Actualitate

Aşa vorbeşte un viitor poliţist: “Te bat de te caci pe tine. Tâmpitule!…Bun, lasă mai discutăm noi!”

Aşa vorbeşte un viitor poliţist: “Te bat de te caci pe tine. Tâmpitule!…Bun, lasă mai discutăm noi!”

Autoliv

Reacţie incredibilă din partea unui angajat al Primăriei Lugoj, după ce declaraţia sa a apărut într-un articol despre angajările din sursă externă în cadrul Poliţiei Române. Tânărul se numeşte Cristian Wagner şi lucrează în cadrul Biroului Comercial din cadrul Primăriei Lugoj.

Marţi, 12 aprilie, a fost sunat de unul dintre reporterii ziarului „Cetăţeanul”, care s-a prezentat şi i-a spus că doreşte să afle părerea sa despre concursul la care a luat parte, pentru a realiza un articol. Funcţionarul i-a oferit toate amănuntele colegului nostru, iar articolul a apărut în ediţia tipărită, cu declaraţia sa.

Surprinzător, joi, după apariţia ziarului, Cristian Wagner l-a sunat pe colegul nostru reproşându-i că i-a publicat declaraţia în ziar şi că îi face numai probleme. Ba mai mult, individul l-a ameninţat cu bătaia.

“Alo…Iosa? Domnul Iosa? Cristi Wagner la telefon. Am şi eu o problemă cu tine! Văd că am apărut eu prin ziare, că nu ştiu ce declaraţie ţi-am dat (moment în care colegul nostru tuşeşte). Bă nu râde, nu-ţi bate joc de mine, că te bat de te caci pe tine! Tâmpitule!… Vin la redacţie şi îţi bag ziarul pe gât. Ai înţeles! Ce te pui tu să spui cu posturile de poliţie… Ce ţi-am dat eu vreo declaraţie ceva? Că numai probleme îmi faci! … Bun, lasă că mai discutăm noi”, ameninţă viitorul poliţist.

Surse din Primărie susţin că starea de iritare a lui Wagner vine după ce acesta fost muştruluit de primarul Francisc Boldea, pe care l-a deranjat că a aflat din ziar că subordonatul său vrea să plece din instituţia pe care o conduce. Chiar dacă e aşa, reacţia acestuia e nepermisă, având în vedere că vrea să devină poliţist. Dacă stă atât de prost cu nervii, următoarea ameninţare ar putea fi: “Vin şi îţi bag pistolul pe gât… ”

Reporterul ziarului Cetăţeanul va depune o plângere la Poliţia Municipiului Lugoj, pentru ameninţarea primită din partea funcţionarului public.

“Mi-a sunat telefonul, prima dată nu am înţeles cine era, motiv pentru care am întrebat de mai multe ori cine era domnul. Acesta m-a ameninţat că mă bate, spunându-mi că o să mai discutăm noi despre asta. Iniţial, când l-am sunat pentru articol, m-am prezentat şi am spus că îl sun în legătură cu un material pentru publicaţie, mi-a spus tot ce am întrebat, am avut o conversaţie normală. Reacţia dânsului nu am înţeles-o deloc, am rămas fără replică”, a declarat colegul nostru Gabriel Iosa.

Articolul original, publicat în ediţia de joi, 14 aprilie, este următorul:

Bătaie mare pentru posturile de
poliţişti e la satele din zona Lugoj-Făget!

Aproape 800 de timişeni s-au înscris în cursa pentru un loc de ajutor de şef de post la concursul organizat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş, în care s-au pus la bătaie 45 de posturi din surse externe şi un post din repartizarea foştilor angajaţi ai Ministerului de Interne.

În zona Lugojului se caută ajutor de şefi de post pentru cinci comune, Balinţ, Tomeşti, Ohaba Lungă, Pietroasa şi Curtea. Până pe opt aprilie, 794 de candidaţi şi-au depus dosarele pentru concurs, care va conţine o probă fizică, un test psihologic şi o probă scrisă, care se va desfăşura pe 14 mai, fiecare probă urmând să se desfăşoare în alt judeţ.

