Inchiriere spatii Lugoj

Opinii

Aşteptăm ordonanţele dumneavoastră

Aşteptăm ordonanţele dumneavoastră

Autoliv

Banatenii

Bă, e groasă! Poporul tropăie în stradă, iar guvernanţii umblă cu nesimţirea în erecţie, prin republică. Sunt indignat, şi ca să-mi mai potolesc trăirile aprinse, le sting cu bere. Şampania proletarului sau pâinea lichidă, cum i se mai spune acestei blonde  spumante, are efect calmant asupra mea. Dar în aceste vremuri tulburi, nu stau doar cu mâna încleştată pe sticlă. Particip la toate demonstraţiile din ţară. Mă aşez în fiecare seară în faţa televizorului şi strig şi eu cu gloata. Când mi se usucă gâtlejul, îl umectez din abundenţă şi lupt, şi lupt, până la ultima picătură de bere. Într-un târziu, răpus de oboseală, adorm şi visez că am învins. Aşa s-a întâmplat şi seara trecută. Cred că aţipisem, şi ca prin vis, am auzit sunând telefonul. Mă suna Dragnea. Era agitat şi îl interesa cum stau lucrurile pe la noi. I-am zis că e ca la revoluţie. Cred că l-au trecut apele, pentru că preţ de câteva secunde n-a fost în stare să mai scoată niciun sunet. Bănuiam că e pe punctul de a-i ajunge mâncarea în pantaloni, şi ca să-i accelerez tranzitul, am continuat:

  • De măi Liviule, ce să-ţi fac eu dacă te-au prins cu ordonanţele în pat la ceas de noapte. Astea nu-s muieri, nenicule. Politica e tot o curvă, dar mai rafinată. Dacă te-ai băgat în rahat, acum urmează scufundarea. Îmi pare rău de tine, dar te-a îmbătat puterea. Îmi aduc aminte că după ce partidul tău a câştigat alegerile, umblai ţanţoş, ca un cocoş medaliat cu meritul agricol. Unelteai să-i tragi fotoliul neamţului şi să te ungi vodă. Te-ai înhăitat cu gunoiul ăsta cu papion, Tăriceanu şi te-ai crezut haiduc de Teleorman, călare pe România. Când erai jupân la tine în judeţ, erai vulpe-ntre găini. Zăpăceai populimea, cum voiau muşchii tăi, până i-ai adus la sapă de lemn. Acum ai vrut să legiferezi hoţia în mare taină şi să albeşti dosarele politicienilor borfaşi, începând cu al tău …
  • Măi, dar eu făceam toate astea din raţiuni superioare de partid. În mine arde social-democraţia şi mi-am sacrificat viaţa pe altarul hoţiei ca să-mi mulţumesc confraţii.
  • Bă, termină cu gargara asta ieftină, că mă sinucid. O să ajungi la pârnaie, fraiere. Minţi mult şi prost. Eşti ca o carte deschisă, te pot citi. Uite, am să-ţi spun eu cam ce urmează. Cred că ai auzit de Alexandru Lăpuşneanu… Când poporul o să-ţi bată la uşă, ai să-l sacrifici pe nenorocitul ministru al justiţiei. Pe Ciordache. Capul lui va fi capul lui Moţoc. Apoi urmează Grindeanu şi tot alaiul său de miniştri. Pe tine o să te ridice ţara în furci, iar toată naţiunea, privindu-te, va scanda în cor:  „…aşteptăm ordonanţele dumneavoastră!”

Am mai vrut să-l mai perpelesc puţin  pe interlocutorul meu, dar deşteptătorul m-a trezit din somn. Visasem. Am destupat o sticlă de bere şi am ras-o dintr-o sorbire. Televizorul rămase aprins toată noaptea şi o ştire de ultimă oră anunţa că ordonanţele au fost retrase, iar guvernul şi-a prezentat demisia.  Liviu Dragnea era de negăsit. Se bănuieşte că Sebastian Ghiţă îi deschise o portiţă…

CETĂŢEANUL TURMENTAT

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Opinii

Mai multe în Opinii

Cine-a pus Tel-Drumu’-n drum?

Banatenii17 noiembrie 2017

Strada tropăie, iar guvernul ţopăie

Banatenii9 noiembrie 2017

Românie, Românie…ies hoţii din puşcărie

Banatenii30 octombrie 2017

Guvernul Hagi Tudose taie coada la pisică

Banatenii23 octombrie 2017

Furtună în oala de noapte

Banatenii16 octombrie 2017

Toamna se numără … ouăle!

Banatenii10 octombrie 2017

Dezonorarea cetăţenilor de onoare

Daniel Groza1 septembrie 2017
Shutterstock

De ce se tem oamenii cel mai mult. Ce recomandă psihologii

Banatenii28 august 2017

Cine va răspunde pentru glonțul mortal tras de clanurile de romi din Lugoj?

Daniel Dancea22 august 2017

Romii îşi fac de cap la Lugoj, pentru că autorităţile sunt slabe şi măsurile luate sunt ineficiente

Daniel Groza22 august 2017

Cum te lasă ENEL să arzi în casă, fără nici cea mai mică remuşcare. Această companie îşi bate joc de abonaţii săi

Daniel Groza2 iulie 2017

OPINII – Cât de grindeni sunt bănăţenii ?

Banatenii19 iunie 2017