Inchiriere spatii Lugoj

Actualitate

AUDIO O localnică din Belinț rupe tăcerea: tarabele cu „legume de Belinț” de pe marginea drumului sunt pline de marfă de import

AUDIO O localnică din Belinț rupe tăcerea: tarabele cu „legume de Belinț” de pe marginea drumului sunt pline de marfă de import

Autoliv

Construit în zeci de ani, cu multă trudă, brandul „legume de Belinț” este în pericol din cauza celor care vând pe marginea drumului produse de import cumpărate din Piața de Gros. Într-un reportaj realizat de Remus Nistoran pentru Radio Timișoara, o producătoare de legume din Belinț atrage atenția asupra gravității fenomenului.

Producătorii de legume din Belinț se tem că întregul bazin legumicol din județul Timiș riscă să fie compromis. Oamenii spun că vinovați sunt comercianții care vând în fața casei legume cumpărate en-gros pe care le vând sub eticheta ‘legume de Belinț’.

Maria Cebzan, o localnică din Belinț a declarat pentru Radio Timișoara că oamenii care circulă pe DN 6 prin Belinț sunt tentați să oprească pentru a cumpăra legume direct de la producători. Femeia atrage atenția că nu întotdeauna în fața porții se vând legume autentice de Belinț, produse în grădina din spatele casei.

Mariana Cebzan spune că trecătorii se opresc acolo unde văd mai multe produse, fără să țină seama, de exemplu, că la ora aceasta producătorii nu au roșii, pentru că nu mai este sezonul lor. „Au mai mai multe produse și de aia se opresc acolo (cumpărătorii-n.r.). Noi care avem doar produsele noastre, la noi nu se oprește așa de multă lume. Doar cine ne cunoaște sau or mai cumpărat de la noi sau știu ce gust au produsele noastre se mai opresc și altă dată. Dar care văd… le trebuie roșii, la ora asta în Belinț roșii nu există. Dar sunt multe porți unde sunt multe-multe roșii”, a declarat Maria Cebzan, potrivit căreia prețurile la legumele de import de pe marginea drumului sunt mai mari decât în piață tocmai pentru că se vând sub eticheta „legume de Belinț”.

Mariana Cebzan a mai declarat pentru Radio Timișoara că un motiv pentru care belințenii aleg să fie comercianți în loc să producă îl reprezintă condițiile potrivnice agricultorilor. Femeia i-a invitat pe politicieni să vină o săptămâna la Belinț, unde le asigură ea cazarea, să lucreze cu agricultorii de aici și apoi să se ducă să facă legi în Parlament.

Vezi comentarii (3)

3 Comments

 1. vasile iustin

  23 noiembrie 2015 at 11:23

  Ce spune doamna respectiva, se vede de foarte multa vreme la Belint,pe Drumul European70-trecand peste pericolul accidentelor de circulatie- acest lucru mai prezinta si pericolul imbolnavirii cumparatorilor.Cred ca autoritatile locale ar trebui sa organizeze un targ cu produse traditionale autentice in alta zona mult mai sigura si pentru comercianti si pentru cumparatori si sa ia masuri ca acesti comercianti sa aiba actele de provenienta a marfii care chiar sa provina din zona atat de cunoscuta a Belintului

 2. Sad

  23 noiembrie 2015 at 11:44

  Asta stie orice Lugojean astia trebuie inchisi pt inselaciune

 3. pusa

  23 noiembrie 2015 at 13:35

  Toata lumea stie asta…intrebarea e ce face primaria locala? Ii convine?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

Ce zone va afecta ciclonul polar care va lovi duminică România

Banatenii16 noiembrie 2017
Penitenciarul Timişoara

Deținuții din Penitenciarul Timişoara care vorbesc limba italiană pot avea muncă de birou

Banatenii16 noiembrie 2017

„Peștele” unei prostituate din Timiș a fost reținut de polițiști

Banatenii15 noiembrie 2017

Transport agabaritic pe autostradă, de la Nădlag la Margina

Banatenii14 noiembrie 2017

Ce amenzi primesc biciliștii care nu respectă legea, de la 1 ianuarie

Banatenii7 noiembrie 2017

170 de muncitori evacuați dintr-o fabrică din Timiș. Incendiu provocat de un scurt-circuit

Banatenii3 noiembrie 2017

Trei timișoreni au inventat un sistem prin care să fii plătit dacă mergi la serviciu cu bicicleta

Banatenii2 noiembrie 2017

Timișoara a rămas fără servicii de întreținere a iluminatului public

Banatenii1 noiembrie 2017

Tot mai multe amenzi în weekend. 700 de sancţiuni contravenţionale şi 64 de permise reţinute în Timiş

Banatenii30 octombrie 2017

A găsit o sacoșă în care se aflau 25.800 de lei. Ce a făcut cu banii

Banatenii27 octombrie 2017

Grupul Carrefour deschide al 10-lea market din Timișoara

Banatenii26 octombrie 2017

Eveniment inedit la Curtea de Apel Timișoara. Mai mulți elevi, față în față cu doi infractori

Banatenii26 octombrie 2017