Determinaţi de liniştea de la sate, de cazurile puţine pe care le au de rezolvat şi de o atmosferă în general mult mai calmă dectâ cea de la oraş, candidaţii s-au luptat în număr mare pe locurile disponibile, cele mai multe dosare depuse fiind pentru secţia de la Balinţ, 42 de oameni dorind să ocupe locul. Balinţul este pe locul trei în judeţ la numărul de cereri, după Chevereşu Mare, 51 de candidaţi pe loc şi Dudeştii Noi, 45 de dosare pe loc.

În zona Lugojului, alte patru comune îşi caută ajutoare pentru şefii de post de poliţie. Este vorba despre Pietroasa, unde 30 de persoane şi-au depus cererile, Tomeşti, 24 de candidaţi, Ohaba Lungă şi Curtea, câte 19 dosare depuse.

Familie din Primăria Lugoj, candidaţi la Balinţ

În cursa pentru un post la secţiile de poliţie timişene s-au înscris chiar şi funcţionari publici din primăriile din zonă. Un exemplu este la Lugoj, unde doi angajaţi ai administraţiei locale, soţ şi soţie, şi-au depus amândoi dosarele pentru testare.

„Probele mi se par accesibile, e mult mai uşor decât la academie. Am fost interesat în principal datorită salarizării, toată lumea cred că a mers pentru asta. Sunt mulţi pe loc, dar se vor rări, de exemplu când am fost noi, au fost din start doi care nu aveau studii, unul nu avea liceul, altul a venit cu o foaie cu 12 clase, alţii nu aveau carnet de conducere, din start au fost respinşi”, a declarat Cristian Wagner, funcţionar la Primăria Municipiului Lugoj.

Procesul de selectare a dosarelor pentru concurs este aproape de finalizare. Singurul impediment îl reprezintă fişele medicale tip, care trebuie avizate de medicii de la policlinica MAI Timişoara. Din cauza numărului uriaş de cereri, termenul de depunere al fişelor, care era iniţial stabilit pentru 15 aprilie, a fost prelungit până pe data de 22 a lunii curente.

În total, Ministerul Afacerilor Interne a scos la concurs 1853 de posturi vacante de agenți, existente în statele de organizare ale Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, respectiv ale inspectoratelor de poliţie judeţene, prin încadrare din sursă externă a persoanelor cu studii corespunzătoare cerinţelor postului şi care îndeplinesc condiţiile legale. Candidaţii vor trebui să susţină o evaluare a performanţelor fizice, un test scris de tip grilă şi un interviu pentru departajare în caz că este necesară departajarea unor candidaţi cu aceeaşi notă finală.
sursa foto: facebook

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

Decizie „bombă” în dosarul procurorului DNA care a cerut închisoare pentru Ostaficiuc, Ciuhandu, Cojocari și alți „grei” din Timișoara

Banatenii18 august 2017

Şeful clanului de romi acuzat că a cerut taxă de protecţie neagă implicarea în conflictul armat de la Lugoj

Banatenii18 august 2017

Focuri de armă pe o stradă din Lugoj. Din nou romii sunt protagoniştii scandalului

Banatenii18 august 2017

Clanurile ţigăneşti au început să se încaiere şi la Timişoara, după ce toată vara Lugojul a fost “teatru de război”

Banatenii17 august 2017

Un fost militar din Craiova, condamnat la Timișoara pentru uciderea iubitei cu 23 de ani mai în vârstă

Banatenii17 august 2017

VIDEO Imagini spectaculoase de pe traseul autostrăzii aflate în construcție, în zona Lugoj-Deva

Banatenii17 august 2017

VIDEO Primăria Lugoj a instalat camere să-i prindă pe cei care aruncă gunoaie, însă i-a filmat pe cei care se “iubesc în boscheți”

Banatenii16 august 2017

Aeroportul Internaţional Timişoara sărbătoreşte pasagerul 1.000.000

Banatenii16 august 2017

Boala care face ravagii vara. Câte cazuri au fost descoperite în Timiș

Banatenii14 august 2017

VIDEO Ţiganii implicaţi în ultimul scandal cu topoare de la Lugoj sunt liberi să continue măcelul

Banatenii14 august 2017

FOTO Primăria Dumbrăviţa prezintă pixurile de 145 de lei bucata. Motivul pentru care au fost cumpărate

Banatenii14 august 2017

EXCLUSIV/VIDEO  Un nou conflict violent între ţiganii din Lugoj. BMW distrus cu toporul

Banatenii13 august 2017