Cultură

Au început înscrierile pentru cursurile Şcolii de Arte din Lugoj. Vezi disciplinele

Au început înscrierile pentru cursurile Şcolii de Arte din Lugoj. Vezi disciplinele

Autoliv

Lugojenii de orice vârstă care doresc să înveţe să cânte la pian, la chitară, să ia ore de teatru sau street dance se pot înscrie la cursurile Şcolii de Arte din Lugoj.

În acest an Școala organizează cursuri de Fashion Design, prof. Rosana Căpraru; Canto clasic și pop, prof. Katy Strugaru; Regie și film, prof. Cristian Alexandru; Creative english, prof. Roxana Alexandru; Pian și orgă, prof. Daniela Marcu; Teatru pentru copii, prof. Irina Rusu; Break Dance, prof. Cristian Novac (Robo); Street Dance, prof. Rebeca Tomescu; Vioară, prof. Alexandru Vasiliu; Teatru, prof. Maia Voronca; Chitară-Jazz-Blues, prof. Octavian Logoș; Chitară-Rock-Bass, prof. Cristian Vețan; Decorațiuni interioare, prof. Rosana Căpraru; Mici meșteri, mari constructori (10-16 ani), prof. Adi Strugaru; Tehnician în construcții, prof. Adi Strugaru; Creativitate (4-10 ani), prof. Rosana Căpraru; Acordeon, prof. Casian Bucovan; Saxofon, prof. Septimiu Galea; Lecții de supraviețuire, prof. Florin Marinescu.

„Taxa de înscriere este de 20 lei, care se achită în momentul în care persoanele interesate vin să se înscrie. Taxa de frecvenţă se încadrează între 450 de lei și 500 de lei pe an, care se achită în două rate. Înscrieri se fac până la sfârșitul lunii, de luni până vineri între orele 14-18, la sediul situat pe Str. Bucegi, Nr. 21”, a declarat prof. Rosana Căpraru.

În ciuda mijlocelor modeste, actuala Şcoală „Dimitrie Stan” a dat ţării şi lumii mari personalităţi artistice. Sorin Ţepeş (Teatrul Liric Braşov), Emanuel Azgur, regretata Mirela Zafiri (soprană de coloratură la Teatrul Liric Braşov, cu excepţionale disponibilităţi pentru lied, dar şi operetă, apreciat muzicolog şi critic muzical), Aura Twarowska (strălucita mezzosoprană de la Wiener Staatsoper, românca cu voce de aur, cum o alintă melomanii şi criticii de specialitate de pe tot cuprinsul mapamondului), Dan Indricău, Liviu Indricău (un tenor de mare perspectivă al Operei Naţionale Bucureşti), Camelia Voin (o soprană care a cântat pe mari scene de concert din SUA), Dan Patacă (un bariton de clasă al Operei Naţionale Timişoara). Sunt doar câţiva artişti lirici lugojeni, dintr-o listă mult mai lungă, crescuţi şi formaţi la Corul „Ion Vidu”.

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cultură

Mai multe în Cultură

Semenic FestRock continuă şi în acest weekend. „Trenul Pierdut” se poate prinde în Poiana Lupului

Banatenii21 iulie 2017

VIDEO Jurnalistul britanic care a realizat documentarul Wild Carpathia, apel pentru salvarea Băilor Herculane: “Guvernul nu face nimic!”

Banatenii19 iulie 2017

A murit actorul care a primit “Oscar”, pentru rolul în care l-a interpretat pe bănăţeanul Bela Lugosi

Banatenii17 iulie 2017

Trupa CARGO urcă în premiera pe scena de La Capiţe, din Timişoara

Banatenii15 iulie 2017

Trupa „Timpuri Noi” deschide SemenicFest Rock de la Gărâna

Daniel Groza15 iulie 2017

Caransebeş, oraşul românesc cu cele mai multe sculpturi monumentale din Europa, realizate de artişti din întreaga lume

Banatenii10 iulie 2017

Amintiri dureroase! Cum au suportat copiii bănăţenilor deportarea în Bărăgan

Banatenii3 iulie 2017

Final de stagiune la Teatrul Naţional Timişoara, cu Rambuku de Jon Fosse

Daniel Groza3 iulie 2017

Baroque||Urban, ediția a II-a, aduce la Timișoara uimitoarele sculpturi ale artistului Virgilius Moldovan

Banatenii28 iunie 2017

Timișoara se pregătește pentru cinci zile de spectacol, cu ansambluri folclorice din 12 țări

Banatenii27 iunie 2017

Reșița este în sărbătoare la sfârșitul săptămânii. Carla’s Dreams și Proconsul, capetele de afiș pentru cele cinci zile de spectacole

Banatenii26 iunie 2017

Ruga mare intr-un sat din Banat in weekend

Banatenii22 iunie 2017