunta sau Botez, Dj, Foto-Video, Schela de Lumini si Fum pentru Dansul Mirilor (P)

Banatenii18 iulie 2017

Controale pe şantierele de la autostrăzi: calitatea slabă a materialelor, mobilizarea insuficientă a constructorilor şi lucrări neconforme proiectului

Banatenii17 iulie 2017

O timişoreancă a uitat o plasă cu o sumă importantă de bani într-o sală de aşteptare. A avut noroc că au găsit-o jandarmii

Banatenii14 iulie 2017

Jandarmii timişeni au descins în piaţa din Lugoj, ca să-i prindă pe traficanţii de ţigări. Au găsit doar un singur contrabandist

Banatenii13 iulie 2017

Un taximetrist din Timişoara a furat telefonul unui client. A fost reţinut de poliţişti

Banatenii13 iulie 2017

Un hotel simbol din Herculane, sancţionat de Ministerul Turismului din cauza condiţiilor proaste de cazare

Banatenii12 iulie 2017

Doi bărbaţi s-au bătut pentru droguri, într-un cartier din Timişoara, şi i-au prins jandarmii

Banatenii11 iulie 2017