Lugojeanul

Actualitate

Atitudinea care face diferența

Atitudinea care face diferența

Autoliv

Banatenii

Liga Campionilor s-a reluat în această săptămână, spre bucuria iubitorilor de fotbal de calitate, care abia așteptatu să se delecteze cu partide de cel mai înalt nivel. Două dintre acestea, Juventus – Barcelona si Bayern – Real Madrid, programate în prima manșă din sferturile competiției, erau considerate adevărate finale, astfel că toată lumea aștepta ca spetacolul să fie garantat, lucru care s-a și întâmplat de altfel. Dincolo de frumusețea duelurilor, există un aspect comun celor două meciuri care merită să fie tratat mai pe larg.

La Torino, am văzut o echipă a Barcelonei care a suferit îngrozitor. Probabil că nimeni nu se aștepta ca la aproape o lună de la dezastrul de pe Parc des Princes, când a fost zdrobită de PSG cu 4-0, in meciul tur din optimi, Barcelona să se prezinte într-o maniera asemănătoare pe Juventus Stadium. Catalanii lăsau impresia că rușinea de la Paris nu a fost decât un accident, confirmat și de rezultatul din returul de pe Camp Nou, când s-au impus cu 6-1, beneficiind, ce-i drept, și de ajutorul arbitrilor.

Așadar, fanii Barcelonei și nu numai se așteptau ca formația blaugrana să arate o altă față în confruntarea cu italienii, însă așteptările lor au fost crunt înșelate, Barcelona primind o nouă corecție severă, 3-0. Este un deznodământ pe care probabil că nici cei mai experimentați pariori nu l-au anticipat, iar dacă  au făcut-o, atunci cu siguranță au dat lovitura, având în vedere cota excelentă pe care bookmakerii o ofereau pentru un astfel de rezultat.

Ce se întâmplă, totuși, cu Barcelona? Pot fi oferite multe explicații, de la faptul că stilul de joc al echipei este arhicunoscut de adversari, care și-au perfecționat arme eficiente pentru a-l contracara, până la argumentul de ordin psihologic, conform căruia anunțul plecării antrenorului Luis Enrique la finalul sezonului a afectat moralul jucătorilor, mereu în căutarea unui lider ferm care să-i poarte către victorii. Peste toate, însă, tronează această atitudine de echipă emasculată, care nu mai are nimic războinic în ea, doar niște gesturi fruste la adresa arbitrilor.

Trecem la Bayern – Real, partidă în care cei supranumiți Galacticii au venit la Munchen cu atitudinea unor muncitori detașați în Germania pentru a câștiga o pâine mai bună. Avancronicile partidei ne înfățișau un război între panzerele germane, care merg unse în Bundesliga, și o echipă a lui Zinedine Zidane destul de oscilantă în evoluții. Mulți anticipau un meci în sens unic, iar formața spaniolă a acceptat acest statut de outsider, deși s-ar fi putut bate cu pumnul în piept că este, totuși, deținătoarea trofeului. Bayern a părut că este stăpână pe situație, marcând un gol și ratând un penalty în prima repriză, însă, când aerul superior al gazdelor părea să anunțe execuția din partea a doua a jocului, rolurile s-au inversat foarte rapid dupa primul gol al lui Cristiano Ronaldo și eliminarea lui Javi Martinez. Real a câștigat în cele din urmă cu 2-1, pentru că starurile sale au avut puterea să pună capul în pământ și să muncească precum niște salahori pentru o victorie care îi poate răsplăti cu o calificare în semifinale. Concluzia este simplă: și într-un caz și în celălalt, atitudinea a fost cea care a făcut diferența.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Andrada Gribincea, instructor de fitness: „Sportul nu trebuie să fie o povară”

Banatenii19 octombrie 2017

Restricții pe un drum important din Caraș-Severin. Circulație închisă timp de 20 de minute

Banatenii19 octombrie 2017

Tinerii care vor să se facă polițiști se pot înscrie pentru admiterea pe cele 1.600 de locuri scoase la concurs

Banatenii18 octombrie 2017

ISU începe verificările în şcolile din Timiş care nu au autorizaţii de securitate

Banatenii17 octombrie 2017

Restricţii rutiere pe drumurile din Banat, din cauza lucrărilor de întreţinere

Banatenii13 octombrie 2017

Proiectele inovatoare la Hackathon-ul din Timișoara. Au participat oameni de pe tot globul

Banatenii13 octombrie 2017

Cinci culturi de canabis și 150 de kilograme de droguri confiscate de polițiștii din Timiș

Banatenii12 octombrie 2017

Un batrân din Timiș a dispărut de la domiciliu

Banatenii12 octombrie 2017

eMAG deschide la Timișoara cel mai mare showroom după cel din București

Banatenii11 octombrie 2017

Siemens donează 10.000 euro pentru refacerea parcului central din Buziaș, distrus în urma furtunii

Banatenii11 octombrie 2017

Cauți un loc de muncă bun? Ai putea să-l găsești la Bursa Locurilor de Muncă de la Timișoara

Banatenii10 octombrie 2017

Ilegalităţi la ridicarea porţii care a ucis un om, la intrarea în Timişoara

Banatenii10 octombrie 2017