Inchiriere spatii Lugoj

Actualitate

Atitudinea care face diferența

Atitudinea care face diferența

Autoliv

Banatenii

Liga Campionilor s-a reluat în această săptămână, spre bucuria iubitorilor de fotbal de calitate, care abia așteptatu să se delecteze cu partide de cel mai înalt nivel. Două dintre acestea, Juventus – Barcelona si Bayern – Real Madrid, programate în prima manșă din sferturile competiției, erau considerate adevărate finale, astfel că toată lumea aștepta ca spetacolul să fie garantat, lucru care s-a și întâmplat de altfel. Dincolo de frumusețea duelurilor, există un aspect comun celor două meciuri care merită să fie tratat mai pe larg.

La Torino, am văzut o echipă a Barcelonei care a suferit îngrozitor. Probabil că nimeni nu se aștepta ca la aproape o lună de la dezastrul de pe Parc des Princes, când a fost zdrobită de PSG cu 4-0, in meciul tur din optimi, Barcelona să se prezinte într-o maniera asemănătoare pe Juventus Stadium. Catalanii lăsau impresia că rușinea de la Paris nu a fost decât un accident, confirmat și de rezultatul din returul de pe Camp Nou, când s-au impus cu 6-1, beneficiind, ce-i drept, și de ajutorul arbitrilor.

Așadar, fanii Barcelonei și nu numai se așteptau ca formația blaugrana să arate o altă față în confruntarea cu italienii, însă așteptările lor au fost crunt înșelate, Barcelona primind o nouă corecție severă, 3-0. Este un deznodământ pe care probabil că nici cei mai experimentați pariori nu l-au anticipat, iar dacă  au făcut-o, atunci cu siguranță au dat lovitura, având în vedere cota excelentă pe care bookmakerii o ofereau pentru un astfel de rezultat.

Ce se întâmplă, totuși, cu Barcelona? Pot fi oferite multe explicații, de la faptul că stilul de joc al echipei este arhicunoscut de adversari, care și-au perfecționat arme eficiente pentru a-l contracara, până la argumentul de ordin psihologic, conform căruia anunțul plecării antrenorului Luis Enrique la finalul sezonului a afectat moralul jucătorilor, mereu în căutarea unui lider ferm care să-i poarte către victorii. Peste toate, însă, tronează această atitudine de echipă emasculată, care nu mai are nimic războinic în ea, doar niște gesturi fruste la adresa arbitrilor.

Trecem la Bayern – Real, partidă în care cei supranumiți Galacticii au venit la Munchen cu atitudinea unor muncitori detașați în Germania pentru a câștiga o pâine mai bună. Avancronicile partidei ne înfățișau un război între panzerele germane, care merg unse în Bundesliga, și o echipă a lui Zinedine Zidane destul de oscilantă în evoluții. Mulți anticipau un meci în sens unic, iar formața spaniolă a acceptat acest statut de outsider, deși s-ar fi putut bate cu pumnul în piept că este, totuși, deținătoarea trofeului. Bayern a părut că este stăpână pe situație, marcând un gol și ratând un penalty în prima repriză, însă, când aerul superior al gazdelor părea să anunțe execuția din partea a doua a jocului, rolurile s-au inversat foarte rapid dupa primul gol al lui Cristiano Ronaldo și eliminarea lui Javi Martinez. Real a câștigat în cele din urmă cu 2-1, pentru că starurile sale au avut puterea să pună capul în pământ și să muncească precum niște salahori pentru o victorie care îi poate răsplăti cu o calificare în semifinale. Concluzia este simplă: și într-un caz și în celălalt, atitudinea a fost cea care a făcut diferența.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Enel întrerupe curentul în mai multe localități din Timiș

Daniel Groza11 decembrie 2017

Polițiștii locali ar putea să primească aceleași atribuții ca și cei de la Rutieră

Banatenii5 decembrie 2017

Cum poți ajunge la închisoare din cauza petardelor

Banatenii5 decembrie 2017

Doi bănățeni în primii zece cei mai bogați români

Banatenii4 decembrie 2017

Avansări în grad la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin

Banatenii29 noiembrie 2017

O femeie a sunat la 112 pentru că a răpit-o amantul! Polițiștii i-au dat amenda

Banatenii29 noiembrie 2017

Tinerii din Timiș consumă mai multe droguri. Canabisul, ecstasy și amfetamina în topul substanțelor traficate

Banatenii28 noiembrie 2017

Inspecția Tehnică Periodică pentru mașinile mai vechi de 12 ani se va face anual

Banatenii22 noiembrie 2017

Minoră de 15 ani prinsă la furat într-un magazin din Timișoara

Banatenii21 noiembrie 2017

Când se deschide ansamblul Openville din Timişoara

Banatenii21 noiembrie 2017

Ce zone va afecta ciclonul polar care va lovi duminică România

Banatenii16 noiembrie 2017
Penitenciarul Timişoara

Deținuții din Penitenciarul Timişoara care vorbesc limba italiană pot avea muncă de birou

Banatenii16 noiembrie 2017