Actualitate

Au început lucrările la parcarea de cinci milioane de euro de la Lugoj: „Proiectul îi aduce Lugojului calitatea de pionier în această industrie”

Au început lucrările la parcarea de cinci milioane de euro de la Lugoj: „Proiectul îi aduce Lugojului calitatea de pionier în această industrie”

Autoliv

Firma Ausnit, Olariu și Asociații, care deține la Lugoj prima parcare de camioane securizată conform standardelor internaționale în domeniu, a început lucrările de modernizare a parcării actuale și construire a unei parcări noi, vizavi de cea actuală. Proiectul, care are o valoare de cinci milioane de euro, include și realizarea unui soft și a unei aplicații cu cu ajutorul cărora, șoferii de TIR pot să vadă oricând câte locuri mai sunt în parcare și să își facă rezervare. De asemenea, în cadrul proiectului se vor face și o serie de studii în vederea realizării unor parcări securizate pe Autostrada A1, la Traian Vuia.

Daniel Olariu, administratorul Ausnit, Olariu și Asociații  a declarat că parcarea construită pe centura Lugojului va fi un model de bune practici pentru parcările care se vor realiza în viitor în România, firma lugojeană fiind singura firmă din România membră a EPSORG, Asociația Europeană a Parcărilor Securizate.

„Proiectul va aduce pentru Lugoj o recunoaștere. Va fi cea mai modernă parcare securizată auditată și acreditată din România. Apoi, vom avea o zonă de parcare cu 30 de locuri care va fi cea mai sigură parcare din Europa. Va avea cinci lacăte de siguranță. Acest proiect îi aduce Lugojului calitatea de pionier în această industrie. Până în 2030 România este obligată să aibă la fiecare sută de km câte o parcare securizată. Toată lumea va ști că la Lugoj a fost prima parcare de acest gen. Prin proiect avem în vedere și întocmirea unui manual de bune practici care va putea fi folosit în realizarea celorlalte parcări din România și de ce nu din Europa”, a declarat Olariu, care și-a propus să lucreze cât mai mult cu firme românești și chiar locale. Lucrările de construcție a parcării sunt realizate de o firmă din Lugoj, iar pentru realizarea softului de management al parcării, Olariu își dorește o colaborare cu Universitatea Politehnica și cu Universitatea de Vest.  Lucrările de extindere și modernizare a parcării de la Lugoj trebuie terminate până în februarie 2018.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

VIDEO Prăpăd făcut de furtună, la Lugoj. Acoperiș înlocuit recent, smuls și aruncat zeci de metri

Banatenii23 iunie 2017

Avertizare de furtuni! Se strică vremea în Banat: vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, vijelii şi grindină

Banatenii23 iunie 2017

Tineri din Timiș, prinși pe stradă de jandarmi cu droguri asupra lor

Banatenii23 iunie 2017

Mafia primește informații „pe surse”. Banda de hoți care a speriat Vestul, scăpată de o „cârtiță”

Banatenii22 iunie 2017

Galerie FOTO – Cele mai scumpe apartamente din Timisoara! Cum arată penthouse-ul de 670.000 de euro

Banatenii22 iunie 2017

A furat alcool din magazin și a fost prins de polițiști. Acum merge la închisoare

Banatenii22 iunie 2017

Deținuți din cinci penitenciare românești joacă fotbal la Timișoara: „Sportul educă foarte mult”

Banatenii22 iunie 2017

Timișoara, Lugoj și mai multe comune vor avea întreruperi de curent săptămâna viitoare

Banatenii22 iunie 2017

In vizita la Isawilly, cea mai noua cofetarie si patiserie din Lugoj

Banatenii21 iunie 2017

Pensionarii de la Centrul pentru persoane vârstnice,,Sf. Nicolae” din Lugoj  vor face paradă în costume populare de Ziua iei

Banatenii21 iunie 2017

Ce se construieste lângă magazinul Unicarm din Lugoj

Banatenii21 iunie 2017

UPDATE Singurul premier pe care l-a dat Banatul după Revoluție, demis de propriul partid

Banatenii21 iunie 2017