Actualitate

AlternativEd marchează la Lugoj Săptămâna Naţională a Voluntariatului

AlternativEd marchează la Lugoj Săptămâna Naţională a Voluntariatului

Autoliv

Săptămâna Naţională a Voluntariatului este un eveniment iniţiat şi coordonat de către Pro Vobis – Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat începând cu anul 2002 şi implementat în colaborare cu parteneri locali şi centre de voluntariat.

Săptămâna Voluntariatului mobilizează organizaţii şi voluntarii pe care acestea îi implică pentru a atrage sprijinul comunităţii şi pentru a recunoaşte public activitatea voluntarilor.

Anul 2013 a fost primul an când acest eveniment a fost marcat şi la Lugoj, Asociaţia AlternativEd fiind partener local. Membrii Asociaţiei AlternativEd au pregătit şi pentru acest an o săptămână plină de evenimente.

Programul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului:

Luni, 11 mai, între orele 18.00-21.00 – „Cafeneaua cu jocuri” – activitate de socializare pentru voluntarii asociației.

Marți, 12 mai, între orele 10.00-12.00 – „Zâmbet de copil” – activitate creativ-recreativă pentru copiii din Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca” din Lugoj, orele 18.00-20.00 – „Povești cu lipici la pici” – seară de poveste pentru copiii internați la secția de pediatrie a Spitalului Municipal „Dr. Teodor Andrei” din Lugoj.

Miercuri, 13 mai, între orele 18.00-21.00 – „Bunicii au talent!” – concurs de talente cu premii pentru rezidenții Complexului de Servicii pentru Persoane Vârstnice „Sfântul Nicolae” din Lugoj.

Joi, 14 mai, între orele 15.00-21.00 – „Toți diferiți, toți egali!” – competiție sportivă (tenis de masă, aruncare suliță și aruncare greutate) și seară de socializare (atelier culinar) pentru membrii Asociației Handicapaților Fizic Lugoj și tinerii rezidenți ai Casei de Tineret „Clementina” Lugoj.

Vineri, 15 mai, între orele 18.00-21.00 – „Copilăria mea” – expoziție cu obiecte din copilărie (unul sau mai multe obiecte + povestea lor) și jocurile copilăriei (fiecare participant propune și coordonează un joc specific copilăriei lui).

Sâmbătă, 16 mai, între orele 8.00- 21.00 – „Big brother-big sister” – zi de socializare educativ – recreativă pentru copiii din Centrul de Plasament „Caritas” din Petroasa Mare (Grădina Zoologică, film, Teatrul Merlin, Muzeul Satului, Parcul Botanic, Operă, Catedrală etc.).

Duminică, 17 mai, între orele 16.00-18.00 – „Descoperă Lugojul” – căutare de comori culturale și istorice ale orașului. Tot în ultima zi, între orele 18.00-20.00, va avea loc evaluarea activității din cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

Nu sunt pericol public, chiar dacă au îngrozit un oraş! Romii scandalagii din Lugoj au fost eliberaţi

Banatenii24 iulie 2017

RATT devine istorie. Timişorenii vor circula cu autobuze şi tramvaie ale STPT

Banatenii24 iulie 2017

Aproape 400 de şoferi au fost penalizaţi. Cei mai mulţi au primit amenzi pentru viteză

Banatenii24 iulie 2017

EXCLUSIV Conflict reizbucnit între clanurile ţigăneşti din Lugoj care au vrut să se măcelărească

Banatenii21 iulie 2017

Pistolar urmărit în Germania, prins în Timiş. A fost reţinut şi va fi repatriat

Banatenii21 iulie 2017

O tânără de 24 de ani, din Timiş, căutată de poliţişti pentru că nu s-a mai întors acasă de două zile

Banatenii21 iulie 2017

La Buziaş funcţionează una dintre cele mai bune şcoli de piloţi din ţară. Aero West oferă pregătire pentru o gamă largă de licenţe şi calificări de zbor

Banatenii21 iulie 2017

Sete mare! Un tânăr din Timişoara s-a alimentat de la benzinărie cu băutură, pe care nu a plătit-o

Banatenii21 iulie 2017

Panică pe linia ferată. O locomotivă care a luat foc din cauza unui furtun de ulei nu a putut fi „ruptă” de vagoanele pline cu gaz pe care le tracta

Banatenii20 iulie 2017

Un nou show aviatic în apropiere de Lacul Surduc. Ziua Aviaţiei este marcată în satul lui Traian Vuia

Banatenii20 iulie 2017

Un IT-ist din Timişoara primeşte de la Statul Român peste 5.000 de euro, despăgubiri morale şi materiale, pentru că a lovit un câine pe autostradă

Daniel Dancea20 iulie 2017

Toate explicaţiile despre cum “s-a rupt” trenul Timişoara-Bucureşti, la Radomireşti. Culmea e că nu sunt oferite de CFR!

Banatenii19 iulie 2017