Cultură

Aura Twarowska, cap de afiş la concertul de la Peştera Româneşti! Ce program a pregătit Filarmonica Banatul pentru acest an

Aura Twarowska, cap de afiş la concertul de la Peştera Româneşti! Ce program a pregătit Filarmonica Banatul pentru acest an

Autoliv

Lugojenii care iubesc muzica de calitate şi îşi doresc o ieşire în natură le vor putea cominba pentru o zi de neuitat, cu ocazia deja celebrului concert de la Peştera Româneşti. În acest an, organizatorii, artiştii de la Filarmonica Banatul vor urca dealurile de lângă localitatea timişeană pe data de 23 octombrie, când de la orele 13 va avea loc concertul mult aşteptat, cel de-al 23-lea organizat în cadrul peşterii.

Ca în fiecare an, orchestra filarmonicii timişene a pregătit un program ales cu grijă pentru melomanii care vor înfrunta temperaturile scăzute pentru a ajunge în incinta sălii de concerte unice în România. Cap de afiş va fi lugojeanca Aura Twarowska, care va urca pe scenă alături de un dirijor de excepţie din Viena.

„Va fi un program integral vienez. O să vină un dirijor din Viena, Wolfgang Gröhs, dar şi Aura Twarowska, lugojeanca noastră care va interpreta mai multe arii. Vor fi opere din Mozart, Strauss, rahms şi alţii, mai ales că e şi de Ziua Naţională a Austriei. Sperăm ca şi vremea să fie cu noi şi să avem parte de un concert memorabil”, a declarat pentru Cetăţeanul Ioan Coriolan Gârboni, directorul Filarmonicii Banatul.

Peştera este accesibilă atât cu maşina, pe un drum de pământ şi care este în special adresat autoturismelor 4×4 sau cu garda sus, dar şi pe jos, pe un traseu marcat cu cruce galbenă şi care pleacă de la cimitirul din sat. Traseul pe jos durează aproximativ o oră şi este uşor ca dificultate.

Primul concert în cadrul peşterii a avut loc în anul 1984, pe data de 11 octombrie, evenimentul fiind organizat cu ocazia celui de-al 12-lea speosport republican al celor de la Cercul Sepotimiş. Pentru a ajunge la peşteră, turiştii trebuie să parcurgă drumul dintre Deva şi Lugoj, adică DN 68A până în dreptul satului Coşava, de unde vor intra pe drumul care duce către Curtea şi într-un final Româneşti.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Cultură

VIDEO Jurnalistul britanic care a realizat documentarul Wild Carpathia, apel pentru salvarea Băilor Herculane: “Guvernul nu face nimic!”

Banatenii19 iulie 2017

A murit actorul care a primit “Oscar”, pentru rolul în care l-a interpretat pe bănăţeanul Bela Lugosi

Banatenii17 iulie 2017

Trupa CARGO urcă în premiera pe scena de La Capiţe, din Timişoara

Banatenii15 iulie 2017

Trupa „Timpuri Noi” deschide SemenicFest Rock de la Gărâna

Daniel Groza15 iulie 2017

Caransebeş, oraşul românesc cu cele mai multe sculpturi monumentale din Europa, realizate de artişti din întreaga lume

Banatenii10 iulie 2017

Amintiri dureroase! Cum au suportat copiii bănăţenilor deportarea în Bărăgan

Banatenii3 iulie 2017

Final de stagiune la Teatrul Naţional Timişoara, cu Rambuku de Jon Fosse

Daniel Groza3 iulie 2017

Baroque||Urban, ediția a II-a, aduce la Timișoara uimitoarele sculpturi ale artistului Virgilius Moldovan

Banatenii28 iunie 2017

Timișoara se pregătește pentru cinci zile de spectacol, cu ansambluri folclorice din 12 țări

Banatenii27 iunie 2017

Reșița este în sărbătoare la sfârșitul săptămânii. Carla’s Dreams și Proconsul, capetele de afiș pentru cele cinci zile de spectacole

Banatenii26 iunie 2017

Ruga mare intr-un sat din Banat in weekend

Banatenii22 iunie 2017

Unic în România! Spectacol de operă și operetă într-o carieră de piatră din Caraș-Severin

Banatenii21 iunie 2017